+3215755942 info@woefkesranch.be

Siberische husky pups te koop

 

 

Laat je husky wennen aan de bench

De bench moet nooit gebruikt worden als straf zoals een kooi, gevangenis of time-out. Laat je husky in plaats daarvan op zijn gemak raken met de bench door de deur open te laten. Gebruik altijd een rustige stem en prijs hem wanneer je husky in of in de buurt van de bench is, zodat hij niet bang wordt. Vermijd het om je husky te dwingen de bench in te gaan.

 • Als je husky weigert of bang is om de bench in te gaan, zet er dan een smakelijk hapje in als lokmiddel. Laat hem het lekkers zelf ontdekken. Doe dit een paar keer per dag als dat nodig is.
 • Woordenassociatie is belangrijk. Wanneer je husky de bench in gaat, gebruik dan steeds hetzelfde woord, zodat hij een goede associatie maakt met het in de bench gaan. De beste manier is om dit sleutelwoord te gebruiken op het moment waarop je het lekkers en de husky in de bench laat gaan.
 • Vooral op de eerste dag moet je deze procedures vaak herhalen zodat je husky de bench gaat herkennen en op zijn gemak raakt rond de bench.

Bereid je voor om de deur te sluiten

Leg het bekende lekkers aan het eind van de dag in de bench en sluit, nadat je husky erin gegaan is, de deur. Om angst te verzachten kun je er een leuk nieuw speeltje in leggen om de aandacht af te leiden van de gesloten deur. Blijf doorgaan met het bieden van gezelschap buiten de bench tot hij begint te janken of te piepen. Houd je husky in de bench tot hij minstens 30 tot 60 seconden stil is geweest. Weersta de drang om je husky uit de bench te laten voordat de minimum hoeveelheid tijd in stilte verstreken is of om hem bestraffend toe te spreken om hem stil te houden.

 • Houd altijd een extra speeltje beschikbaar voor als het lekkers en het eerste speeltje je husky niet kunnen laten stoppen met janken of piepen. Het is belangrijk om de focus van de gesloten deur af te halen.
 • Een goede strategie zou zijn om met je husky te spelen of beweging te nemen tot hij moe wordt, en hem dan in de bench te zetten wanneer hij slaperig is. Als je husky in slaap valt in de bench, laat hem dan de nacht erin doorbrengen.
 • Denk eraan om je husky niet te prijzen in de ochtend voor het rustig blijven in de bench. Dit geeft de hond het idee dat het beter is om buiten de bench te zijn dan erin. Geef in plaats daarvan weinig aandacht aan je husky gedurende de eerste paar momenten na het verlaten van de bench, om deze illusie te verminderen.

Zet de bench in je slaapkamer als je husky bang is om alleen te zijn

Siberische husky’s zijn roedelhonden en zijn graag dicht bij hun “alfa”, daarnaast geeft dit hen de verzekering dat ze niet in de steek gelaten zijn. Gebruik je stem of steek je vingers in de bench om je hond gerust te stellen. Tenzij je husky uitgelaten moet worden moet je de bench minstens vier uur dicht houden.

 • Comfort is het sleutelwoord. Om die reden moet je, als je husky de bench vervuilt, niet boos worden of straffen.
 • Houd de bench een paar nachten in de slaapkamer tot de routine vertrouwd wordt. Als je husky niet langer jankt of de bench vervuilt, dan kun je hem ergens anders in huis plaatsen.

Verlaat het huis zonder je husky

Dit moet niet gezien worden als een speciale gebeurtenis; in tegendeel, het is beter om te vertrekken zonder aandacht te trekken naar je vertrek zodat je husky niet ongerust wordt.

 • Oefen eerst voordat het routine wordt. Verleng de tijd waarin je doet alsof je het huis verlaat gedurende de training, tot je twee uren bereikt hebt. Onthoud dat als je een puppy hebt, deze elke vier uur uitgelaten moet worden. Zorg er daarom gedurende de training voor dat er iemand thuiskomt of dat een buurman de pup uit de bench laat om te plassen en poepen.
 • Het is een verstandig idee om buren te informeren dat je je husky leert in een bench te blijven, aangezien overmatig “huilen” natuurlijk is wanneer hij zich alleen voelt.
 • Siberische husky’s zijn meesters in het ontsnappen. Wanneer je het huis verlaat, zorg er dan voor dat alle onveilige speeltjes, halsbanden en touwen verwijderd zijn uit de buurt van de bench, zodat de husky zich niet kan verwonden.