De prijs van een Pomeriaan?

De Pomeriaan is een populair ras en dat is al lang zo. Al vanaf het begin van de 16e eeuw werd er over het ras geschreven.

Ze waren lang het favoriete huisdier voor vele edellieden in Europese landen tussen de 16e en de 18e eeuw.

Vandaag de dag is vraag nog altijd hoog wat zich ook vertaald in een hogere prijs, vooral voor de exclusievere types pomeriaantjes.

Allerlei soorten pomeriaantjes

Je hebt verschillende soorten pomeriaantjes. We bespreken hier van de exclusievere types tot de kleine keeshond. Let er ook op dat een hond uit Oost-Europa direct een stuk goedkoper is. Bij ons vind u alleen eigen kweek pomeriaantjes.

prijs keeshond

Kleine keeshond: € 1000 – € 1500

Bij deze prijsklasse mag eigenlijk niet gesproken worden van een pomeriaan maar eerder van een kleine keeshond. Verwacht een 1000 tot 1500 euro te betalen voor een Belgische kleine keeshond.

Een kleine keeshond is een type groter dan een echte pomeriaan. Ze zullen dus een volwassen gewicht van 5 tot 10 kg krijgen. Maar dikwijls hebben deze hondjes ook niet zoveel beharing als een pomeriaan zou moeten hebben.

Je ziet soms ook kleine keeshonden onder 1250 euro, maar houd in het achterhoofd dat dit dikwijls import uit Oost-Europa is. Of misschien van een thuisfokker waar de hondjes misschien nog niet in orde zijn door onervarenheid?

prijs pomeriaan

Pomeriaan of dwergkees: € 1500 – € 2500

Dit is een prijsklasse waarbij u een Belgische hond kunt verwachten die volledig geregistreerd en in orde is. Voor een standaard pomeriaan kun je verwachten tussen 1500 en 2500 euro te betalen.

Maar voor die prijs heb je nog niet echt de meest exclusieve pomeriaan. Je mag je verwachten op een volwassen gewicht van 3 tot 5 kilogram. Ook de beharing zal zoals verwacht zijn van een pomeriaan.

pomeriaan prijs

Top kwaliteit pomeriaan: € 2000 – € 3500

Dit zijn de echt exclusievere pomeriaantjes van Belgische fokkers. Als ze volwassen zijn zullen ze tussen 2 en 3,5 kilogram wegen met een hele bos haar.

Wat bepaalt de prijs van een pomeriaan?

Een paar verschillende factoren zullen de prijs van een bepaalde Pommeren beïnvloeden. En hoewel er veel variatie op de markt is, aangezien verschillende fokkers verschillende dingen in hun pups waarderen, zijn enkele van de belangrijkste factoren die de prijs van een Pomeriaan beïnvloeden, onder meer:

Verschillen tussen fokkers

Fokkers zijn individuen die hun puppy’s gedeeltelijk prijzen op basis van hun eigen wensen, bedrijfsplan en doelen. Theoretisch zou je twee overigens identieke fokkers kunnen vinden die hun puppy’s heel anders prijzen. Daarom is het altijd logisch om rond te shoppen bij het kopen van een hond.

De leeftijd van de hond

De meeste mensen die een puppy willen kopen, willen een heel jong dier. Fokkers hebben echter af en toe problemen om hun puppy’s zo snel te verplaatsen als ze zouden willen, en je zult soms zien dat fokkers oudere puppy’s te koop aanbieden. Over het algemeen zijn oudere puppy’s goedkoper dan die in de leeftijdsgroep van 8 tot 10 weken.

De “kwaliteit” van de hond

Ik huiver om het woord “kwaliteit” te gebruiken bij het beschrijven van honden. Ik vind het leuk om te denken dat alle honden geweldig zijn en liefde verdienen. Dat gezegd hebbende, sommige puppy’s winnen de genetische loterij en springen eruit met een mooiere vacht, superieure intelligentie of een bijzonder aangename bouw. Deze kenmerken zijn vaak subjectief, dus ze zullen de prijs anders beïnvloeden, afhankelijk van de individuele smaak van de kweker.

Zorg ervoor dat u een goede fokker kiest voor uw Pomeriaan. Met een slechte fokker meegaan, kan op de lange termijn verwoestende gevolgen hebben voor jou en je Pom.

De vachtkleuren van de hond

Pomeriaantjes zijn er in verschillende kleurpatronen, en van sommige is er meer vraag dan naar andere. Degenen waar de meeste vraag naar is, kosten meestal meer dan degenen met meer algemene kleurpatronen. Effen gekleurde Pomeranians zijn de zeldzaamste, dus ze kosten meestal meer dan veelkleurige pups.

