+3215755942 info@woefkesranch.be
10 leuke spelletjes om met je hond te spelen

10 leuke spelletjes om met je hond te spelen

Op zoek naar een leuke manier om uw hond te vermaken en uit de problemen te houden? Probeer een paar spellen toe te voegen aan de routine van je hond.

Spelletjes spelen met je hond is een geweldige manier om ze actief, bezig en zonder problemen te houden. En het beste van alles is dat het erg leuk is voor zowel u als uw hond. Weet u niet zeker waar u moet beginnen? Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt. Van het gebruik van een flirtpaal tot verstoppertje spelen, hier zijn 10 leuke spellen om met je hond te spelen.

1. Gebruik een flirtpaal

Het gebruik van een flirtpaal is een leuke manier om uw hond mentaal en fysiek actief te houden. Ze zijn vooral geweldig voor honden met veel energie, omdat één snelle sessie je hond echt kan vermoeien .

Een flirtpaal (ook wel een flirtstok genoemd) is een lange paal met een touw aan het uiteinde bevestigd. Aan het uiteinde van dat touw zit een lokmiddel dat wordt gebruikt om je hond te verleiden om te jagen. Flirtpalen zorgen voor veel beweging en zijn mentaal stimulerend. Ze zijn een manier om uw hond zijn natuurlijke prooi op een niet-destructieve manier te laten gebruiken. En ze zijn geweldig voor het oefenen van een basisimpulscontrole , zoals het op commando loslaten.

Denk eraan om uw hond tijdens het spelen als beloning te laten ‘winnen’ of het aas te vangen. Door ze te laten winnen, maak je het spel aantrekkelijker en leuker, en dat zal hen aanmoedigen om te blijven spelen. Als ze die kans niet krijgen om te winnen, kunnen ze ontmoedigd en ongeïnteresseerd raken in het spel. Je kunt je eigen flirtpaal maken met wat pvc-pijp, wat bungeekoord en een hondenspeelgoed. Als je er liever een koopt, is er genoeg beschikbaar op Amazon .

Vergeet niet om het langzaam aan te doen wanneer u begint. Het gebruik van een flirtpaal met uw hond heeft een zeer grote impact en kan ruw zijn voor de gewrichten van uw hond . Als je hond in het begin niet erg actief is, begin dan met korte sessies en werk je op naar langere sessies.

Waarschuwingswoord voor honden met artritis of mobiliteitsproblemen : als uw hond gewrichts- of mobiliteitsproblemen heeft, gebruik dan geen flirtpaal. Omdat het zo’n hoge impactoefening is, kan het verdere gewrichtsschade veroorzaken, dus kies in plaats daarvan voor enkele van deze oefeningen met een lagere impact .

2. Speel touwtrekken met je hond

Touwtrekken is veruit het favoriete spel van mijn hond. Het is leuk, het is boeiend, het is geweldige lichamelijke oefening en het is een goede manier voor honden om hun manieren te oefenen. En als je veel tijd hebt besteed aan trainen met je hond, heb ik gevonden dat trek speelgoed een van de meest motiverende beloningen is die er zijn.

Bij het spelen met het trekspeelgoed alleen niet vergeten om deze basisregel te volgen – het spel stopt als het gebit van uw hond uw huid te raken. Sommige honden kunnen hier meer mee worstelen dan anderen, omdat sleepboot sommige honden (puppy’s) behoorlijk opgewonden maakt. Als je stopt wanneer hun mond je hand raakt, merken ze dat ‘het leuke spel stopt als ik mijn persoon in de mond houd’.

En in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zal het spelen met je hond hem niet agressief maken, noch hem laten domineren . Als je je hond laat winnen, wordt het spel boeiender en laat het je hond zien dat je veel plezier hebt om mee te babbelen.

Puppy’s snappen in begin nog niet dat bijten aan mensen niet toegelaten is. Via memecenter

3. Speel Frisbee met je hond

Een ander leuk spel om met je hond te spelen is frisbee. Frisbee is een spel dat ik een geavanceerd spel van ophalen noem omdat het je hond aanmoedigt om over lange afstanden te jagen. Een spelletje frisbee is een geweldige oefening en het is erg leuk voor honden die een natuurlijke drang hebben om te jagen.

Als je hond niet weet hoe hij een frisbee moet vangen, zou ik beginnen met een zachte schijf . Traditionele plastic frisbees zijn behoorlijk hard, dus als ze je hond in het gezicht slaan, kunnen ze hem ontmoedigen om te proberen hem te vangen. Oefen door uw hond enthousiast te maken over de frisbee door deze over korte afstanden te gooien of over de grond te rollen. Moedig ze aan wanneer ze het gaan volgen en achtervolgen. Als je hond eenmaal enthousiast is om hem te achtervolgen, kun je de afstand vergroten en beginnen met gooien.

teckel met frisbee
Teckel met frisbee

4. Maak uw eigen Agility-cursus

Een ander leuk spel voor honden is het maken van je eigen behendigheidscursus. Het is een leuke manier om je hond nieuwe trucs te leren, en het is een geweldige bron van mentale stimulatie voor honden.

Het gebruik van een behendigheidscursus voor uw hond is een leuke manier om ze wat mentale en lichamelijke oefening te geven. Ik heb gemerkt dat Laika door onze eigen kleine minicursus rennen meer vermoeiend is dan een wandeling van 2 mijl. Het is die extra focus van het één na het ander moeten uitvoeren dat echt vermoeiend is.

En terwijl je in de dierenwinkel winkels veel obstakelparcours kunt kopen, maak ik er liever mijn eigen. Je kunt een hoelahoep gebruiken om doorheen te springen, een paar dekens om overheen te springen en een paar kleine kegeltjes om doorheen te weven. Als je een stapje verder wilt gaan, kun je zelf behendigheidsapparatuur maken. Bekijk deze geweldige DIY hindernisbaanplannen:

Gebruik Kong-speelgoed voor vullen en eten

Het gebruik van een gevulde Kong of wat speelgoed voor het uitgeven van voedsel is een van de gemakkelijkste spellen om met je hond te spelen. Het is leuk, het moedigt hen aan om een ​​deel van hun natuurlijke opruimvermogen te gebruiken, en het is mentaal stimulerend. Als je geen fan bent van Kongs, bekijk dan het speelgoed van West Paw Tux – het is mijn favoriete alternatief.

Het opvullen van een Kong is mijn persoonlijke favoriet omdat het Laika meer dan 30 minuten bezig kan houden. Ik zal het vullen met wat gezonde traktaties en bouillon en het ‘s nachts invriezen. Als uw hond elke ochtend een beetje gestrest raakt wanneer u naar zijn werk vertrekt, probeer hem dan een gevulde Kong te geven. Het werkte goed voor Laika, na een paar dagen was ze meer geïnteresseerd in het krijgen dan Kong dan in het feit dat ik wegging.

Speelgoed voor voedselafgifte, zoals de Bob-A-Lot, is geweldig om uw hond wat meer mentale stimulatie te geven tijdens de maaltijd. Je vult het en ze moeten het rondslingeren om het eten eruit te halen. Als uw hond nog nooit speelgoed voor het verstrekken van voedsel heeft gebruikt, moet u misschien een beetje oefenen voordat hij het onder de knie heeft. Moedig ze na het vullen aan om ermee te spelen, zodat ze kunnen zien dat ‘oh, er komt eten uit als ik het beweeg’.

6. Leer uw hond bubbels te achtervolgen

Een van de leukste spellen om met je hond te spelen, is hen leren bubbels te achtervolgen. Ik had mijn twijfels, maar het is een van de favoriete games aller tijden van Laika. Zodra ik naar het aanrecht loop waar die bubbels zijn, begint ze opgewonden te raken.

Als je hond niet weet hoe hij bubbels moet achtervolgen, begin dan met een paar tegelijk te blazen. Wijs ze op hen en moedig ze aan om te jagen. Vang zelf wat om je hond te laten zien dat er niets aan de hand is, en dat het hele doel van het spel is om ze te pakken te krijgen voordat ze de grond raken.

We gebruiken bubbels gemaakt voor kinderen (ze maken ook gearomatiseerde bubbels speciaal voor honden). Ze zijn niet giftig, maar kunnen hun maag van streek maken als ze te veel innemen. En zorg ervoor dat je het gezicht van je hond nadien afveegt, omdat deze de ogen van je hond kunnen irriteren.

