Wat is het karakter van een beagle?

U wilt het beagle karakter weten? Hier kunt u meer informatie vinden over het karakter van een Beagle. Heeft u nog vragen na het lezen van dit artikel, contacteer ons dan.

beagle karakter

De beagle is een jachthond met als taak met de neus te jagen in een groep (een meute). Hij is alert (maar niet waakzaam). Ze zijn vaak niet zo intelligent en met temperament. De honden zijn in het algemeen vriendelijk en niet agressief of verlegen. Ze houden van menselijk gezelschap. Beagles passen zich goed aan aan een nieuwe eigenaar. Ze zijn over het algemeen sociaal naar andere honden.

Beagles hebben voldoende beweging nodig (een volwassen hond zo’n 1,5 uur per dag). Het zijn eigenwijze honden.

Om het temperament en de persoonlijkheid van een Beagle volledig te begrijpen, is het erg belangrijk om hun geschiedenis en kenmerken te kennen. Beagles zijn een middelgroot hondenras dat tot de hondenfamilie behoort. Beagles zijn geurhonden en werden oorspronkelijk gefokt om te helpen bij het jagen op hazen in Groot-Brittannië. In 1890 werd uiteindelijk in Groot-Brittannië een Beagle-club opgericht met de eerste normen voor het ras. Tegen die tijd begon de Beagle erg te lijken op wat hij nu is. 

Reukzin

Beagles hebben een van de beste reukzintuigen van elk hondenras. Bloodhounds en Basset Hounds zijn hun enige competitie voor het beste reukvermogen. Wetenschappers John Paul Scott en John Fuller zijn erg beroemd vanwege een 13-jarige studie waarin ze honden van alle rassen met een muis in een veld van 1 hectare plaatsten, en ze bepaalden hoe lang het duurde voordat elke hond de muis vond. Beagles konden de muis in minder dan een minuut vinden. Fox Terriers spendeerden 15 minuten aan het zoeken naar de muis en sommige andere honden konden de muis helemaal niet vinden.

beagle waakhond

Een belangrijk ding om op te merken is echter dat Beagles ideaal zijn voor grondgeur. Ze blinken niet zo uit in luchtgeur.

Luchtgeur kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor reddingsteams in de bergen. Er wordt aangenomen dat de lange oren en grote lippen van de Beagle helpen om geuren in de buurt van de neus vast te houden.

Dit is allemaal belangrijk omdat het kennen van deze vaardigheid je zal helpen de persoonlijkheid en het temperament van je Beagle beter te begrijpen.

Het is heel belangrijk om te weten dat je pup constant zal worden afgeleid door geursporen en dat hij na een geur urenlang in zijn eigen hoofd kan verdwalen omdat hij gefokt is voor langdurige jachten. Al fokken wij zeker niet op jachtinstinct.

Beagle-temperament

Het temperament van een Beagle is notoir vriendelijk en zachtaardig. Het zijn gelijkmatige honden, niet te agressief en niet te timide. Ze hebben een gemiddelde energie en zijn kleiner gebouwd. Andere eigenschappen van Beagles zijn “happy-go-lucky” en loyaal. Ze staan ​​ook bekend om hun gevoelvolle uitdrukkingen.

Het ras was bedoeld om in groepen samen te werken, en bijgevolg kunnen Beagles heel goed overweg met andere honden en geven ze de voorkeur aan gezelschap. Beagles zullen hun eigenaars en families beschouwen als hun nieuwe “roedel”. Om deze reden zijn ze onder andere geweldige gezinshonden, omdat ze graag omringd worden door energie, liefde en aandacht.

Beagles zijn niet alleen geweldige toevoegingen voor gezinnen, maar ze kunnen ook geweldige toevoegingen zijn voor alleenstaanden of koppels (zolang de alleenstaanden of koppels graag buiten zijn en hun honden voldoende beweging en speeltijd kunnen geven). Beagles houden van elke gelegenheid om hun neus te gebruiken, daarom is tijd buitenshuis zo belangrijk.

Beagles zijn slechte waakhonden vanwege hun vriendelijke karakter, en ze kunnen gemakkelijk door mensen worden gewonnen, zelfs als ze aanvankelijk afstandelijk zijn. Ze zijn echter goede waakhonden vanwege hun luidruchtige stemmen en gehuil.

Omdat Beagles zijn gefokt voor een lange jacht, zijn het behoorlijk vastberaden honden. Deze eigenschap kan moeilijk zijn om mee om te gaan als je Beagle je negeert ten gunste van iets waar hij zijn zinnen op heeft gezet. Bovendien kan dit ervoor zorgen dat een Beagle moeilijk te trainen is.

