Pembroke Corgi

De Pembroke Corgi is een ras van kleine tot middelgrote herdershonden met een stevige bouw, bekend om zijn laag aangezette lichaam, grote rechtopstaande oren en stompe staart. Ze behoren tot de aangenaamste van alle kleine huishonden, sterke, atletische en levendige kleine herders die aanhankelijk en kameraadschappelijk zijn zonder behoeftig te zijn.

Pembroke Corgis zijn snel, intelligent en hebben een krachtige wil. Het zijn actieve, geanimeerde honden en staan bekend om hun enthousiasme om deel uit te maken van de actie. Deze honden zijn achondroplastisch, wat een dwergras is met verkorte poten. Ze hanteren nog steeds vee dat veel groter is dan zijzelf, en gebruiken daarvoor snelheid, een snelle beet en pure vastberadenheid.

Pembroke Corgis zijn goedmoedige, plezierige gezinsleden en zachte, speelse metgezellen met kinderen. Ze zijn gematigd uitgaand naar vreemden, goed met andere honden en huisdieren, en bereid te behagen, waardoor ze snel leren. Op beloning gebaseerde training met voedsel of spel is het beste voor hen.

Uiterlijk van een Pembroke Corgi

De Pembroke Corgi is een kortbenig ras met een stevige bouw. Volgens de Amerikaanse Kennel Club staat een goed gebouwde mannelijke Pembroke 25-30 cm op de schouder en weegt hij 12-15 kilo. Ze hebben korte, maar krachtige benen, gespierde dijen en een diepe borst die hen uitrusten voor hun herderstaken. Ze staan ook bekend om hun laag aangezette lichaam, grote rechtopstaande oren en stompe staart. De Pembroke Corgi heeft een vosachtige snuit en rechtopstaande, driehoekige oren. Ze hebben een dikke vacht die sterk verhaart, dus regelmatige verzorging is noodzakelijk.

Verzorging

Vacht

 • Corgi’s hebben een dikke vacht die sterk verhaart en vaak geborsteld en verzorgd moet worden.
 • De vacht moet minstens eenmaal per week worden geborsteld om hem in goede conditie te houden.
 • Regelmatig baden is ook nodig om de vacht schoon en gezond te houden.

Oren

 • De oren moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om te voorkomen dat zich vuil of resten ophopen.
 • Gebruik zo nodig een vochtige doek of een wattenstaafje met een oorreiniger om voorzichtig overtollig oorsmeer te verwijderen.
 • Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen zoals een pincet of q-tips, omdat dit de gehoorgang kan beschadigen.

Ogen

 • Controleer zorgvuldig of de ogen vrij zijn van vuil, resten of geuren.
 • Gebruik een vochtig doekje om vuil of resten voorzichtig weg te vegen.
 • Gebruik zo nodig een vlekkenverwijderaar voor traanvocht om het verschijnen van traanvlekken te verminderen.

Nagels

 • Het knippen van de nagels moet regelmatig gebeuren om te voorkomen dat de nagels te lang en oncomfortabel worden voor de hond.
 • Gebruik een speciaal voor honden ontworpen nageltrimmer en knip ze in een hoek van 45 graden.
 • Zorg ervoor dat u niet in de vingertoppen knipt, dat is het gevoelige deel van de nagel.

Poten

 • De voeten moeten regelmatig worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn van vuil, puin of geuren.
 • Gebruik een vochtige doek om vuil en resten voorzichtig weg te vegen.
 • Gebruik eventueel een pootbalsem of vochtinbrengende crème om de voeten zacht en soepel te houden.

Huid

 • De huid moet regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van droogte, schilfering of irritatie.
 • Gebruik een diervriendelijke shampoo en conditioner om de huid en vacht gezond te houden.
 • Overweeg zo nodig een hypoallergene shampoo of een shampoo met medicijnen te gebruiken.

Voeding

 • Een evenwichtige, voedzame voeding is essentieel om de Pembroke Corgi gezond te houden.
 • Kies een dieet dat rijk is aan eiwitten, vetten en koolhydraten.
 • Vermijd voedingsmiddelen die kunstmatige ingrediënten of conserveringsmiddelen bevatten.

Karakter

De Pembroke Corgi staat bekend om zijn vriendelijke en extraverte persoonlijkheid. Ze zijn actief, intelligent en willen graag behagen. Hier zijn enkele van de typische karaktereigenschappen van de Pembroke Corgi:

