Ga naar inhoud

Dwergkees of pomeriaan, Belgisch fokker

Een dwergkees of pomeriaan is een kleinere vorm van de “gewone” keeshond. Ze zijn zeer lief en speels van karakter. Als u op zoek ben naar een dwergkees, zoek dan niet langer. Wij zijn Belgisch dwergkees fokker, al onze pups worden bij ons geboren. U mag ze dus bij de mama uitkiezen, kom deze pluizige hondjes bezoeken.

Beschrijving van een Dwergkeesje

De dwergkees is een uiterst kleine gezelschapshond, pluizige hond met wigvormige hoofd en gerichte rechte oren. Hun gezichten kan je met die van een vos vergelijken; anderen hebben babyachtig gezicht. Allen hebben ze heldere, donkere, amandelvormige ogen met een intelligente uitdrukking. De neus is of donker of de kleur van zijn vacht. De tanden zouden in een schaarbeet moeten samenkomen.

De vacht van de dwergkees is lang en recht van het lichaam afstaand. Ze hebben kort en dikt onderhaar. De vacht op het hoofd is kort en dicht. De hals en schouders moeten bedekt zijn met een dichte kraag. De dwergkees heeft een pluimige staart.
Om het even welke stevige kleur van vacht wordt toegestaan, maar het meest voorkomend is rood, oranje, wit of room, blauw, bruin of zwart. Soms is de vacht parti-gekleurd (wit met gekleurde noteringen), zwarte & tan of oranje.

Karakter en temperament van de Dwergkees

De dwergkees is een levendige kleine hond. Intelligent, enthousiast om iets te leren, zeer loyaal aan zijn baasje en familie. De dwergkees is een prachtige gezelschapshond. Ze zijn hartelijke van aard en maken zich zeer geliefd. Zij zijn waakzaam, nieuwsgierig en actief. Ze zijn graag in de buurt van zijn baasje. Tegenover vreemden nemen ze een afstandelijke houding aan, ze zijn namelijk bijzonder gehecht aan de eigen mensen.
Zij kunnen pietluttige eters zijn.
Als ze van jongs af aan vertrouwd zijn met andere honden en huisdieren kunnen dwergkezen goed met hen opschieten. Dwergkezen staan erom bekend pittig te zijn naar andere honden (met inbegrip van grote honden). Om deze reden is het essentieel dat u uw puppy aan allerlei honden socialiseert. De puppy-klas is hier een goede plaats voor.
Zij houden van spelen en bloeien op in menselijk gezelschap. Zij vormen een zeer hechte band met hun menselijke huisgenoten en houden er niet van om lang alleen gelaten te worden.
Dwergkezen zijn goede waakhonden – zij zijn territoriaal en waakzaam voor alle storingen van hun territorium. De puppy van de dwergkees blaft zeer luid.

Trots en gelukkig zijn zij bij het leren van trucs, maar hebben een vaste hand nodig. De dwergkees moet weten wie de baas is, of hij zal niet luisteren. Als ze met vaste hand opgevoed werden, zijn dwergkezen honden die de regels strikt volgen. Het zijn geestelijk stabiele, betrouwbare, prachtige familiehonden. Wegens zijn grootte, kan het een goede metgezel voor een bejaarde persoon worden.

Hoogte en gewicht van de Dwergkees

Hoogte: 18-30 cm
Gewicht: 1,5-4 kg

Levensomstandigheden van een Dwergkeesje

De dwergkees is geschikt voor het leven op een flat. Zij zijn zeer actief binnen en zullen het ook zonder tuin kunnen stellen. Houd de hond in heet weer stil, zo vermijd je oververhitting. Een dagelijkse wandeling met de dwergkees is aanbevolen. Honden die geen dagelijkse wandeling krijgen kunnen gedragsproblemen vertonen. Zij zullen ook genieten van goed stoeien in een veilig open gebied.

Levensverwachting van een Dwergkeesje

12 tot 15 jaar.

Verzorging van een Dwergkeesje

De zeer lange, dubbele vacht zou vaak moeten worden geborsteld. Hoewel soms tijdrovend, is de vacht vrij gemakkelijk te kammen. De donzige ondervacht wordt eens of tweemaal per jaar afgeworpen. Droge shampoo wanneer noodzakelijk. Maak dagelijks de ogen en de oren schoon en geef de hond een regelmatige tandcontrole.