Net als bij sommige andere honden, kan Beagles selectieve doofheid hebben. Dit lijkt gunstig tijdens een jacht, zodat de honden gefocust blijven op hun geursporen. Buiten de jacht kan het echter moeilijk zijn voor een eigenaar om te proberen met zijn honden te communiceren, vooral wanneer hij hen roept om te komen. Deze selectieve doofheid vertaalt zich echter echt in selectief gehoor, dus u kunt er nooit helemaal zeker van zijn of uw hond u negeert of niet. Om die reden is het belangrijk om uw hond op jonge leeftijd te trainen om respect te krijgen.

Beagles kunnen goed overweg met andere honden. Maar natuurlijk moeten ze met elk type hond vanaf jonge leeftijd worden gesocialiseerd met andere honden om goede eigenschappen van delen en spelen te leren.

Beagle-persoonlijkheid

De belangrijkste kenmerken van Beagle zijn liefdevol, nieuwsgierig en vriendelijk. Het is zeer ongebruikelijk dat de persoonlijkheid van een Beagle agressief of gewelddadig is. Ze hebben echter een luidruchtige stem en staan ​​bekend om hun diepe gehuil. Een goede manier om moeilijk gedrag te bestrijden, is door ervoor te zorgen dat uw Beagle voldoende lichaamsbeweging en aandacht krijgt. 

Samen met hun diepe gehuil staan ​​ze bekend om het hebben van ‘muzikale stemmen’. Ze hebben de neiging om mee te “zingen” met harde geluiden van buitenaf, zoals sirenes of mensen die langs hun huis lopen.

beagle temperament

Beagles zijn ontdekkingsreizigers en om deze reden kan het riskant zijn om ze los te laten. Nogmaals, als Beagles eenmaal een geur hebben gevolgd, zullen ze niet opgeven. Het zal behoorlijk moeilijk blijken te zijn om ze op je te laten letten als ze eenmaal ergens op uit zijn. 

Ze kunnen gemakkelijk afgeleid worden en zich snel vervelen als ze niet de juiste stimulatie krijgen en als ze niet ingesteld zijn op het volgen van een geur.

Een nadeel van Beagles als roedeldieren is dat ze vatbaar kunnen zijn voor verlatingsangst bij honden. Deze toestand kan enkele onaangename gevolgen hebben, omdat de Beagle dan waarschijnlijk dingen om hen heen zal vernietigen tijdens hun aanval van angst.

Het is ook bekend dat ze een tijdje blaffen en huilen als ze verlatingsangst hebben. Dit kan behoorlijk vervelend blijken te zijn voor buren als de eigenaar van de Beagle weg is.

Het temperament en de persoonlijkheid van je beagle optimaliseren

Om te profiteren van alle geweldige kwaliteiten van de persoonlijkheid en het temperament van uw Beagle, moet u als eigenaar proberen dingen te doen om zijn beste kwaliteiten te laten zien. Dit betekent een goede oefening, training, een gezond dieet, socialisatie en kennis van de fok- en gezondheidsgeschiedenis van uw pup.

Houd er ook rekening mee dat, hoewel Beagles zijn gefokt om buiten te werken, het geen buitenlevende honden zijn. Ze geven de voorkeur aan en hebben behoefte aan zorg binnenshuis en zijn het gelukkigst thuis bij hun gezin. Ze worden graag als familieleden beschouwd!

Een deel van het optimaliseren van het temperament en de persoonlijkheid van uw Beagle is door hem een ​​deel van uw gezin te maken. Beagles zijn roedeldieren en zodra ze hun moeder en hun nest verlaten, hebben ze een nieuwe roedel nodig, en dat is waar jij binnenkomt.

Onthoud dat de eerste 3 maanden van het leven van je Beagle erg belangrijk zullen zijn voor het vormgeven van zijn persoonlijkheid langs de lijn. Je kleine vriend zal minstens de helft, zo niet meer, van die tijd bij zijn fokker zijn. Maar wanneer uw pup bij u thuiskomt, is het uw verantwoordelijkheid om het over te nemen en uw hond te helpen de beste eigenschappen te hebben.

Opleiding

Idealiter zouden Beagles als puppy moeten worden opgeleid. Een volwassen beagle opleiden zal moeilijk gaan. Dit komt doordat ze meer tijd nodig hebben om te trainen dan andere rassen, en ze kunnen zelf een sterke, koppige geest hebben vanwege hun ontwikkelde eigenschappen voor het jagen op geur.

