Yorkshire terriër

Wij kweken en verkopen geen Yorkshire terriërs meer.

/ / / Wat is het karakter van een Yorkshire terrier?

Wat is het karakter van een Yorkshire terrier?

De Yorkshire Terrier is een van de meest populaire honden, niet alleen vanwege hun zeer schattige uiterlijk, maar ook vanwege hun unieke en charmante persoonlijkheden.
Hoewel de Yorkie over het algemeen een zeer gelukkige en grappige metgezel is, heeft elke hond zijn eigen unieke persoonlijkheden. Elke Yorkie heeft zijn eigen kleine kenmerken en eigenaardigheden. Gerangschikt als nummer 17 van de 90 met betrekking tot intelligentie , kan dit ras behoorlijk wat leren als een eigenaar de tijd investeert.
Laten we de algemeen bekende temperamenteigenschappen bespreken en wat de persoonlijkheid van dit hondenras vormt.

Yorkshire Terrier Temperament in het algemeen

De Yorkie staat bekend om hun:

 • Intelligentie – Boven het gemiddelde voor honden- het algemeen makkelijk zindelijk te maken bij het gebruik van de juiste methoden
 • Moed
 • Onafhankelijkheid
 • Energie – de meeste zijn klaar voor oefening of speeltijd op elk moment!

Zoals bij veel toy rassen, lijkt de Yorkie niet te weten hoe klein ze zijn! De persoonlijkheid van de Yorkie tegenover mensen buiten het huis varieert enorm, van blaffen naar elke vreemdeling tot andere Yorkies die iedereen begroeten met kussen. 

De persoonlijkheid van de Yorkie vormgeven

De eerste 3 maanden van het leven van een Yorkie hebben grote invloed op de persoonlijkheid, het temperament en het gedrag van de hond. Het is de fokker van de hond die een grote rol speelt bij het vormgeven van het gedrag van de hond en als zijn eigenaar in zijn nieuwe huis vóór 3 maanden oud, de grote invloed gedurende deze eerste 3 maanden zal voortzetten. 
Veel gedragsproblemen in Yorkie zijn te wijten aan het niet krijgen van de juiste zorg als ze heel jong zijn.

Welk element is het belangrijkste om een ​​gelukkige, vriendelijke, extraverte hond te helpen creëren?

Socialisatie. Dit is de sleutel tot het vormen van persoonlijkheid en het leren van een hond waar de wereld om draait. Een Yorkie zal goed aangepast zijn als hij opgroeit met normale huishoudelijke geluiden. Dit omvat alles wat een hond met zijn nieuwe gezin zal tegenkomen, van de tv tot de wasmachine tot de bel van de deurbel.

Een deel van de zorg voor een Yorkie houdt in dat de pup geleidelijk moet wennen aan menselijke stemmen en dat aanraking belangrijk is. Het verschil tussen een hond grootgebracht in een draadkooi met zelden een menselijke aanraking en een hond grootgebracht in de woonkamer met knuffels, kusjes en speeltijd is enorm. 

Wanneer een hond gedurende de eerste 3 maanden wordt vastgehouden, gebaad, verzorgd, geknuffeld en gespeeld, ontstaat er een puppy die zich comfortabel voelt bij mensen en de wereld om hem of haar. Als na het ontvangen van alle puppy-opnames, die pup wordt voorgesteld aan nieuwe mensen, naar nieuwe plaatsen wordt gebracht en geleidelijk in verschillende veilige situaties wordt gebracht, is hij op weg om een ​​zelfverzekerde hond te zijn.

Terwijl de persoonlijkheid het meest wordt beïnvloed tijdens deze zeer jonge puppyfase, kan een hond van vrijwel elke leeftijd worden gevormd door de omgeving waarin hij zich bevindt.

Welk type woning moedigt een goed gedragen Yorkie aan?

Op elke leeftijd zijn er elementen in huis die een Yorkshire Terrier helpen zich goed en gelukkig te gedragen. De sleutel is om een ​​omgeving te bieden die de hond een veilig gevoel geeft en de hond laat weten waar hij in de “roedel” valt.

Laten we eerst het milieu bespreken. Wat zal een hond aanmoedigen om goed in balans te zijn?
Een dagelijks schema hebben. Honden zijn het meest blij als ze weten wat ze kunnen verwachten en wanneer. Dit biedt hen veiligheid en het gevoel te weten dat er van ze wordt gehouden. Een Yorkie zou elke dag moeten bestaan ​​uit:

 • Wakker worden (een dag verloopt soepeler als uw hond tegelijkertijd wakker wordt)
 • Voedingstijden (het volgen van juiste voedingsschema ’s houdt een hond gelukkig en vestigt u als de leider)
 • Verzorgingstijden (voor poetsen, baden, tandverzorging en nagelverzorging)
 • Oefentijden (voor robuuste bursts van oefening )
 • Wandeltijden (voor lichtere oefeningen en de mogelijkheid om samen met u de buurt te verkennen)
 • Speeltijden (zowel onafhankelijk met hun hondenspeelgoed als speeltijd voor interactie met u en andere familieleden)
 • Stille tijd (voor dutjes en om te ontspannen na het sporten, enz.)
 • Bedtijd (weten hoe laat ze naar verwachting zullen ontspannen en zich terugtrekken in hun bed helpt iedereen gelukkig te houden)

Wie is de leider?