Oorsprong van de Dwergkees

De Laplandse en Ijslandse poolhonden zouden de voorouders van dit hondenras zijn. Keeshonden waren zeer populair in heel Europa. Deze kleine vorm werd oorspronkelijk gefokt in Pommeren (Polen/Duitsland). Door selectie werd dit ras alsmaar kleiner. De Engelse koningin Victoria had een Pomeranian (de Engelse rasnaam) met als naam Marco. Ze had zelfs haar eigen kennel voor het fokken van de dwergkees. Zij stelde haar honden tentoon. dit maakte het ras in Engeland zeer populair.

De prijzen van onze Dwergkeesjes kan u hier terug vinden!

Beschikbare puppies

Mails van onze dwergkees puppies

Hier onder kunt u de laatste 5 mails lezen die wij van onze tevreden klanten gekregen hebben. U kunt ook alle dwergkees mails na lezen

 • Misty – Dwergkeeshond

  Beste Marleen & Erik Misty Is een geweldig dwergkeesje zo lief en rustig ze heeft onze harten gestolen , hier een paar foto’s van haar zodat ook jullie nog iets zien van de pup ❤️ Groetjes Het bericht Misty – Dwergkeeshond verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Bella – Dwergkees

  Ze heeft het naar haar zin Het bericht Bella – Dwergkees verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Anniversaire de notre chien

  Bonjour, aujourd‘hui notre chien devient 1 an (le plus clair sur la photo) et nous voulons vous envoyer une photo de lui. Celui en arriere est aussi de vous, on l‘a recu avant 5 ans. Les deux sont magnifiques et on les adore🤗🤗merci que vous nous avez donné des chiens si magnifiques🤗 Het bericht Anniversaire de notre chien verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Pomeriaantje: 2 jaar Rox

  Onze Rox is vandaag 2 jaar geworden ! Toen ze 7 weken oud was : En nu : Het bericht Pomeriaantje: 2 jaar Rox verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Malika – Dwergkeeshond

        Bonjour, voici une photo de notre petite Malika, la fille de scott achetée chez vous il y a 2 ans.       Het bericht Malika – Dwergkeeshond verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

Geef onze dwergkeesjes & pomeriaantjes een review

Naam
Email
Score
Description

Relevante Rassen

Mal-chi

Mal-chi

Maltezer

Maltezer

Chihuahua

Chihuahua

Dwergkeesjes en Pomeriaantjes
Dwergkees hond te koop
dwergkees pup te koop

mini pomeriaantjes
keeshondenparadijs patrick
lulu de pomeranian price
pomeriaan kopen in belgie
dwergkeeshond nest limburg
pup dwergkees honden chihuahua’s en gezelschapshonden
pomeriaan fokkers nederland
shiba inu 7kg
prijs dwergkees pup
prijs dwergkees pup
hond pomperiaan
dwerkees pup west vlaanderen te koop
keeshondjes kleine
pomeranian world
waar haal je een dwergkeesje
echte pomeriaans
fokker pomeranian dog
pomeriaan pups met stamboom te koop
pomchi
dwergkees puppys
pomeranian teacup belgique
pomeranian teacup belgique
pomeranian boo 3 months old
chiots spitz nain poméranien
pomeranian puppy kopen
pomeranian puppy kopen
pomeranian kennel
dwergkeesjes kennel
pomeranian hond te koop
kleine keeshond te koop
pomeriaantjes fokker
pomeriaantjes fokkerij
waar kan ik pomeranian kopen
micro teacup pomeranian
micro teacup dwergkees
pomeranian teddy bear puppy price
kapsalon pomeranian nl
pommeriaan kopen in vlaams brabbant
pomeranian pomeriaan reutje mini bear
wat is de gemiddelde prijs van een pomeraans keeshondje
verschil tussen pomeriaan en dwergkees
keeshndjes fokker be
mooie pomeriaan pups te koop
micro pomeranian for sale
lieve sociale nami zoekt thuis japanse spits
pomeriaan mini pup
pemeriaan kopen
pomeranian prix in luxembourg
pomeriaantje fokker
wat kost een pomeranians
pomeriaan pups langharig
ice white bear face teacup pomeranian de vanzare
keeshonden pups
keeshonden pups
mini keeshond pomeranian
pomeranian mannelijk puppy klaar voor een nieuw huis
pomeranian mannelijk puppy klaar voor een nieuw huis
kleine honden te koop gevraagd
norwich terrier
pomeranianfor kopen
pomeriaan pomeranian dwergkees gezocht
pomeriaan pup bedrijf
dwergkees pomeriaan pups te koop omgeving limburg
dwergkeesje te koop gevraagd
puppy pomriaan
pomeranian breeder
pomeriaan pup kleur wit creme keeshond honden
vrouwelijke pommeren pup te koop
pomeriaan pup kopen voor 150 euro
pomeranian boo bulgaria cenaOnze rassen

0Shares
Follow Us!