7. Speel wat waterspelletjes met je hond

Naar het plaatselijke strand gaan kan heel leuk zijn voor honden, vooral voor diegenen die al van zwemmen houden (vergeet voor de veiligheid geen hondenzwemvest). Je kunt hondenspeelgoed meenemen en een spelletje apporteren in het water. Vergeet niet om eerst te controleren of ze eerst drijven – we hebben een paar speeltjes in het water verloren tot Laika’s ontzetting.

Als je hond geen geweldige zwemmer is, of als je geen stranden in de buurt hebt, kun je wat waterspelletjes spelen in je eigen achtertuin. Koop een plastic kinderbad en vul het met water. Veel honden houden ervan om rond te spetteren en een leuk klein zwembad te hebben om koel in te blijven. Gooi wat speelgoed in en verander het in een ‘ dobberend voor appels’ -spel.

Sommige honden worden gek van de slang. Ik weet alles wat ik moet doen om binnen 10 voet van de slang te komen en Laika staat aan mijn zijde te wachten tot die leuke stroom water begint. Maar de slang is behoorlijk intimiderend voor sommige honden. Als je hond niet in de slang zit, spelen ze misschien liever in een sproeier die niet zo’n sterke stroom water afgeeft.

8. Speel zoek de beloning met je hond

Als het gaat om games om met je hond te spelen, is ‘vind de traktaties’ mijn absolute favoriet. Het is super eenvoudig om te spelen, en het beste deel is dat mijn hond er nooit genoeg van krijgt. Het maakt niet uit dat ik dezelfde 20 schuilplaatsen kies en dat we altijd met gehakte wortels spelen – ze vindt het elke keer leuk. Mijn gebrek aan creativiteit stoort haar helemaal niet. Vind de lekkernijen, zoals alle neuswerkspellen , mentaal stimulerend en een leuke manier om onze honden hun natuurlijke snuffelvermogen te laten ontdekken.

Om te spelen vind je de traktaties die je wilt beginnen door wat traktaties op de grond te leggen terwijl je hond in de verblijfspositie is. Geef je hond hun vrijgavecommando en moedig ze aan ‘de traktaties te vinden’. Wijs naar hen en help ze mee als ze het moeilijk hebben. Moedig ze onderweg aan door ze elke keer te prijzen als ze er een vinden.

Zodra uw hond begrijpt wat ‘de traktaties vinden’ betekent, kunt u langzaam beginnen de moeilijkheid te vergroten van waar u ze verbergt. En als je eenmaal genoeg in een kamer hebt geoefend, kun je door het hele huis traktaties verbergen.

9. Gebruik een graafbak

Sommige honden houden van graven, en het hebben van een speciale graafbak is een manier om ze aan te moedigen om in een goedgekeurd gebied te graven – een zonder uw aangelegde tuin. U kunt uw eigen graafdoos met wat hout en zand maken bij uw plaatselijke bouwmarkt. Als je veel katten in de buurt hebt, wil je misschien een top bouwen om te voorkomen dat het een kattenbak wordt.

Sommige honden zullen dolblij zijn om naar hartelust een plek te hebben om te graven. Als je hond niet meteen graaft, kun je het spel maken door enkele van de favoriete speeltjes van je hond in de doos te begraven om je hond aan te moedigen om ze uit te graven.

10. Speel een spelletje Verstoppertje

Een ander leuk spel om met je hond te spelen is verstoppertje. Laika houdt er absoluut van, en het verbaast me nog steeds dat ze er niet ziek van is, ook al blijf ik steeds dezelfde 3 schuilplaatsen kiezen. Verstoppertje laat uw hond een aantal van zijn natuurlijke geuren volgen op een leuke en stimulerende manier.

Om verstoppertje te spelen moet je hond blijven terwijl je een schuilplaats zoekt. Eenmaal gelegen bel je hond en prijs hem wanneer ze je vinden. Als uw hond geen goed ‘verblijf’ heeft, kunt u de hulp van iemand anders inschakelen om uw hond af te leiden terwijl u zich verstopt.

Wat zijn de favoriete spellen van je hond?

Wat zijn enkele van je favoriete hondenspellen? Welke spellen speelt uw hond het liefst? Denk je dat het spelen van games met je hond een belangrijk onderdeel is van de hond-eigenaarrelatie? Laat het me weten in de reacties hieronder. Inspiratie nodig, bekijk dan dit boek.

