De prijs van een Pomeriaan?

De Pomeriaan is een populair ras en dat is al lang zo. Al vanaf het begin van de 16e eeuw werd er over het ras geschreven.

Ze waren lang het favoriete huisdier voor vele edellieden in Europese landen tussen de 16e en de 18e eeuw.

Vandaag de dag is vraag nog altijd hoog wat zich ook vertaald in een hogere prijs, vooral voor de exclusievere types pomeriaantjes.

Allerlei soorten pomeriaantjes

Je hebt verschillende soorten pomeriaantjes. We bespreken hier de exclusievere types tot de kleine keeshond. Let er ook op dat een hond uit Oost-Europa direct een stuk goedkoper is,

€ 600 – € 1250

Bij deze prijsklasse mag eigenlijk niet gesproken worden van een pomeriaan maar eerder van een kleine keeshond.

Een kleine keeshond is een type groter dan een echte pomeriaan. Ze zullen dus een volwassen gewicht van 5 tot 10 kg krijgen. Maar dikwijls hebben deze hondjes ook niet zoveel beharing als een pomeriaan zou moeten hebben.

Je ziet soms ook kleine keeshonden onder 1250 euro, maar houd in het achterhoofd dat dit dikwijls import uit Oost-Europa is. Of misschien van een thuisfokker waar de hondjes misschien nog niet in orde zijn door onervarenheid?

€ 1500 – € 2000

Dit is een prijsklasse waarbij u een Belgische hond kunt verwachten die volledig geregistreerd en in orde is.

Maar voor die prijs heb je nog niet echt de meest exclusieve pomeriaan. Je mag je verwachten op een volwassen gewicht van 3 tot 5 kilogram. Ook de beharing zal zoals verwacht zijn van een pomeriaan.

€ 2000 – € 3000

Dit zijn de echt exclusievere pomeriaantjes van Belgische fokkers. Als ze volwassen zijn zullen ze tussen 2 en 3,5 kilogram wegen met een hele bos haar.