Yorkshire terriër

Wij kweken en verkopen geen Yorkshire terriërs meer.

/ / / Verzorgingstips Yorkshire Terriër

Verzorgingstips Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terrier is niet alleen een van de kleinste honden ter wereld, maar ook een van de meest gewaardeerde voor zijn grootte en tederheid. Het is een zeer populair huisdier en als u op zoek bent naar alle informatie over Yorkshire Terriers dan bent u op de juiste plaats.

Het aannemen van een puppy of volwassen hond als huisdier houdt een aantal verantwoordelijkheden in, waaronder het voeren, zorgen voor de hygiëne en veiligheid, oefenen, trainen … Er zijn echter gevallen waarin bepaalde rassen een aantal eigenaardigheden hebben. Vandaag willen we van Woefkesranch alle dingen uitleggen die u moet weten over de verzorging van Yorkshire Terrier.

Een Yorkshire Terrier voeren

Een veel voorkomende vraag met betrekking tot de verzorging is hoeveel voedsel een Yorkshire Terrier moet eten , omdat ze zo klein zijn dat het vaak voorkomt dat ze overvoerd raken. We weten dat obesitas bij elke hond een ernstig probleem kan zijn.

Zoals bij elk hondenras, worden de hoeveelheden bepaald door zijn leeftijd, gewicht en fysieke activiteit. Als u niet zeker bent, moet u de instructies op het diervoeder raadplegen of uw gebruikelijke dierenarts raadplegen. Hij of zij is het best geplaatst om de benodigde hoeveelheid voedsel te bepalen, ongeacht de levensfase van de hond.

Wij hebben een uitgebreid artikel over de voeding van de Yorkshire terrier.

yorkshire terrier verzorging

Yorkshire Terrier training

In tegenstelling tot zijn uiterlijk en ondanks zijn kleine formaat, is de Yorkie een dappere hond die vol energie zit . Sterker nog, wanneer ik me een Yorkshire Terrier inbeeld, rent en rent hij altijd rond. Helaas leidt het zachte uiterlijk in combinatie met het kleine formaat ertoe dat veel eigenaren hun puppy’s niet goed trainen. Omdat ze zo’n kleine honden zijn, hechten ze niet veel belang aan hun training omdat ze niet veel schade kunnen aanrichten.

Wat we nooit mogen vergeten en waar we nooit moe van worden bij Woefksranch, is dat goede training deel uitmaakt van het geluk van onze hond .

Vergeet daarom niet dat een heel belangrijk onderdeel van puppytraining een puppy zijn socialisatie is. Leer uw huisdier vanaf de eerste dag om te communiceren met andere honden en mensen. Ook zal een goede socialisatie ervoor zorgen dat uw hond minder snel angst voor fietsen, skateboards, enz. ontwikkelt. Een ander zeer belangrijk punt in het leven van een hond is lichaamsbeweging. Yorkshire Terriers zijn vol vitaliteit. Laat de puppy al zijn energie vrijmaken door lange wandelingen te maken en er actief mee te spelen.

De blaf van een Yorkshire Terrier

Een ander element dat een Yorkshire Terrier kenmerkt, is zijn blaf. Er zijn veel redenen waarom een ​​hond overmatig kan blaffen. Een daarvan is wat we zojuist hebben besproken: slechte socialisatie. Maar er zijn er nog veel meer:

  • Spanning
  • Eenzaamheid en verveling
  • Enthousiasme
  • frustratie
  • Gezondheidsproblemen
  • Erfelijke factoren
  • Onbewuste training
  • Waakhond

Ook handig om te weten …

Een extra tip voor gezinnen met kinderen: zoals we hebben gezien, is een van de belangrijkste kenmerken van Yorkshire Terrier de kleine omvang. Dit betekent dat we extra voorzichtig moeten zijn bij het spelen met hen. Vanaf het begin moeten we kinderen opvoeden zodat ze begrijpen dat honden geen speelgoed zijn en dat ze hen met liefde en respect moeten behandelen.

yorkshire terrier kammen

Regelmatige hygiënepraktijken voor een Yorkshire Terrier

Om een ​​Yorkshire Terrier in goede hygiënische omstandigheden te houden, mogen we hem niet meer dan 2 à 3 keer per jaar wassen. We moeten echter niet vergeten dat dit een aanbeveling is. De frequentie waarmee u uw huisdier moet baden, hangt ook af van de levensstijl die het leidt (of het door de stad of tuinen wordt gelopen, of het regent …).