 • Aanhankelijk: Pembroke Corgis staan bekend om hun aanhankelijke aard en hun liefde voor mensen. Het zijn trouwe en liefdevolle metgezellen en ze worden vaak aangeduid als “grote honden in kleine lichamen”.
 • Intelligent: Deze honden zijn zeer intelligent en leren snel. Ze staan erom bekend uit te blinken in gehoorzaamheidstraining en worden vaak gezien als deelnemers aan hondensporten zoals behendigheid en schapendrijven.
 • Energiek: Pembroke Corgis zijn een actief ras en hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven.
 • Speels: Deze honden hebben een speelse en nieuwsgierige aard en genieten van het spelen met speelgoed en de interactie met hun eigenaren.
 • Goed met kinderen: Pembroke Corgis staan bekend om hun goede aard met kinderen. Ze zijn zachtaardig en geduldig en zijn geweldige gezinsdieren.
 • Goed met andere huisdieren: Pembroke Corgis kunnen goed overweg met andere huisdieren zolang ze goed gesocialiseerd worden en geleidelijk worden geïntroduceerd. Het is belangrijk om altijd toezicht te houden op de interacties en positieve versterkingstechnieken te gebruiken om ze te leren zich goed te gedragen rond andere dieren.
 • Alert en beschermend: Pembroke Corgis hebben een sterk instinct om hun familie te beschermen en kunnen behoorlijk luidruchtig zijn als ze een bedreiging waarnemen.
 • Onafhankelijk: Deze honden hebben een sterke wil en kunnen onafhankelijk van aard zijn. Ze vereisen consequente training en socialisatie om hen te helpen goed opgevoede leden van het gezin te worden.

In het algemeen is de Pembroke Corgi een vriendelijk en uitgaand ras dat een geweldige metgezel is voor zowel gezinnen als individuen.

Beweging en training

De Pembroke Corgi is een herdersras dat energiek en slim is en een groot uithoudingsvermogen heeft. Volgens Stumps and Rumps moet een volwassen Pembroke Corgi minstens 1 uur lichaamsbeweging per dag krijgen. Voor puppy’s is een goede regel “5 minuten lichaamsbeweging voor elke maand van hun leeftijd”. Een Corgi pup van 6 maanden moet ongeveer een half uur kunnen wandelen. Je moet echter altijd naar hun gedrag kijken en ervoor zorgen dat je ze niet helemaal uitput.

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de oefenroutine een dagelijkse fysieke activiteit omvat, zoals lange wandelingen, apporteren en andere activiteiten die de Corgi actief en betrokken houden.

Het trainen van een Pembroke Corgi is essentieel om ervoor te zorgen dat ze goed opgevoede en gelukkige leden van uw gezin zijn. Hier volgen enkele tips voor het trainen van uw Pembroke Corgi:

 • Begin vroeg: Begin met de training van uw Pembroke Corgi zodra u hem mee naar huis neemt. Dit zal hen helpen om vanaf het begin goed gedrag en goede gewoonten aan te leren.
 • Gebruik positieve versterking: Gebruik positieve versterkingstechnieken zoals traktaties, lof en speeltijd om goed gedrag te belonen. Hierdoor leert uw Pembroke Corgi goed gedrag te associëren met positieve resultaten.
 • Consistentie is de sleutel: Wees consequent met uw training. Gebruik telkens dezelfde commando’s en regels, zodat uw Pembroke Corgi begrijpt wat er van hem wordt verwacht.
 • Wees geduldig en volhardend: Training kost tijd, dus wees geduldig en volhardend. Verwacht niet dat uw Pembroke Corgi alles van de ene op de andere dag leert. Consequente training na verloop van tijd zal betere resultaten opleveren.
 • Socialisatie: Socialisatie is cruciaal om uw Pembroke Corgi te helpen een goed aangepaste en vriendelijke hond te worden. Laat ze vanaf jonge leeftijd kennismaken met verschillende mensen, dieren en omgevingen.
 • Basiscommando’s: Leer uw Pembroke Corgi basiscommando’s zoals zit, blijf, kom, en laat het. Deze commando’s zullen hem helpen zich in verschillende situaties goed te gedragen.
 • Gehoorzaamheidstraining: Overweeg om je Pembroke Corgi mee te nemen naar gehoorzaamheidstrainingslessen. Deze lessen zullen u helpen leren hoe u uw hond effectief kunt trainen en bieden een kans voor uw hond om te socialiseren met andere honden.

In het algemeen vereist het trainen van een Pembroke Corgi geduld, volharding en consistentie. Met positieve versterkingstechnieken en een goede socialisatie kan uw Pembroke Corgi een goed opgevoed en gelukkig lid van uw gezin worden.

Leuke weetjes

De Pembroke Corgi staat bekend als een aangenaam en trouw huisdier voor gezinnen. Hier zijn enkele leuke feiten over het ras:

 1. Veel Pembroke Corgis worden geboren zonder staart door het eeuwenlange couperen van staarten. Het ras is geëvolueerd tot bijna staartloos.
 2. Pembroke Corgis staan bekend om hun snelle intelligentie en krachtige wil. Ondanks hun kleine formaat zijn ze toch in staat om vee aan te pakken dat veel groter is dan zijzelf.
 3. De Pembroke Corgi is een sterke, atletische hond die oorspronkelijk werd ontwikkeld om vee en ander vee te hoeden.
 4. Corgi’s hebben baat bij matige fysieke activiteit en zijn het gelukkigst als ze een klus te klaren hebben.
 5. Ondanks hun kleine gestalte hebben Pembroke Corgi’s de reputatie geweldige metgezellen te zijn.
 6. Pembroke Corgis zijn actieve, geanimeerde honden die nooit buiten de actie gelaten willen worden. In hun eigen gedachten zijn het grote honden in kleine lichamen.
 7. Pembroke Corgis zijn geweldige waakhonden vanwege hun alerte aard.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Corgi.