Je hond leren alleen zijn

Je hond leren alleen zijn

Honden zijn zeer sociale wezens. Het kan voor hen dan ook zeer stressvol zijn om alleen te zijn. Gelukkig kunt u uw pup leren om van zijn tijd voor zichzelf te genieten, of het in ieder geval te tolereren. Als je puppy dit niet aanleert, kan je een hond krijgen die extra gaat blaffen, graven of kauwen. Of zelfs een hond krijgen met een ernstig geval van verlatingsangst. 

Stappenplan om uw pup of hond leren alleen te zijn:

 1. Laat uw puppy in eerste instantie elke dag minstens 30 minuten tot een uur alleen in zijn bench of puppy speelkamer. Verhoog die tijd geleidelijk aan tot twee uur voor een pup van drie maanden en jonger, of tot vier uur voor een pup van drie tot zes maanden oud. Uw pup begint zich aan te passen aan het alleen zijn en leert een waardevolle les: Het baasje komt altijd terug.

  Wij raden u aan om uw hond op een veilige plaats achter te laten, een ruime bench of puppy speelkamer. Gebruik dus niet je hele huis om hem vrij te laten lopen. Een ongeluk is snel gebeurd.
 2. Maak van de tijd dat uw pup alleen is een belangrijke tijd. Zorg dat hij dan zijn maaltijd kan eten. Als hij zijn normale maaltijd al op heeft, vul dan eventueel een speeltje met een paar brokken.
 3. Leer uw hond dat “rustige tijd” een goede zaak is door hem te laten zien hoe hij rustig kan zijn. Onderbreek zijn speeltijd af en toe met korte, rustige pauzes. Zeg tegen uw hond dat hij “rustig moet gaan liggen” en vraag hem om een paar seconden stil te liggen. Beloon hem dan en ga verder met spelen.

  In het begin houd je deze intervallen zeer kort – slechts een paar seconden lang. Wanneer hij in staat is om zich voor deze korte periodes met succes rustig te houden, bouwt u langzaam op – tot 10 / 20 seconden. Uw hond leert al snel dat de rustige tijd wordt gevolgd door speeltijd en het wachten is nooit meer dan hij aan kan.

Extra tip: Houd in het begin zijn tijd alleen kort (maximaal 30 minuten). Op die manier kan uw hond nog onthouden dat je terug komt. Maak de ervaring aangenaam. Geef hem enkele zaken waarop hij mag kauwen. Zorg er ook steeds voor dat hij zijn behoeften al gedaan heeft en dat hij ook wat water bij zich heeft staan. Als hij huilt, weet u in ieder geval dat hij geen dorst of honger heeft en dat hij niet naar het toilet moet.

Problemen oplossen: 

Mijn puppy kon heel goed alleen zijn. Maar dat stopte op een keer. Nu huilt hij elke keer als ik wegga:

De kans is groot dat je te ver en te snel bent gegaan. Wacht op een pauze in het huilen voordat u weer naar binnen gaat. Als hij weer met zijn kauwspeeltjes bezig is of rustig is geworden, neem dan nog een veel kortere pauze uit de kamer.

Begin bij uw volgende alleen-tijd training met een interval waarvan u weet dat uw puppy het aankan. En blijf dit interval een tijdje aanhouden. Als hij dat eenmaal aan kan, kunt geleidelijk aan enkele minuten toevoegen…

Mijn puppy schiet in een razernij als ik hem alleen laat:

Dit kan een normale reactie zijn. Ze kunnen een geweldige mini-storm veroorzaken als ze voor het eerst alleen worden gelaten. U zult misschien ook verbaasd zijn over hoe lang hij huilen en blaffen vol kan houden voor hij even pauzeert. 5 tot 10 minuten is normaal, maar het kan een eeuwigheid lijken.

Veel honden zullen op de deur van de bench proberen te kauwen of er met hun poten proberen tegen te duwen. Een ultieme poging om naar u toe te komen. Maar ze zullen uiteindelijk stoppen als het duidelijk is dat dit niet zal lukken.

