/ / / Wat is de prijs van een Yorkshire terrier?

Wat is de prijs van een Yorkshire terrier?

Als je op zoek bent naar een Yorkshire terriër, duurt het niet lang voordat je ontdekt dat de Yorkshire Terriër een duur ras is. Een gerenommeerde fokker kunnen tussen € 800 en € 10.000 in rekening brengen voor een puppy. Dit zou kunnen zijn, omdat Yorkies maar 1-4 puppy’s werpt per nest terwijl een groot ras wel 10 jongen per nest kan krijgen.

Al is de hierboven genoemde prijs van € 10.000 meestal ongehoord voor mensen die op zoek zijn naar reen gezelschapsdier. Meestal wordt dit prijskaartje alleen geassocieerd met de meest elite bloedlijnen. Die zullen gebruikt worden in de kampioenslijnfokkerij of als showhond.

Hoeveel kost een Yorkshire terriër zonder papieren?

De prijs van een puppy zonder papieren begint vanaf 500 euro. Deze goedkopere hondjes komen meestal uit oost-europa. Maar wilt u een puppy in België geboren, dan zul je al snel € 800 of meer moeten rekenen.

Bent u benieuwd wat een York puppy van eigen kweek bij Woefkesranch kost, kijk dan bij onze beschikbare puppy’s.

Een stamboom is spijtig geen garantie op schoonheid of gezondheid. Een stamboom is eigenlijk maar een papier waar de ouders en grootouders op staan. Ga je daartegen bij een professionele fokker die is verplicht om tot 2 jaar gezondheid garantie te geven.

Vindt u de prijs te hoog, kijk dan eens in het asiel voor goedkopere hondjes. Maar vergeet niet dat een asielhond dikwijls een geschiedenis/trauma hebben.

Bekijk onze beschikbare yorkshire terrier voor de actuele prijs

Hoeveel kosten teacup Yorkshire terriërs?

Fokkers gebruiken vaak de slogan ‘theekopje’ als middel om een ​​hogere prijs voor een puppy in rekening te brengen, maar in werkelijkheid zou u minder moeten betalen voor deze ondermaatse hond. Omdat deze niet voldoet aan de rasstandaard en u onvermijdelijk honderden zal kosten (zo niet duizenden) euros aan dierenartsrekeningen. Sommige fokkers proberen te profiteren van degenen die niet weten dat theekopje Yorkies de achterblijvers zijn die amper kans hebben op een goed leven, en kunnen € 2500 – € 5000 in rekening brengen voor deze miniatuurpups.

Factoren die de prijs beïnvloeden

 • Bloedlijnen: Een bloedlijn van showkwaliteit is meestal duurder. Maar ook de oorsprong van bloedlijn is van belang. Belgische bloedlijnen zullen dikwijls ook duurder zijn.
 • Geslacht: Vrouwtjes kosten soms meer dan mannen. Dit heeft meestal te maken met de hogere vraag achter vrouwtjes.
 • Vacht: De AKC herkent slechts 4 kleurencombinaties in de rasstandaard en de vacht moet glanzend, fijn en zijdeachtig van structuur zijn. Als de vacht van uw puppy grover is, is hij mogelijk te koop voor een goedkopere prijs. Sommige kleurencombinaties zullen ook van prijs verschillen. Als beroemdheden uit Hollywood jaloers zouden kunnen zijn op de looks van uw puppy, kunt u er zeker van zijn dat u ervoor zult betalen!
 • Formaat: Hoewel de rasstandaard vereist dat de Yorkie tussen de 4 en 8 kilo is, proberen sommige fokkers vaak kleinere Yorkies te verkopen voor een hogere prijs, omdat er veel vraag naar is. Aan de andere kant, als u geïnteresseerd bent in deelname aan evenementen zoals behendigheidscursussen, kan Yorkies aan de bovenkant van de schaal een betere optie zijn (en gelukkig goedkoper zijn omdat ze niet zo veel gevraagd zijn).

Bel ons even voor de actuele prijs: (+32) 015 75 59 42

Soms vind je op verkoopsites (kapaza, 2dehands, marktplaats, etc…) Yorkshire Terriër pupjes aan abnormaal lage prijzen. Vaak zijn dit advertenties van oplichters.

Hoe herken je een oplichter?

 • U krijgt een antwoordmail in gebrekkig Nederlands
 • De adverteerder heeft geen site
 • U kan de pupjes niet zelf afhalen bij de adverteerder
 • U kan betalen met Western Union
 • Na storting van de “lage” verkoopprijs, vraagt de “verkoper” extra geld voor douanekosten, extra vaccins, …
 • Al het gestorte geld is de koper KWIJT!

