west highland white terrier puppies te koop

 

West Highland White Terriër pups te koop

 

Wij verkopen geen Westie meer.
Verkiest u een gezond Belgisch hondje voor een import hondje?

Kies dan een ras in onze fokkerij! Het ras dat het meeste op een Westie lijkt, is een Maltezer.

West Highland White Terriër puppies te koop

 

Beschrijving van de West Highland White Terriër

De West Highland white Terriër, of kortweg Westie, is één van de populairste, witharige gezinshondjes. De Westie heeft een dubbele witte vacht. De bovenvacht bestaat uit hard haar (ongeveer 5 centimeter), zonder krul. Zijn ondervacht is kort, zacht en dik en lijkt op bont.

De westie is een fors gebouwde, kleine witte terriër. Hij heeft een kaarsrechte rug en zeer gespierde poten. Hij is voor alles een toonbeeld van de combinatie van kracht en behendigheid.

De oren zijn klein, opgericht. Ze geven de hond de indruk altijd alert te zijn.

Westies zijn goede waakhonden. Als jachthond worden deze terriërs bijna niet meer gebruikt. We zien hem tegenwoordig vooral als huishond.

 

Westie - Westy - West Highland White Terriër

 

Karakter en temperament van de West Highland White Terriër

De westie is een echte koppigaard en vraagt een zeer rechtlijnige opvoeding. Hij zal steeds proberen zijn grenzen te verleggen om te zien hoever hij kan gaan. Het zijn zeer intelligente honden, zelfbewust en gaat zeer vastberaden geen enkele uitdaging uit de weg. Westies zijn zeer actief en hebben een enorm gevoel van eigenwaarde. Hij is zeer oplettend, altijd vrolijk en enorm zelfbewust. Een Westie heeft heel veel zelfvertrouwen en is niet snel ergens van onder de indruk. Ze kunnen goed met kinderen overweg. Zij zijn vrij vriendschappelijk naar vreemden.
Zij worden levendig en uiterst zelf-verzekerd naar andere honden toe. Westies strijden gewoonlijk niet met andere honden, hoewel sommige mannetjes met andere mannetjes strijdlustig kunnen zijn. Zij kunnen een kat voor de pret achtervolgen, maar zullen die gewoonlijk niet kwetsen.
Deze kleine honden zijn gemakkelijk om mee op reis te nemen.

Door het vrolijke karakter van de westie, is men geneigd hem veel toe te geven. Af en toe een correctie geven is zeker gewenst. De Westie kan soms erg vastberaden zijn als het om ondeugende streken gaat. Blijf altijd consequent in uw opvoeding en laat u niet verleiden. Een goede cursus voor pup en baasje zijn aan te bevelen.

 

Westie - Westy - West Highland White Terriër

 

Hoogte en gewicht van de West Highland White Terriër

Hoogte: Reu: 25-30 cm, Teef: 23-28 cm
Gewicht: Reu: 7-10 kg, Teef: 6-7 kg

 

Levensomstandigheden van de West Highland White Terriër

Westies kunnen gemakkelijk gehouden worden op een flat. Voorwaarde is wel dat ze zeer veel beweging krijgen. Dagelijkse wandelingen zijn zeker een must. De West Highland White Terriër is dol op ravotten en balspelletjes. Ze hebben de neiging tot graven om uit de tuin te kunnen ontsnappen en op de loop te gaan. Zorg voor een goede omheining.

 

Westie - Westy - West Highland White Terriër

 

Levensverwachting van de West Highland White Terriër

15 jaar en meer.

 

Verzorging van de West Highland White Terriër

De vacht van de westie vraagt een regelmatige verzorging. Hij moet dagelijks geborsteld worden. Zeker enkel keren per jaar trimmen. Wel voor opletten dat de westie getrimd wordt en niet geschoren! 
De vacht niet te vaak wassen omdat dit de vacht sluik maakt. Een hond die vuil is geworden kan je beter schoongeborstelen wanneer de vacht droog is.

 

Westie - Westy - West Highland White Terriër

 

Oorsprong van de West Highland White Terriër

De westie stamt zonder twijfel af van de Cairn Terriër. Deze hondjes, waren felle en uitstekende jagers. Ze joegen als de beste op konijnen, ratten en wezels. Gebeurde het eens dat er eentje vast kwam te zitten in een konijnenhol, kon je hem aan zijn korte, maar sterke staart weer naar buiten trekken. In de nesten van de Cairns kwamen soms witte pups voor. Sommige jagers hadden een afkeer van deze pups en veronderstelden dat ze zwakker waren dan de anderen. In sommige verhalen vertellen dat op zekere dag de lievelingshond van een jager werd doodgeschoten, omdat men hem voor het wild had aangezien.
Kolonel Edward Donald Malcolm, uit een voornaam Schots geslacht, kwam op het idee de witte hondjes voor de jacht te gaan gebruiken. Deze waren veel beter zichtbaar en goed te onderscheiden van het wild. Ze bleken zelfs even sterk te zijn.
Kolonel Malcolm ontwikkelde een eigen fokprogramma en het lukte hem het ras erkend te krijgen.
In 1907 werd het ras officieel opgenomen in het stamboek van de Engelse Kennel Club.

 

Westie - Westy - West Highland White Terriër

 

  Informatie over de West Highland White Terriër

  Westy pups te koop

  Een pup reserveren

  Diavoorstelling

  Referenties klanten

  Bon 10% korting op materiaal

  E-Mail ons