Dit gedrag, hoe verontrustend ook, is te verwachten wanneer u voor het eerst met dit soort training begint. Volg de bovenstaande stappen, zorg ervoor dat u uw puppy niet te lang in zijn bench houdt en zorg ervoor dat de speeltjes die u hem bij vertrek geeft goed gevuld en geliefd zijn.

Wanneer heeft je hond verlatingsangst en neem je best verdere stappen bij eventueel een hondentrainer?

 • Hij eet niets of kijkt niet naar de traktaties die u voor hem achter gelaten heeft.
 • Destructief kauwen of krabben aan de uitgang, de deur of zijn bench. 
 • Als de nagels, kussentjes of tanden van uw hond versleten of bloedig zijn, of hij hijgt van uitputting.
 • Smeken, janken, kwijlen en u op de voet volgen wanneer u klaar bent om te vertrekken.

Heeft u graag wat extra uitleg? Neem dan contact met ons op. Wij raden ook volgende boeken aan:

Karakter van de Teckel

Karakter van de Teckel

De Teckel is een robuuste en moedige hond. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen en een eigenzinnig karakter.

De Dashond is onafhankelijk, strijdlustig, en probeert andere honden te domineren.

Zijn gewoonte om bij het minste geluid te gaan blaffen maakt hem tot een goede waakhond.

De Teckel is aanhankelijk en opgewekt, maar eist veel aandacht op en is vaak jaloers.

De kortharige variëteit is het meest energiek, terwijl de ruwharige variëteit een rustiek karakter heeft en het grootste jachtinstinct.

De langharige variëteit is de kalmste van de drie. Alle Dashonden moeten van jongs af aan consequent en geduldig worden opgevoed.

Typische eigenschappen van de Teckel

Door zijn oorsprong als zelfstandige jacht- en waakhond heeft de Teckel een moedig en pittig karakter. Dapper, fel gedrag en geblaf was nuttig wanneer Teckels het onder de grond moesten opnemen tegen een das of een vos. Ook heeft de kleine Teckel een groot uithoudingsvermogen en is hij intelligent en eigenwijs.

Als hij de kans krijgt probeert de pientere Teckel zijn baasje zeker te bespelen. Hij weet bijvoorbeeld heel goed wat hij met zijn schattige en aandoenlijke blik kan bereiken. Daarnaast kan je Teckel af en toe een beetje jaloers zijn; jij bent zíjn baasje en hij is jouw held.

Ook al is de Teckel een gezelschapshond, een typische schoothond is hij niet. Het is belangrijk je Teckel mentaal en fysiek voldoende uit te dagen. De levendige en vrolijke Teckel houdt van spelen en is daar, door zijn achtergrond als jachthond, ook enorm fanatiek in. Wandelen door het bos en spelen met takken en balletjes, al dan niet in het water, en gewoon een beetje rondsnuffelen en graven, zijn goede bezigheden voor Teckels. Maar wil je gezellig samen apporteren? Je hebt kans dat je Teckel de stok of het speeltje gewoon bij zich houdt. Hij heeft tenslotte een eigen willetje.

Niet alleen het karakter van je Teckel is uniek. Hij heeft met zijn lange rug ook een unieke bouw. Je kunt een Teckel prima in een appartement houden, maar vanwege die lange rug is het verstandig hem geen trappen te laten lopen.

Hoe Labrador opvoeden? Tips en veelvoorkomende problemen

Hoe Labrador opvoeden? Tips en veelvoorkomende problemen

In dit bericht zal ik wat uitleg proberen te geven over het opvoeden van een Labrador retriever. Zo blijft die lieve puppy voor altijd een beestje om van te genieten.

Labrador retriever

Is het moeilijk een Labrador op te voeden?

Het is niet voor niets dat de labrador retriever één van de populairste hondenrassen is.

Dit komt door een combinatie van voornamelijk vier factoren:

 • de vriendelijkheid
 • de leergierigheid
 • intelligentie
 • makkelijk op te voeden

Het feit dat ze makkelijk op te voeden zijn, betekent niet dat je hier te licht mag over nadenken. Het is niet per se moeilijk, maar moet wel nog even gebeuren.

De labrador is, als we naar de geschiedenis kijken, gefokt om te jagen op eenden. Dit zie je nog terug in zijn gedrag. Dit is ook een van de redenen dat een labrador graag zwemt. hij heeft zelfs kleine zwemvliesjes.

Voor de beschikbaarheid, bekijk onze labrador retriever galerij.

Energie en leergierigheid tijdens de opvoeding

Een labrador opvoeden is erg leuk om te doen. Deze hond vind het echt super om op pad te gaan met zijn baas.

Helpen zit in het bloed van de labrador, werken voor zijn baas is voor deze hond vanzelfsprekend.

In combinatie met de leergierigheid is dit een goed te trainen hondensoort.

Behalve het ‘helpen’ wat in het bloed zit heeft de labrador een uitzonderlijk goede neus en is hij behendig. Toen er vroeger een eend word geschoten, moest de labrador op zoek naar de eend in het grote moeras.

Kortweg, een labrador heeft een gouden karakter. Ze zijn relatief rustig te noemen. En passen zich ook makkelijk aan, aan huishoudelijke sferen.

Ze zijn zeer zachtaardig en is er geen spoor van agressie in dit ras te vinden.

Bovendien door het vriendelijk en open karakter is het opvoeden van de labrador zeer goed te doen.

Voor de beschikbaarheid, bekijk onze labrador retriever galerij.

Veel voorkomende problemen bij het opvoeden van de labrador

Je labrador goed opvoeden zal ertoe leiden dat het een energieke, gelukkige hond gaat worden. Een probleem dat veel voorkomt bij de labrador retriever is overgewicht. Dit is een combinatie van teveel eten, te weinig beweging en verkeerd voer. Als de hond ouder wordt gaat die sneller vet opslaan. Tip: houd de hond echt veel in beweging, dagelijks lopen en in het weekend lange wandelingen maken. Zeker als ze ouder worden en moeilijker gaan bewegen. Neem de hond mee en trek erop uit.

Ander probleem is dat de labrador op jonge leeftijd last krijgt van heup- en elleboogdysplasie, ofwel een stoornis in de ontwikkeling van dat bepaalde gewricht. Dit kan leiden tot artrose. Bij 3 op de 10 honden is dit erfelijk, maar verkeerd gebruik van voeding, verkeerd bewegen en overgewicht hebben hier allemaal invloed op. Nog meer redenen om je labrador goed op te voeden.

Voor de beschikbaarheid, bekijk onze labrador retriever galerij.

Onderdeel van je gezin

De labrador retriever is een ‘duur’ dier. Voor een labrador puppy betaal je al gauw meer dan 1000 euro. Dit verschilt zelfs per kleur, zo zijn de prijzen voor zwarte labrador puppies anders dan voor bruine labrador puppies. En dan moeten er nog accessoires worden gekocht: speelgoed, eten, prikken, belasting, manden etc. Reken eerst goed uit of je het kan betalen en of je de tijdsinvestering aan kan. Een labrador opvoeden kost nu eenmaal wat uren. Daarnaast moet je genoeg aandacht en liefde in het beestje kunnen stoppen.

Voor de beschikbaarheid, bekijk onze labrador retriever galerij.

Kindvriendelijke Gezinshond

De hond word tegenwoordig steeds meer als lid van het gezin beschouwt. Hierdoor komen ze meer en meer in contact met kleine kinderen. We kennen ongeveer 350 erkende hondenrassen, maar welke zijn het best geschikt als kindvriendelijke gezinshond? Wij bekijken met u onze top 10.

Belangrijke eigenschappen gezinshonden

Zoveel mensen, zoveel honden wensen. Maar wat maakt een hond nu geschikt als gezinshond.

Een gezinshond heeft een aantal eigenschappen die de hond ideaal maken binnen een gezin, al dan niet met kleine kinderen.

Als belangrijkste eigenschappen vinden wij:

 • achtergrond
 • energieniveau
 • leeftijd
 • persoonlijkheid

Een hond met een slechte achtergrond zoals een trauma zal makkelijker onverwacht uit de hoek komen. Dit is zeker niet aan te raden met kinderen. Koop daarom bij de fokker.

Ook een te actieve hond is niet aan te raden. Denk maar aan de talloze youtube filmpjes waar kinderen omver gelopen worden door een hond.

Hoe jonger je de hond in huis haalt hoe beter. De hond went dan sneller aan zijn nieuwe situatie met kinderen.