Zoals je kunt zien, is de zorg voor de vacht van een Yorkie erg belangrijk. Verder is een ander gebied dat we niet kunnen verwaarlozen het perianale gebied. We moeten de vacht rond dit gebied afsnijden, anders kunnen de uitwerpselen van de hond eraan vastzitten.

Knopen in de vacht

Yorkshire Terriers hebben lang haar, dus het is raadzaam om na het wassen een conditioner te gebruiken om knopen te voorkomen. Het is ook essentieel om de vacht van ons huisdier te drogen met een föhn. We moeten het haar gaan borstelen terwijl we dit doen. Vergeet niet dat je de vacht van de Yorkshire Terrier minstens twee keer per week moet borstelen. Als het haar vaak knopen krijgt, kunt u alternatieve kapsels voor de vacht van een Yorkshire Terrier overwegen en vachtopties vinden om klitten te voorkomen.

Oogafscheiding

Deze dieren hebben zeer waarschijnlijk oogafscheiding. Voorzichtigheid is geboden bij het verwijderen hiervan. Trek nooit aan het slijmvlies , u moet het eerst zacht maken door het vochtig te maken en vervolgens het zonder moeite verwijderen.

Mondhygiëne

Deze honden genereren veel tandsteen, dus het is heel belangrijk dat we hier al in een vroeg stadium alert op zijn.

Er zijn veel manieren om de tanden van uw huisdier schoon te maken . Als u van plan bent om zijn tanden te poetsen, is het essentieel dat u het begint te wennen als een puppy en dit altijd geleidelijk doet.

  • Let op: gebruik alleen speciale tandpasta voor honden. Menselijke tandpasta is giftig voor dieren.
yorkshire terrier rusten

Yorkshire Terrier oren

Yorkies worstelen om staande oren te hebben en in sommige gevallen staan ​​de oren nooit. Een truc om hen te helpen staan, is om de vacht aan de achterkant van het oor af te scheren, zodat deze minder weegt. Meer trucs nodig? Je kunt eventueel de oren omhoog plakken door er wat schilderstape op te plakken.

Een ander probleem dat te maken heeft met bont en opmerkelijk is in het geval van dit hondenras, is het haar in het binnenoor. Het is belangrijk dat dit haar niet wordt geknipt, maar in plaats daarvan moet het worden geplukt om een ​​goede gezondheid in de oren van de Yorkshire Terrier te bevorderen. Ga naar je dierenarts om hem of haar te laten zien hoe je het moet doen, doe het niet zelf als je geen ervaring hebt, omdat je je huisdier pijn kunt doen.

yorkshire terrier

Gezondheidsproblemen

Een slechte val of een plotselinge klap kan grotere en ernstiger gevolgen hebben voor dit ras. Als gevolg hiervan is het zeer waarschijnlijk dat Yorkshire Terriers ziekten of verwondingen in botten en spieren ontwikkelen (het is bijvoorbeeld heel gebruikelijk om Yorkshire Terrier’s met hernia te zien). Houd de situatie in de gaten wanneer je met kinderen speelt, zodat ze niet gewond raken.

Het is gebruikelijk om op straat Yorkshire Terriers te zien die kleding voor kleine honden dragen. Denk niet dat dit gewoon een kwestie van mode is, dit ras heeft een neiging tot ziekten zoals bronchitis. Ze gaan niet naar een koud klimaat.

Andere veel voorkomende aandoeningen zijn het vroege verlies van tanden (onthoud wat we eerder hebben gezegd over tandsteen), maagproblemen of problemen bij de bevalling. Als u ongewone symptomen bij uw hond ontdekt, is het essentieel dat u naar de dierenarts gaat. Houd er rekening mee dat hoe eerder u een afwijking ontdekt, hoe waarschijnlijker het is dat deze een goed herstel zal zijn.

yorkshire terrier opvoeden

Als u soortgelijke artikelen wilt lezen als Zorg voor een Yorkshire Terrier – Dingen die u moet weten , raden we u aan onze categorie Basiszorg te bezoeken .