Een Yorkshire Terriër pup kopen bij Woefkesranch:

 • Een Yorkshire Terriër pupje
 • Een Yorkshire Terriër pup die gevaccineerd is
 • Een Yorkshire Terriër pup die ontwormd is
 • Een Yorkshire Terriër pup die geïdentificeerd is met een microchip
 • De Yorkshire Terriër pup wordt verkocht met een schriftelijke garantie
 • Service nà verkoop: u krijgt hier, uniek in België, een 24 uren-service:24u op 24u kan u ons team bereiken voor dringende ‘puppie-vragen’
 • Begeleiding met Yorkshire Terriër opvoedingstips

Lees de mailtjes van onze tevreden klanten via:

https://klantentevredenheid.woefkesranch.be

Onze contactgegevens

WOEFKESRANCH International
B.V.B.A.Verschueren-Dyck
BTW BE 0436 258 191
Erk.Nr.: HK 1510 1339

Marleen en Erik Verschueren
Slameuterstraat 29
2580 Putte 
België
Tel: +32 (0)15 75 59 42
Fax:+32 (0)15 75 82 67

Onderhoudskosten

Yorkies zijn een uitstekend hondenras, maar als u erover denkt er een te krijgen, heeft u dan rekening gehouden met de kosten van het bezitten van een hond?

Hieronder volgt een overzicht van alle Yorkies-uitgaven die u moet betalen:

Voedsel – Omdat Yorkies een klein ras zijn, hebben ze een veel kleinere hoeveelheid voedsel nodig dan een grote hond. Daarom kan eten voor een Yorkie je jaarlijks € 100 – € 300 kosten. We hebben ook al de voeding van een Yorkshire terriër besproken.

Veterinaire zorg – Net zoals mensen een dokter nodig hebben, geldt dat ook voor honden. Helaas, zoals bij alle gezondheidszorg, heeft dierenartszorg niet een goedkope prijs. Ervan uitgaande dat uw hond gezond is, kan zijn jaarlijkse controle ergens tussen de € 50 en € 150 per jaar kosten. Puppyvaccinaties, sterilisatie of castratie of andere gezondheidsbehandelingen zijn allemaal extra kosten die in prijs kunnen variëren.

Verzorging – Yorkies hebben dagelijkse verzorging nodig. Ze vereisen ook dat hun nagels en vacht eens in de paar maanden worden geknipt. Ook dit is een uitgave die u moet begroten. Bel verschillende hondenkappers om te weten te komen en prijzen te vergelijken. Als u vindt dat het verzorgen van uw hond een luxe is die u zich niet kunt veroorloven, leer dan hoe u het werk zelf kunt doen. Zo hoef je je maar één keer zorgen te maken over de aanschaf van de nodige verzorgingsbenodigdheden.

Diverse items – Hier volgt een lijst met items die Yorkies ook nodig heeft:

Zoals je kunt zien, zijn er genoeg uitgaven die je moet voldoen als je Yorkies bezit. Het worden van een hondeneigenaar is dus geen beslissing die u van de ene op de andere dag neemt. U moet nauwkeurig overwegen of u voor de hond kunt zorgen en hem een ​​liefdevol huis kunt geven.

Een laatste woord

Als je ooit de zin hebt gehoord “er bestaat niet zoiets als een gratis lunch”, houd er dan rekening mee dat hetzelfde idee geldt voor het kopen van een Yorkie. Mogelijk ziet u advertenties gratis voor Yorkies of voor puppy’s die slechts een paar honderd euros kosten, maar u kunt er zeker van zijn dat deze honden deel uitmaken van een zwendeloperatie of erg ziek zijn.

Een gezonde, rasstandaard, geregistreerde Yorkie zal waarschijnlijk nooit gratis zijn, dus zorg ervoor dat u uw huiswerk maakt om ervoor te zorgen dat u zeker bent van uw aankoop. Yorkies zijn zeker niet goedkoop om te kopen, en het bezit van een hondenras wordt geleverd met een levenslange verbintenis van rekeningen van dierenartsen, voedsel, verzorging, vaccinaties, speelgoed en training, en ook andere kosten. Zorg ervoor dat je klaar bent om niet alleen de initiële kosten te betalen om je Yorkie te kopen, maar ook om je te committeren aan 12-15 jaar om je hond alles te geven wat hij nodig heeft voordat hij hem naar huis brengt.

E-mail