De persoonlijkheid van het ras is zeer belangrijk. Maar zeker ook het individu, wat elke golden retriever heeft natuurlijk niet dezelfde persoonlijkheid.

Opvoeding als hoofdreden voor een gezinshond

Het allerbelangrijkste voor een gezinshond dat goed is met kinderen is de opvoeding.

Je kunt elke hond of ras slechte of goede manieren leren. Zorg er dus voor dat je een pup altijd vriendelijk opvoed.

Betrek je kinderen ook bij de opvoeding van je pup indien mogelijk.

GEEN enkele puppy is een agressieve pup.

Ja ok, puppies kunnen bijten, maar dit is onbewust gedrag. De puppy weet niet dat hij slecht doet, dit dient aangeleerd te worden door de baasjes.

Tips voor honden en kinderen

Wat nu echt ‘kindvriendelijke hondenrassen’ zijn, hangt vooral af van de opvoeding van kind en hond. Leer  kinderen dat ze bij het strelen de regel van 3 moeten hanteren:

 1. Vooraleer de hond te strelen, moet het kind toelating vragen aan de baas.
 2. Het kind moet toelating vragen aan de hond. Dat wil zeggen dat het kind de hond lokt en wacht tot de hond aangeeft dat hij wil gestreeld worden. Kinderen mogen zelf hun handen niet uitsteken maar moeten wachten tot de hond zelf naar hun handen komt.
 3. Dan kan het kind de hond strelen, maar dit moet op een manier gebeuren die voor de hond niet bedreigend is. Niet op het hoofd of op de rug strelen, maar wel onder de kin of op zijn borst .

Leer kinderen dat ze zich rustig moeten gedragen in de buurt van honden.

Franse Bulldog

Deze kleine, stevige hond is één brok energie. Bovendien is een Franse Bulldog intelligent, loyaal en geduldig met kinderen.

Franse bulldog als gezinshond

In tegenstelling tot de Engelse bulldog, fokken wij wel Franse bulldogs. Het ras is sterker en gezonder dan een Engelse bulldog.

Dit ras staat terecht op deze lijst van beste gezinshond. Bovendien snurken ze als ze slapen, dat word zeker lachen met de kinderen.

Golden Retriever

Golden Retrievers hebben veel beweging nodig, kies dus enkel voor dit ras als u veel tijd heeft om gaan te wandelen of te spelen.

De Golden Retrievers zijn energiek, intelligent en hartelijk. Zij hebben geen sterk ontwikkelde waakinstincten (maar kunnen soms wel waaks zijn), gaan makkelijk om met andere dieren, en zijn goed met kinderen. Het is een alerte maar toch gevoelige soort. Dit ras kan enthousiast en temperamentvol zijn, terwijl andere honden wat meer gereserveerd zijn.

Deze hond wordt beschouwd als lief en impulsief. De Golden Retriever is een plezierige hond. Ze zijn vlug, hebben een uitstekend reukvermogen en zijn sterk op elk terrein en in elk klimaat actief.

Maltezer

Dit zachtaardig ras zal geen vlieg kwaad doen. Ze zijn loyaal, vriendelijk en goed met kinderen.

Pomeranian

Eén van onze kleinste hondjes, met het grootste hartje
of, ipv Pomeriaantje, een maatje groter: de Keeshond

Poedel als gezinshond

Eén van onze slimste Hondjes, ideaal voor kinderen met allergieën.

Jack Russell

Indien de kinderen hem respecteren als hun vriend, wordt het ook hun trouwste vriend.

Duitse Herder

Hele intelligente waakhond, kan met kinderen indien ze hem als een vriend beschouwen.

Shiba inu

Hatchi, we kennen hem van de film. Trouw aan zijn baasje en de kindjes. Wel gedisciplineerd opvoeden.

Kortharige Teckeltjes

Er zijn 3 types Teckeltjes: ruwharige, kortharige en langharige.
De kortharige zijn het zachtste van karakter. Een aanrader voor kindjes.

Beagle

Onze Beagletjes, zeer verdraagzaam voor kinderen. En sportief!

Siberische Husky

Niet dadelijk iedereens vriend, maar eens hij uw vertrouwen gewonnen heeft: uw beste vriend, ook van de kids!

Labradoodle

Een maatje tussenin, kruising van 2 intelligente rassen!

Yorkshire Terrier

een speelse vriend