Je zou ook kunnen overwegen om achter een gemengd ras van Pommeren aan te gaan, met allerlei coole kleuren en combinaties!

Andere kosten

Vergeet niet dat het kopen van uw nieuwe hond niet de enige kostenpost is. U moet er ook voor zorgen dat u over alle benodigdheden beschikt die nodig zijn om ervoor te zorgen.

Dit omvat voedsel voor je Pommeren, lekkernijen, kommen, speelgoed, een kennel, een bed, een riem, een halsband, een harnas, een tag, zindelijkheidstraining benodigdheden, basisverzorgingsbenodigdheden, schoonmaakbenodigdheden en alle opslag- en organisatorische items die je nodig hebt voor al deze dingen. Bovendien moet u ervoor zorgen dat uw huis puppybestendig is voordat ze arriveren.

Zodra u uw Pomeriaantje heeft, moet u de eerste zorg vergoeden. Dit omvat een controle en eventuele aanvullende vaccins die nodig zijn. U kunt ook overwegen om te chippen en te steriliseren of te castreren, al raden wij aan om dit niet te doen (lees meer hier). Je moet ze ook zo vroeg mogelijk in een trainingsles krijgen. Dit zorgt ervoor dat uw pup een gehoorzame, goed gesocialiseerde hond wordt.

Alles bij elkaar genomen, kan het verzorgen van je Pomeriaan tijdens het eerste jaar van zijn leven een extra € 1.000 tot € 1.700 boven op de kosten van de hond zelf. Waar u in dit bereik valt, hangt af van de kosten van voorraden en gezondheidszorg. Het hangt ook af van waar u woont en welke specifieke benodigdheden u koopt. Er is een breed scala aan producten beschikbaar, waaronder hondenvoer, beddengoed, speelgoed en andere benodigdheden.

Doorlopende eigendomskosten

Andere kosten gaan door tijdens het leven van uw Pomeriaan. Voedsel, potjes, lekkernijen, verzorgingsbenodigdheden en schoonmaakbenodigdheden moeten worden vervangen als ze opgebruikt zijn. Kommen, kragen, speelgoed en beddengoed verslijten na verloop van tijd en moeten worden vervangen.

Honden hebben voortdurende gezondheidszorg nodig, zoals jaarlijkse dierenartsen controle, up-to-date vaccinatie en voortdurende bescherming tegen vlooien en teken. Om u dat allemaal te helpen betalen, wilt u misschien ook een huisdierenverzekering aanschaffenDit kan tussen € 100 en € 600 per jaar bedragen.

Elk extra jaar dat u uw Pomeriaan bezit, kunt u verwachten dat u in totaal ergens tussen de € 200 en € 1.200 aan typische uitgaven besteedt.

Dat is exclusief medische noodhulp of kosten die niet vrijwel consistent en universeel zijn. Deze kosten zijn inclusief oppassers, deposito’s voor huisdieren en / of hondenuitlaters. Dat is waar deze volgende sectie voor is.

Hoe kunt u besparen?

Er zijn manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat u niet meer uitgeeft dan nodig is wanneer u uw nieuwe Pomeriaan krijgt. Reddingsacties zijn goedkoper dan honden van fokkers. Als je ervoor kiest om met een Pommeren van een fokker mee te gaan, is het de moeite waard om vooraf meer uit te geven. Hiermee kun je een Pommeren krijgen die is gefokt uit kwaliteit ouders. Pomeranians van fokkers zullen een grondig gezondheidsonderzoek hebben ondergaan om de kans op dure gezondheidsproblemen op de weg te minimaliseren.

Het kopen van een volwassene is goedkoper in termen van de hond zelf. Maar het stelt u meestal ook in staat om te betalen voor onbenullige trainingsapparatuur en dure medische zorg voor puppy’s. Je kunt ook wachten tot het fokken buiten het seizoen om je Pomeriaan te kopen. Uw opties zullen beperkter zijn en kiezen voor een minder gewilde kleur of patroon.

Wees niet bang om Pomeriaan buiten uw omgeving te zoeken als het hoge kosten van levensonderhoud heeft. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de kosten van uw eigen reis en het vervoer van de hond. Dit zijn verborgen kosten waardoor u niet daadwerkelijk geld kunt besparen. Koop ook nooit een Pomeriaan zonder hem en zijn ouders eerst te hebben ontmoet.

Meer over de Dwergkees