Het Yorkshire Terrier-ras staat bekend om hun onafhankelijkheid, maar dit betekent niet dat deze hond op zichzelf wil wonen, zelfs zou kunnen of gelukkig zou zijn!

Alle hondenrassen hebben een diep instinct om in een roedel te zitten. Lang geleden leefden honden in roedels en het was altijd duidelijk wie de leider van de roedel was. Wanneer een hond niet volledig begrijpt wie de leider is, kan dit grote emotionele stress voor de hond veroorzaken. Elke dag wordt een strijd om te moeten testen om te zien wie de leiding heeft.

De eigenaar van een Yorkie, om een ​​goed opgevoede hond te hebben, moet liefdevol laten zien dat zij de leider van het huis zijn. Een eigenaar doet dit op veel manieren. Wanneer een eigenaar de Yorkie voedt, verzorgingsbehoeften uitvoert, met de hond gaat wandelen (en de wandeling onder controle houdt), speelt met de hond (wanneer de hond rolt om zijn buik bloot te leggen, laten ze zien dat ze hun menselijke eigenaar begrijpen is de leider), en, belangrijker, traint de Yorkie om bevelen te gehoorzamen … dit zijn allemaal manieren om de Yorkie te laten zien dat de leidinggevende mens en de hond een geliefd en gekoesterd familielid is.

Sommige eigenaren laten onbewust toe dat een Yorkie de leider is. Niet aannemend dat zo’n kleine hond zelfs zou aannemen dat hij leider zou zijn, kan een eigenaar dit laten gebeuren door:

 • Geen opdrachten leren
 • Toegeven aan bedelen
 • Staan niet vast wanneer ze de hond nodig hebben om te luisteren

Een Yorkie kan hiervan profiteren … en dit leidt tot gedragsproblemen. De beste manier om het huis soepel te laten werken, is om de “volgorde van de roedel” vanaf dag 1 te bepalen.

Eigenaardigheden en vreemd gedrag

Veel eigenaren zijn in de war over het gedrag van een Yorkie. Laten we de soms grappige en soms verwarrende Yorkie-gedragsproblemen, zoals rollen in het gras, overdreven verlegen , hyperventilerend en meer in detail bespreken ! 

Bekijk meer:

Eigenaardigheden en eigenschappen van de Yorkshire Terrier  – Grappig en vreemd gedrag dat je misschien tegenkomt bij een Yorkie puppy of hond.

Mijn Yorkie weigert om aangelijnd te lopen – Als elke wandeling een worsteling is en je het moeilijk vindt voor je puppy of hond om voldoende beweging te krijgen, bekijk dan deze trainingstips om zelfs een koppige Yorkie naast je te laten lopen.  

Yorkie weigert hondenvoer te eten – Sta niet toe dat voedselspellen invloed hebben op hoeveel uw Yorkie eet; goede tips voor wanneer uw hond koppig is met eten. 

Yorkie is gras aan het eten – Lees waarom dit soort gedrag ongezond en mogelijk gevaarlijk is, wat ervoor zorgt dat een hond dit doet, en de exacte stappen die u kunt nemen om te voorkomen dat uw kleine jongen of gal in de tuin graast.

Yorkie sleept zwerver over de vloer – Als je Yorkie hun achterkant over de grond wrijft, vooral op gestructureerde oppervlakken zoals vloerbedekking of gras, zijn dit de belangrijkste redenen waarom honden dit doen. Bevat stappen voor elke oorzaak.  

Rillen, beven en beven  – Alle belangrijke redenen waarom een ​​Yorkie kan trillen en stappen die u kunt nemen om dit op te lossen. 

Wanneer een Yorkie je blijft likken – Likken zijn als kusjes en het is altijd leuk om je hond op deze manier wat genegenheid te tonen. In sommige gevallen kan het echter echt uit de hand lopen. Ontdek waarom dit gebeurt en precieze trainingsstappen om dit binnen 2 weken op te lossen. 

Yorkshire Terrier is bang voor auto’s en verkeer  – dit is een veel voorkomende fobie, maar er is training die kan helpen. 

Plots vreemd gedrag – Er zijn veel verschillende redenen waarom een ​​hond plotseling buiten zijn karakter kan optreden. Dit varieert van ziekte tot het horen van dingen die het menselijk bevattingsvermogen te boven gaan tot bepaalde triggers waarvan een eigenaar zich misschien niet bewust is. 

Als je Yorkie zich vreemd gedraagt, zijn er stappen die je kunt nemen om erachter te komen wat er mis is. 

het graven
De Yorke heeft een beetje de reputatie een “Digger” te zijn. Hoewel niet alle Yorkies dol zijn op graven, doen velen dat wel. Dit is sinds de eerste dagen in Engeland in het ras ingebracht. Met een beetje begrip en eenvoudige trainingstechnieken kunt u uw hond echter trainen om te stoppen met graven.

Misschien wilt u ook het volgende zien: Introductie van een nieuwe puppy bij een Yorkie – Goed advies voor wanneer u een nieuwe pup mee naar huis neemt bij een gevestigde hond. 

Agressie – Hoe om te gaan met verontrustend grommen en andere soorten agressief gedrag.