Ga naar inhoud

Dwergkees of pomeriaan, Belgisch fokker

Een dwergkees of pomeriaan is een kleinere vorm van de “gewoone” keeshond. Ze zijn zeer lief en speels van karakter. Als u op zoek ben naar een dwergkees, zoek dan niet langer. Wij zijn Belgisch dwergkees fokker, al onze pups worden bij ons geboren. U mag ze dus bij de mama uitkiezen, kom deze pluizige hondjes bezoeken.

Beschikbare dwergkees pupsMails van onze klanten met onze dwergkeesjesVragenlijst voor aanschaf
van een puppy

Thuislevering

Accessoires voor uw dwergkeesje

Verschillende Pomeriaantjes of dwergkees

Beschrijving van een Dwergkeesje

De dwergkees is een uiterst kleine gezelschapshond, pluizige hond met wigvormige hoofd en gerichte rechte oren. Hun gezichten kan je met die van een vos vergelijken; anderen hebben babyachtig gezicht. Allen hebben ze heldere, donkere, amandelvormige ogen met een intelligente uitdrukking. De neus is of donker of de kleur van zijn vacht. De tanden zouden in een schaarbeet moeten samenkomen.

De vacht van de dwergkees is lang en recht van het lichaam afstaand. Ze hebben kort en dikt onderhaar. De vacht op het hoofd is kort en dicht. De hals en schouders moeten bedekt zijn met een dichte kraag. De dwergkees heeft een pluimige staart.
Om het even welke stevige kleur van vacht wordt toegestaan, maar het meest voorkomend is rood, oranje, wit of room, blauw, bruin of zwart. Soms is de vacht parti-gekleurd (wit met gekleurde noteringen), zwarte & tan of oranje.

Karakter en temperament van de Dwergkees

De dwergkees is een levendige kleine hond. Intelligent, enthousiast om iets te leren, zeer loyaal aan zijn baasje en familie. De dwergkees is een prachtige gezelschapshond. Ze zijn hartelijke van aard en maken zich zeer geliefd. Zij zijn waakzaam, nieuwsgierig en actief. Ze zijn graag in de buurt van zijn baasje. Tegenover vreemden nemen ze een afstandelijke houding aan, ze zijn namelijk bijzonder gehecht aan de eigen mensen.
Zij kunnen pietluttige eters zijn.
Als ze van jongs af aan vertrouwd zijn met andere honden en huisdieren kunnen dwergkezen goed met hen opschieten. Dwergkezen staan erom bekend pittig te zijn naar andere honden (met inbegrip van grote honden). Om deze reden is het essentieel dat u uw puppy aan allerlei honden socialiseert. De puppy-klas is hier een goede plaats voor.
Zij houden van spelen en bloeien op in menselijk gezelschap. Zij vormen een zeer hechte band met hun menselijke huisgenoten en houden er niet van om lang alleen gelaten te worden.
Dwergkezen zijn goede waakhonden – zij zijn territoriaal en waakzaam voor alle storingen van hun territorium. De puppy van de dwergkees blaft zeer luid.

Trots en gelukkig zijn zij bij het leren van trucs, maar hebben een vaste hand nodig. De dwergkees moet weten wie de baas is, of hij zal niet luisteren. Als ze met vaste hand opgevoed werden, zijn dwergkezen honden die de regels strikt volgen. Het zijn geestelijk stabiele, betrouwbare, prachtige familiehonden. Wegens zijn grootte, kan het een goede metgezel voor een bejaarde persoon worden.

Hoogte en gewicht van de Dwergkees

Hoogte: 18-30 cm
Gewicht: 1,5-4 kg

Levensomstandigheden van een Dwergkeesje

De dwergkees is geschikt voor het leven op een flat. Zij zijn zeer actief binnen en zullen het ook zonder tuin kunnen stellen. Houd de hond in heet weer stil, zo vermijd je oververhitting. Een dagelijkse wandeling met de dwergkees is aanbevolen. Honden die geen dagelijkse wandeling krijgen kunnen gedragsproblemen vertonen. Zij zullen ook genieten van goed stoeien in een veilig open gebied.

Levensverwachting van een Dwergkeesje

12 tot 15 jaar.

Verzorging van een Dwergkeesje

De zeer lange, dubbele vacht zou vaak moeten worden geborsteld. Hoewel soms tijdrovend, is de vacht vrij gemakkelijk te kammen. De donzige ondervacht wordt eens of tweemaal per jaar afgeworpen. Droge shampoo wanneer noodzakelijk. Maak dagelijks de ogen en de oren schoon en geef de hond een regelmatige tandcontrole.

Oorsprong van de Dwergkees

De Laplandse en Ijslandse poolhonden zouden de voorouders van dit hondenras zijn. Keeshonden waren zeer populair in heel Europa. Deze kleine vorm werd oorspronkelijk gefokt in Pommeren (Polen/Duitsland). Door selectie werd dit ras alsmaar kleiner. De Engelse koningin Victoria had een Pomeranian (de Engelse rasnaam) met als naam Marco. Ze had zelfs haar eigen kennel voor het fokken van de dwergkees. Zij stelde haar honden tentoon. dit maakte het ras in Engeland zeer populair.

De prijzen van onze Dwergkeesjes kan u hier terug vinden!

Beschikbare puppies

Mails van onze dwergkees puppies

Hier onder kunt u de laatste 5 mails lezen die wij van onze tevreden klanten gekregen hebben. U kunt ook alle dwergkees mails na lezen

 • Raika – Dwergkeeshond

  Bonjour, Comme vous le voyez Raika se porte très bien. Amitiés, Het bericht Raika – Dwergkeeshond verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Pomeranian , Yuki

  Bonjour Yuki à un an et je voudrais savoir quel produit anti puces vous me conseillez car il a mal supporté un collier anti puces… merci pour votre conseil. Yuki pese 2,2 kg , super petit ! J. H appart Verstuurd vanaf mijn iPhone Het bericht Pomeranian , Yuki verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Pomeriaan

  Het bericht Pomeriaan verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Betreft Lana Herentals.

  Hey Marleen, Gisteren bij jullie geweest maar jij waart er niet. Zoon heeft flesje silica dog meegegeven. Jij zou nog wat inlichtingen meegeven maar mijn email is nu Groetjes schouteden lornoy Herentals Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone. Het bericht Betreft Lana Herentals. verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Pomeranian – Malibu

  Hallo, Met onze kleine pup is alles meer dan inorde, ze voelt zich al helemaal thuis en wordt misschien net iets te hard verwend 😉 Ik ben super tevreden van de service, ik kreeg heel veel info over het hondje en de zorgen die later zouden komen wanneer ze thuis was. Ook konden we jullie […] Het bericht Pomeranian – Malibu verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

Geef onze dwergkeesjes & pomeriaantjes een review

Naam
Email
Score
Description

Relevante Rassen

Mal-chi

Mal-chi

Maltezer

Maltezer

Chihuahua

ChihuahuaOnze rassen