Wat is de prijs van een Franse bulldog

Leuk, knuffelig en oh zo charmant, de Franse Bulldog is snel een van de meest populaire hondenrassen geworden die er zijn. Het wordt als een duur ras beschouwd, maar vraag het aan elke eigenaar en zij zullen je vertellen dat de Franse Bulldog-prijs het zeker waard is.

We zullen alles bekijken wat in de Franse Bulldog-prijs valt, van de initiële kosten tot uitgaven zoals dierenartsrekeningen, voedsel, training en meer.

De Franse Bulldog-prijs varieert afhankelijk van raslijnen, locatie, kleur en andere factoren. Gemiddeld kunt u verwachten tussen de € 1.250 tot € 1750 te betalen. Houd dan nog rekening met de onderhoudskosten van 750 tot 1100 euro per jaar.

Tegenwoordig is de Franse Bulldog het 4e meest populaire hondenras in de Verenigde Staten en overtreft het de afgelopen jaren geliefde rassen zoals de Beagle, Poedel en Yorkie.

Het is nog ver van hun begin in de 19e eeuw in Engeland. Op het hoogtepunt van de industriële revolutie verhuisde een grote groep Franse kantwerksters naar Nottingham, toen een centrum voor kantwerk. Ze brachten hun Toy Bulldogs met zich mee en door de jaren heen werden deze honden gefokt met Pugs en Terriers om te creëren wat nu bekend staat als de Franse Bulldog.

De hond werd een geliefde metgezel van de kantmakers, en gelukkig voor ons leeft dit prachtige ras vandaag nog.

De aankoopkosten van een Frans buldog

De Franse Bulldog-prijs varieert afhankelijk van raslijnen, locatie, kleur en andere factoren. Gemiddeld kunt u verwachten tussen de € 1.250 tot € 1750 te betalen.

De Franse Bulldog-prijs stijgt nog meer voor honden met een uitzonderlijke fokgeschiedenis. Prijzen voor honden van topkwaliteit met uitstekende raslijnen kunnen variëren van € 2.000 – 3.500 .

Natuurlijk kunt u altijd een Franse Bulldog adopteren voor veel minder. De adoptie van huisdieren varieert meestal van € 350 – € 550 en omvat registraties en vaccinaties. Naast de kostenbesparingen geeft u ook een thuis aan een hond die er echt een nodig heeft.

De kosten van het voeren van een Franse Bulldog

Met elke hond is het altijd goed om te kijken wat eten je elke maand kost. Eten is immers een terugkerende uitgave die u niet precies kunt overslaan.

Gelukkig zal het voeren van een Franse Bulldog de bank niet breken.

Gemiddeld eet de Franse Bulldog tussen 1 1/2 tot 2 1/2 kopjes voedsel per dag, afhankelijk van zijn grootte en activiteitenniveau. Raadpleeg altijd uw dierenarts om te zien wat goed is voor uw individuele hond.

Hondenvoer van hoge kwaliteit – wat altijd wordt aanbevolen! – is meestal ongeveer € 2- € 3 per kilo. Stel dat u een zak van 15 kilo krijgt voor € 55. Dat zou ongeveer 120 koppen hondenvoer zijn. Laten we zeggen dat je Franse bulldog twee kopjes per dag eet. Dat betekent dat de zak van 30 pond 60 dagen voedsel zou bieden. Dus je zou slechts om de twee maanden een zak van 30 kilogram eten voor € 55.

Maar vergeet de traktaties niet. Een zak met kwaliteitsnacks kost meestal tussen de € 5- € 10 en duurt enkele maanden voor deze kleine pup.

Hoeveel kosten dierenarts?

Een andere belangrijke factor om op te merken in de Franse Bulldog-prijs: de kosten van dierenartsrekeningen.

De Franse Bulldog is gevoelig voor een aantal gezondheidsproblemen waarvan u op de hoogte moet zijn.

Om te beginnen is de Franse Bulldog een brachycefalische hond, wat betekent dat de vorm van hun schedel korter en platter is. Deze schedelvorm geeft deze honden de karakteristieke korte neus en afgeplatte gezicht. Andere brachycefalische honden zijn de Pug, Engelse Bulldog, Boston Terrier, Shih Tzu en Pekinese.

Bij deze aandoening is de grootste zorg de ademhalingsproblemen. Je wilt ervoor zorgen dat je Frenchie uit de hitte blijft en dat je huis voorzien is van airconditioning.

Een andere zorg is hun huid. Hun rimpelige huid is schattig, maar je moet controleren en ervoor zorgen dat de plooien schoon zijn, anders kunnen ze besmet raken. Huidallergieën kunnen ook een probleem zijn.

Soms hebben Fransen oogaandoeningen zoals kersenoog, juveniele staar of entropion.

Volgens Embrace Pet Insurance zijn de meest voorkomende ernstige problemen voor de Franse Bulldog en de kosten om ze te behandelen:

  • Heupdysplasie – € 1500 – € 6000
  • Entropion – € 300 – € 1500
  • IVDD – € 2500 – € 7000

Laat u echter niet afschrikken door deze informatie. Dit is gewoon iets om op te letten bij het bekijken van de volledige Franse Bulldog-prijs.

Overweeg andere kosten terwijl u de Franse Bulldogprijs uitrekent

Om de totale Franse Bulldog-prijs te berekenen, nemen we een stap terug en kijken naar al het andere dat in het bezit van honden valt.

Training is belangrijk voor alle honden. Gemiddeld variëren groepslessen van € 50- € 125 voor 4-8 weken van sessies van een uur. De Franse Bulldog is echter ongelooflijk gehoorzaam, dus training moet een makkie zijn.
U kunt ook een online cursus volgen.

Een ander ding om over na te denken is verzorging. Sinds de Franse Bulldog werpt, hoef je je geen zorgen te maken dat ze kapsels krijgen. Ze moeten gewoon hun vacht geborsteld en regelmatig baden.

De Frenchie heeft ook regelmatige nagelafwerkingen nodig, wat je thuis kunt doen of een afspraak kunt maken voor ongeveer $ 10 per sessie.

Dan zijn er de kosten van benodigdheden. Om te beginnen hebben honden een halsband, riem, wat speelgoed, water- en voedselbakken, een borstel en een bed nodig. Om nieuwe hondeneigenaren te helpen, hebben we een boodschappenlijst samengesteld met alles wat je nodig hebt voor je nieuwe bundel bont.

Je eerste verleiding zou kunnen zijn om naar de dierenwinkel te rennen en alles te kopen dat in zicht is voor je nieuwe hond, maar weersta de verleiding. In werkelijkheid heeft uw hond geen halsbanden nodig voor elke speciale gelegenheid, een miljoen nieuwe speeltjes of het chicste hondenbed dat u kunt vinden. Haal eerst de basis en dan kom je er langzaam achter wat je hond leuk vindt en nodig heeft.

Uiteindelijk, als u de initiële Franse Bulldog-prijs plus de lopende kosten kunt betalen, ga er dan voor!

Waarom zou je een Franse bulldog kopen?

De Franse Bulldog is echt een unieke hond. Het rimpelige gezicht, de korte neus, de schattige vleermuisoren en het kleine lichaam zijn moeilijk te weerstaan.

Het beste van alles, de Franse Bulldog heeft een hart van goud. Het ras is aanhankelijk, leuk en vol liefde voor iedereen. Wat kun je nog meer vragen bij een hond?

Een andere prachtige kwaliteit is hun aanpassingsvermogen. Ze zijn gemakkelijk in de omgang, flexibel en kunnen goed opschieten met zowel volwassenen en kinderen als met andere dieren.

En in tegenstelling tot actieve rassen zoals een Labrador Retriever of Australian Shepherd, hoeft u zich geen zorgen te maken over lichaamsbeweging. Met de Franse Bulldog gaat een klein beetje een lange weg.

Aan het einde van de dag is de Franse Bulldog-prijs zeker de moeite waard voor deze slimme, speelse kleine charmeur!

YouTube player