Vroege training kan op de weg erg nuttig zijn, omdat het de Beagle en de eigenaar in staat stelt een solide relatie op te bouwen met het begrijpen van commando’s. Bovendien, omdat Beagles zulke sterke roedeldieren zijn, zal de vroege training heel nuttig zijn om hun relatie met hun nieuwe “roedel” te vestigen.

beagle training

Onthoud dat de training vroeg en consistent moet zijn en dat de eigenaren geduld moeten hebben met hun nieuwe puppy’s. De grootste truc als het gaat om het trainen van Beagles, is om alles leuk te maken. Beagles vervelen zich snel, dus het is belangrijk om hun aandacht vast te houden. 

Oefening en buitentijd

Beagles gedijen buiten door wandelingen en speeltijd. Ze houden van snuiven en geuren volgen. Je zult merken dat je Beagle veel gelukkiger zal zijn als je hem elke dag tijd geeft om te snuffelen.

Om deze reden wordt aanbevolen dat u een afgesloten tuin heeft, zodat hij niet te ver afdwaalt. Beagles hebben ook matige trainingsbehoeften. Elke dag met uw hond kunnen wandelen is erg belangrijk.

Socialisatie

Socialisatie is de sleutel omdat het uw hond kansen biedt om te leren en te groeien. Als uw Beagle vanaf jonge leeftijd niet aan bepaalde prikkels wordt blootgesteld, zal hij het later in zijn leven moeilijker vinden om zich aan te passen. Een geweldige manier om uw puppy te socialiseren, is door hem mee te nemen naar een hondenpark en naar puppytrainingslessen. Op deze manier ontmoet uw pup andere honden en andere mensen in een meer ontspannen en hondvriendelijke omgeving.

Beagles hebben niet echt problemen als het gaat om het omgaan met andere honden en andere mensen. Ze zijn supervriendelijk en houden van de aandacht en speeltijd. Veel Beagles gedijen vaak bij kinderen en in gezinnen met kinderen vanwege alle extra speeltijd en aandacht die ze kunnen krijgen.

Dieet en gezondheid

Als uw harige vriend via zijn dieet niet de juiste voedingsstoffen krijgt of aan een gezondheidsprobleem lijdt, kunnen zijn temperament en persoonlijkheid worden beïnvloed. Weten wat de standaardpersoonlijkheid en het temperament van Beagles is, blijkt hiervoor zeer gunstig te zijn. Als u merkt dat uw hond zich niet normaal gedraagt, kan er iets mis zijn met zijn gezondheid. Als je je zorgen maakt, breng je Beagle dan voor controle naar de dierenarts.

Onthoud ook dat een deel van het temperament van een Beagle is om te veel te eten. Beagles hebben moeite om hun voedselinname onder controle te houden en vertrouwen erop dat hun eigenaren gezonde en uitgebalanceerde voeding geven. Om deze reden kan het heel gewoon zijn dat een Beagle overgewicht krijgt, wat kan leiden tot veel andere gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij Beagles.

beagle fokker

Gerenommeerde fokker

Het is belangrijk om rekening te houden met de bloedlijn en fokker van uw Beagle voordat u uw pup koopt. Als zijn fokker de Beagles fokt om te jagen, heeft uw pup waarschijnlijk meer lichaamsbeweging en buitenactiviteiten nodig.

Dit type Beagle zal het niet goed doen als een bankhond die rondslingert terwijl zijn baasje aan het werk is. Aan de andere kant zijn Beagles die afkomstig zijn van fokkers die selecteren om te laten zien, over het algemeen rustiger en relaxter zoals die van Woefkesranch.

Als je voor je Beagle naar een fokker gaat, stel ze dan vragen, vertel ze over je levensstijl en vertel ze de gewenste eigenschappen die je zou willen hebben in je nieuwe beste vriend.

Ze zullen je kunnen vertellen of hun honden goed bij je passen, of ze kunnen een andere fokker aanbevelen.

Over het algemeen zijn Beagles heerlijke honden die goed overweg kunnen met andere honden, kinderen en hun baasjes. Het zijn blije, vrolijke en nieuwsgierige honden.

Ze worden geregeerd door hun neus en hun reukvermogen, waardoor ze soms in de problemen kunnen komen. Beagles hebben vanaf jonge leeftijd training en socialisatie nodig, maar dit ras zal je beste vriend worden als je deel gaat uitmaken van hun nieuwe roedel.