Woefkesranch een broodfokker of een erkende hondenfokker?

Vaak krijgen wij telefoontjes van onze klanten: Na wat surfen op het internet worden ze vaak wat ongerust.

Volgens forums is Woefkesranch een broodfokker. Indien u de term ‘Broodfokker’ letterlijk bekijkt, zijn wij inderdaad een broodfokker: Wij fokken hondjes om onze boterham te verdienen.
Net zoals een dokter patiënten verzorgt om zijn boterham te verdienen, en hopelijk ga jij ook werken om je boterham te verdienen.

Wij verkopen enkel Belgische hondjes, 98% is bij ons geboren. Hierdoor kunnen wij gezonde pups aanbieden vanaf een jonge leeftijd: ideaal voor de socialisatie!
Gezonde, gelukkige pups: Happy baasjes.

Woefkesranch: een broodfokker, of een gepassioneerde hondenfokker

Volgens deze forums heeft broodfok een veel negatievere betekenis:
Ik citeer: “Een broodfokker fokt honden met maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld verdienen in een zo kort mogelijke tijd. Dit gaat vaak ten koste van de fysieke en metale gezondheid van de pups die hij verkoopt. Hoe hij dat geld verdient, is dus minder belangrijk… het maakt hem niet uit hoeveel nesten een teef krijgt, of de pups gezond zijn, of de pups een goede socialisatie krijgen en bij wie de pups terecht komen – niet iedereen heeft het goed voor met een hond.” Vaak met toevoeging van afgrijselijke verwaarloosde dieren. Volgens deze beschrijving is Woefkesranch uiteraard GEEN broodfokker. In België ben je verplicht een erkenningnummer aan te vragen om hondjes te kweken, eens je meer dan 3 nestjes per jaar kweekt, of eens je meer dan 10 honden hebt.

Dit houdt ook in dat je aan bepaalde regels moet voldoen, en uiteraard ook gecontroleerd wordt door de overheidsdiensten: niet alleen door administratieve diensten, ook door dierenwelzijn.

Indien wij onze honden zo zouden verwaarlozen zoals op sommige forums beweerd wordt, zouden wij ten eerste onze erkenning al lang kwijt gespeeld zijn, én zouden onze honden ook onvruchtbaar zijn: een hond kweekt alleen in goede omstandigheden! Vaak zijn leden van zulke forums zelf privé – tot zelfs zwartfokkers – en doen zij er alles aan om hun concurrentie zwart te maken.

Of extreme dierenactivisten, die op alles kritiek geven, en zonder ze het weten naar een dierloze wereld streven. Dit jaar (2011) bestaat Woefkesranch reeds 20 jaar, 20 x 365 dagen: 7300 dagen verzorgen wij reeds met liefde onze dieren.
Als je dit niet met liefde doet, dan zoek je een andere job. Het bewijs dat we goed bezig zijn, en wij niet tot die broodfokkers behoren, zijn de mailtjes die we dagelijks van onze tevreden klanten krijgen.

Als je een weekje verlof hebt, kun je ze rustig allemaal lezen: https://klantentevredenheid.woefkesranch.be/

Lijst Broodfokkers bevat onterecht Woefkesranch

In 2013 zet An Lemmens een Lijst van meer dan 100 Broodfokkers op haar facebookpagina. 

Maar, wat is nu juist de betekenis van een broodfokker

Een fokker die ‘geld’ aan de hondjes verdient? Dan is elk hobby-fokker ook een ‘broodfokker’, 
niemand fokt hondjes, om ze dan gratis uit te delen.  In dit opzicht is Woefkesranch uiteraard een  broodfokker!

Of, is een broodfokker, een fokker die fysiek en mentaal zieke hondjes verkoopt, teefjes uitbuit, mishandelt… 
dan is Woefkesranch uiteraard géén broodfokker.

broodfokker
Hondje van een broodfokker?

Wij zijn gespecialiseerd in een 10-tal rassen:

Bij de keuze van onze rassen houden we rekening met de gezondheid van het ras, 
we kiezen voor een zo gezond mogelijk ras. 
Klanten verkiezen de laatste jaren gezondheid boven uiterlijk.
Gelijk hebben ze: een hond is onze beste vriend,
die moet zo lang mogelijk leven, met zo weinig mogelijk problemen! 

YouTube player

Facebook An Lemmens

ongeveer 4 jaar geleden

“Ik word echt ellendig van alle mails die ik krijg van mensen die dàchten een gezonde pup te kopen bij een degelijke kweker.

Ten eerste : de asielen zitten VOL met puppy’s van verschillende rassen. Met een beetje opzoekingswerk vind je ook daar jouw favoriete pup.

Ten tweede : je alarmbel moet afgaan als de kweker meer dan 2 rassen fokt, als je zo maar kan binnenwandelen en de dag zelf een pup meekrijgt, als je de ouders niet te zien krijgt, als je online kan bestellen, als er thuis geleverd wordt,…

Ten derde : je REDT GEEN broodfokpup. NOOIT!

Als je pup in een propere plastieken bak zat, of als de kweker heel erg vriendelijk is (het zijn VERKOPERS he!), dan nòg heb je met broodfok te maken. De pups zien er aantrekkelijk en proper uit, maar de ouders zijn gedoemd om heel hun leven in een donker hok tussen hun eigen uitwerpselen te leven. Elke pup die verkocht wordt, is een ouderdier dat nooit daglicht ziet en nooit een vriendelijke aai krijgt.

Broodfok gebeurt niet enkel in Oostbloklanden, maar ook hier in België. Getuige hiervan de foto’s die je via onderstaande link vindt.

Als je een pup in een winkel of bij een broodfokker koopt, ben je verantwoordelijk voor deze gruwel. Geen enkel excuus.”