Ga naar inhoud

Labrador retriever, Belgische labrador fokker

Gepubliceerd op
Labrador retriever

Beschrijving van de Labrador Retriever

De labrador is een stevige, gespierde hond, lichtjes langer dan hoog. Ze hebben een korte, harde, gemakkelijk te verzorgen, waterbestendige dubbele vacht die geen golven heeft. De ondervacht beschermt de Labrador tegen de kou, en de bovenvacht beschermt tegen water.
De kleuren kunnen zwart, geel of chocoladekleur zijn. De labrador heeft een breed hoofd, dikke neus, tanden met schaarbeet, een vrij brede snuit en zijn hals is krachtig. Labradors hebben kastanje- of hazelaarbruine ogen met een intelligente uitdrukking. De oren voelen soepel aan en zijn ver naar achteren geplaatst. De otterstaart is sterk, dichtbij het lichaam dik behaard. De staart wordt vrolijk gedragen, maar mag niet over de rug krullen. Zijn lidmaten hebben goede beenstructuur.

 

Karakter en temperament van de Labrador Retriever

Een Labrador Retriever heeft een fantastisch karakter. Het is een hartelijke, lieve, geduldige hond. Hoogst intelligent, loyaal, gewillig, levendig en goedaardig. Ze houden van spelen, vooral in het water. De Labrador staat bekend om zijn will to please, m.a.w. hij maakt het de baasjes graag naar de zin. Zij hebben een uitstekend, betrouwbaar, temperament en zijn vriendschappelijk, buitengewoon lief met kinderen. Zij hunkeren naar menselijke aandacht en moeten voelen alsof zij deel van de familie uitmaken. Naar vreemde mensen kunnen ze gereserveerd zijn tenzij zeer goed gesocialiseerd als puppies. Deze honden zijn goede waakhonden. Train Labradors vroeg om niet aan de leiband te trekken, aangezien zij zeer sterke halzen hebben. Sommige van hun talenten omvatten: de jacht, het volgen, het apporteren, het politiewerk, narcoticaopsporing, gids voor de blinde, de diensthond voor de gehandicapten, onderzoek en redding, behendigheid, en concurrerende gehoorzaamheid.

 

Hoogte en gewicht van de Labrador Retriever

Hoogte: Reu: 56-61 cm, Teef: 53-58 cm
Gewicht: Reu: 27-34 kg, Teef: 25-32 kg

 

Levensomstandigheden van de Labrador Retriever

Labradors zullen het goed doen in een appartement als ze voldoende uitgelaten worden. Ze zijn doorgaans actief binnen en zullen een middelmatige tuin appreciëren.
Labradors zijn energieke honden. Ze kijken uit naar een werkje en uitbundig spelen. Ze hebben veel oefening nodig. Ze zijn grote eters. Dus af en toe wat laten bewegen is nodig om overgewicht te voorkomen.

Levensverwachting van de Labrador Retriever

10 tot 12 jaar

Verzorging van de Labrador Retriever

De vacht heeft eigenlijk geen verzorging nodig. Af en toe eens borstelen bevordert de relatie tussen u en de hond. Zij genieten ervan af en toe geborsteld te worden. Na een wandeling in de regen of een zwemmenbeurt met een badhanddoek goed afdrogen. Als de labradorvacht vuil geworden is door een wandeling in de natuur, dan wast u de hond best af met een natte handdoek en wrijft u hem vervolgens droog.
Geef uw labrador geen geval onnodig een bad. Shampoo verstoort de natuurlijke beschermlaag van het haar tegen vocht en vuil. Het kan ook glansloos worden.
Controleer tijdens de vachtverzorging de ogen. Vuildeeltjes in de hoeken verwijderen met nat wattenpropje. De oren één keer per maand schoonmaken, ook met een nat wattenpropje.

Bij een labrador die voldoende beweging heeft en daarbij op verschillende ondergronden loopt, is nagelverzorging overbodig. Het gebeurt soms dat de nagels te snel groeien en die moeten worden bijgeknipt.

Oorsprong van de Labrador Retriever

Ooit bekend als de “St John’s Dogs”, was de labrador de meest populaire hond in de Verenigde Staten. Oorspronkelijk komt de labrador van Newfoundland, Canada. Daar werd hij getraind om overboord te springen in ijzig water om de visnetten naar de kant te halen en vissen die door de mazen van het net glipten te apporteren. De eerste labradors kwamen rond 1800 naar Europa met Engelse schepen die van Labrador kwamen.

De eerste labrador verscheen op tentoonstellingen in 1860. Maar zij droegen weinig bij tot het succes op de tentoonstellingen. Voor deze honden was er maar één ding belangrijk en dat was de apporteerkwaliteit. Om deze kwaliteiten met andere honden te meten begonnen liefhebbers Retriever wedstrijden te houden. Deze gezonde competitie vormde de sterke basis voor de goede werkeigenschappen die we nu in onze labradors terugvinden.

De meeste Labradors waren zwart. In 1899 verschenen twee gele pups in een nest van zwarte labradors. Later kwamen er ook een bruine, chocoladekleurige, varianten.

De prijzen van de Labrador Retriever pupjes kan u hier terug vinden!

 

Labrador retriever pups te koop

 

 

Laatste mails van onze klanten met hun Labrador retriever

 • Labrador – Lex

  Hallo, Hierbij foto’s van Lex, de eerste week is reeds vlot verlopen!   Groetjes Brent en Liv […]

 • Labrador – laika

  beste  Familie ik zal  een  foto  van  laika  posten  ge boren  bij  jullie  op  4 april van  dit  jaar ze  is  lief en  heel  tof  dank  u  voor  zo mooie  hond  wij  moeten  het  tuinhek  op slot  doen  of  ze  wordt  meegenomen dank  aan  allen   Mon en  Rosa &nbs […]

 • Fw: Herinnering: Vaccineren van uw hond

  dank  jullie  het  is  een  echte  rebel wilt vanaf  dag  1 steeds  buiten heb  reeds naar  Graus  geweest heeft  al  inspuiting gekregen  moet  op17 terug  komen dank ze  is  prachtig  weegt  al 13.50 kg […]

 • Labrador – Max

  Bonjour voilà des photos de max il se porte bien et est en bonne santé..il est très beau.. […]

 • Labrador – Sousa

  —– Original Message —– From:“>sandra de sousa To:“> Sent: Friday, June 30, 2017 9:26 PM Subject: Re: Rappel: vaccination de votre chien Le lun. 17 avr. 2017 à 21:39, sandra de sousa <> a écrit : […]

Naam
Email
Score
Description

Relevante rassen

Golden retriever

golden-retriever-32

Siberische husky

husky-30

Duitse herder

duitse-herder-28Onze rassen

Tags: