Ga naar inhoud

Dwergkees of pomeriaan, Belgisch fokker

Een dwergkees of pomeriaan is een kleinere vorm van de “gewone” keeshond. Ze zijn zeer lief en speels van karakter. Als u op zoek ben naar een dwergkees, zoek dan niet langer. Wij zijn Belgisch dwergkees fokker, al onze pups worden bij ons geboren. U mag ze dus bij de mama uitkiezen, kom deze pluizige hondjes bezoeken.

Beschrijving van een Dwergkeesje

De dwergkees is een uiterst kleine gezelschapshond, pluizige hond met wigvormige hoofd en gerichte rechte oren. Hun gezichten kan je met die van een vos vergelijken; anderen hebben babyachtig gezicht. Allen hebben ze heldere, donkere, amandelvormige ogen met een intelligente uitdrukking. De neus is of donker of de kleur van zijn vacht. De tanden zouden in een schaarbeet moeten samenkomen.

De vacht van de dwergkees is lang en recht van het lichaam afstaand. Ze hebben kort en dikt onderhaar. De vacht op het hoofd is kort en dicht. De hals en schouders moeten bedekt zijn met een dichte kraag. De dwergkees heeft een pluimige staart.
Om het even welke stevige kleur van vacht wordt toegestaan, maar het meest voorkomend is rood, oranje, wit of room, blauw, bruin of zwart. Soms is de vacht parti-gekleurd (wit met gekleurde noteringen), zwarte & tan of oranje.

Karakter en temperament van de Dwergkees

De dwergkees is een levendige kleine hond. Intelligent, enthousiast om iets te leren, zeer loyaal aan zijn baasje en familie. De dwergkees is een prachtige gezelschapshond. Ze zijn hartelijke van aard en maken zich zeer geliefd. Zij zijn waakzaam, nieuwsgierig en actief. Ze zijn graag in de buurt van zijn baasje. Tegenover vreemden nemen ze een afstandelijke houding aan, ze zijn namelijk bijzonder gehecht aan de eigen mensen.
Zij kunnen pietluttige eters zijn.
Als ze van jongs af aan vertrouwd zijn met andere honden en huisdieren kunnen dwergkezen goed met hen opschieten. Dwergkezen staan erom bekend pittig te zijn naar andere honden (met inbegrip van grote honden). Om deze reden is het essentieel dat u uw puppy aan allerlei honden socialiseert. De puppy-klas is hier een goede plaats voor.
Zij houden van spelen en bloeien op in menselijk gezelschap. Zij vormen een zeer hechte band met hun menselijke huisgenoten en houden er niet van om lang alleen gelaten te worden.
Dwergkezen zijn goede waakhonden – zij zijn territoriaal en waakzaam voor alle storingen van hun territorium. De puppy van de dwergkees blaft zeer luid.

Trots en gelukkig zijn zij bij het leren van trucs, maar hebben een vaste hand nodig. De dwergkees moet weten wie de baas is, of hij zal niet luisteren. Als ze met vaste hand opgevoed werden, zijn dwergkezen honden die de regels strikt volgen. Het zijn geestelijk stabiele, betrouwbare, prachtige familiehonden. Wegens zijn grootte, kan het een goede metgezel voor een bejaarde persoon worden.

Hoogte en gewicht van de Dwergkees

Hoogte: 18-30 cm
Gewicht: 1,5-4 kg

Levensomstandigheden van een Dwergkeesje

De dwergkees is geschikt voor het leven op een flat. Zij zijn zeer actief binnen en zullen het ook zonder tuin kunnen stellen. Houd de hond in heet weer stil, zo vermijd je oververhitting. Een dagelijkse wandeling met de dwergkees is aanbevolen. Honden die geen dagelijkse wandeling krijgen kunnen gedragsproblemen vertonen. Zij zullen ook genieten van goed stoeien in een veilig open gebied.

Levensverwachting van een Dwergkeesje

12 tot 15 jaar.

Verzorging van een Dwergkeesje

De zeer lange, dubbele vacht zou vaak moeten worden geborsteld. Hoewel soms tijdrovend, is de vacht vrij gemakkelijk te kammen. De donzige ondervacht wordt eens of tweemaal per jaar afgeworpen. Droge shampoo wanneer noodzakelijk. Maak dagelijks de ogen en de oren schoon en geef de hond een regelmatige tandcontrole.

Oorsprong van de Dwergkees

De Laplandse en Ijslandse poolhonden zouden de voorouders van dit hondenras zijn. Keeshonden waren zeer populair in heel Europa. Deze kleine vorm werd oorspronkelijk gefokt in Pommeren (Polen/Duitsland). Door selectie werd dit ras alsmaar kleiner. De Engelse koningin Victoria had een Pomeranian (de Engelse rasnaam) met als naam Marco. Ze had zelfs haar eigen kennel voor het fokken van de dwergkees. Zij stelde haar honden tentoon. dit maakte het ras in Engeland zeer populair.

De prijzen van onze Dwergkeesjes kan u hier terug vinden!

Beschikbare puppies

Mails van onze dwergkees puppies

Hier onder kunt u de laatste 5 mails lezen die wij van onze tevreden klanten gekregen hebben. U kunt ook alle dwergkees mails na lezen

 • Dwergkees – Bono

      Bono, toen hij 6 weekjes was   Van: [mailto:] Verzonden: woensdag 10 april 2019 10:00 Aan: Marleen – Woefkesranch Onderwerp: Re: Happy Birthday beste Marleen en Wannes ,   inderdaad , tijd gaat snel , onze Bono is 1 jaar , is een heel speels aktief hondje , bijgevoegd enkele foto’s ( Bono […] Het bericht Dwergkees – Bono verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Pomeriaan – Bono

  beste Marleen en Wannes ,   inderdaad , tijd gaat snel , onze Bono is 1 jaar , is een heel speels aktief hondje , bijgevoegd enkele foto’s ( Bono is de bruine )   mvg, Rudi en Julia   Het bericht Pomeriaan – Bono verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Loulou

  Bonjour Marleen, Une photo de notre Loulou qui a bien grandi depuis et qui fait notre bonheur. Belle journée, Mélodie Het bericht Loulou verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Pomeriaan – Zara

  Bonjour voici qq photos de notre Zara ! Elle aura 2 ans le 26 juillet Nous sommes venus la chercher chez vous fin septembre et c’est un amour ! Merci Severine Verstuurd vanaf mijn iPhone Het bericht Pomeriaan – Zara verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Kashi – Dwergkeesje

  Bonsoir, Un petit message pour vous donner des nouvelles de Kashi 😉 Kashi va très bien, elle a mis deux ou trois jours pour trouver ses repères à la maison, maintenant elle cours partout et il faut faire attention car elle nous suit tout le temps dans les pieds. Elle mange bien et régulièrement, la […] Het bericht Kashi – Dwergkeesje verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

Geef onze dwergkeesjes & pomeriaantjes een review

Naam
Email
Score
Description

Relevante Rassen

Mal-chi

 

Mal-chi

Maltezer

 

Maltezer

Chihuahua

 

Chihuahua

 


Onze rassen

0Shares
Follow Us!