Dwergkees of pomeriaan pups, Belgisch fokker

Home / Onze honden rassen / Dwergkees of pomeriaan pups, Belgisch fokker

Een dwergkees of pomeriaan is een kleinere vorm van de “gewone” keeshond. Ze zijn zeer lief en speels van karakter. Als u op zoek ben naar een dwergkees, zoek dan niet langer. Wij zijn Belgisch dwergkees fokker, al onze pups worden bij ons geboren. U mag ze dus bij de mama uitkiezen, kom deze pluizige hondjes bezoeken.

Beschrijving van een Dwergkeesje

De dwergkees is een uiterst kleine gezelschapshond, pluizige hond met wigvormige hoofd en gerichte rechte oren. Hun gezichten kan je met die van een vos vergelijken; anderen hebben babyachtig gezicht. Allen hebben ze heldere, donkere, amandelvormige ogen met een intelligente uitdrukking. De neus is of donker of de kleur van zijn vacht. De tanden zouden in een schaarbeet moeten samenkomen.

De vacht van de dwergkees is lang en recht van het lichaam afstaand. Ze hebben kort en dikt onderhaar. De vacht op het hoofd is kort en dicht. De hals en schouders moeten bedekt zijn met een dichte kraag. De dwergkees heeft een pluimige staart.
Om het even welke stevige kleur van vacht wordt toegestaan, maar het meest voorkomend is rood, oranje, wit of room, blauw, bruin of zwart. Soms is de vacht gedeeltelijk gekleurd (wit met gekleurde noteringen), zwarte & tan of oranje.

Hoewel de Pomeriaan (ook wel Dwergkees, Zwergspitz, Dwarf Spitz, Loulou of, liefdevol Pom) slechts tussen de 3 en 7 kilo weegt, heeft deze levendige kleine hond een grote persoonlijkheid!

De pomeriaan is het kleinste lid van de honden familie Spitz, waaronder de Samojeed, Alaskan malamute en de Noorse elandhond.

Pomeriaantjes ontlenen hun naam aan de Duitse provincie Pommeren. Ze werden vooral populair toen koningin Victoria toestond dat sommige van haar Pomeriaantjes te zien waren in een conformatieshow, de eerste Dwergkeesjes die ooit te zien waren.

Schattig, pittig en harig, poms zijn intelligent en loyaal aan hun families. Laat hun schattigheid je echter niet voor de gek houden. Deze onafhankelijke, gedurfde honden hebben hun eigen karakter. Ze zijn alert en nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Helaas zijn ze in hun karakter veel groter dan ze werkelijk zijn, wat soms kan leiden tot het lastigvallen en zelfs aanvallen van veel grotere honden.

Gelukkig als ze goed zijn gesocialiseerd met andere honden en dieren, kunnen ze het over het algemeen redelijk goed met hen vinden.

Pomeriaan pups komen in een grote verscheidenheid van stevige kleuren, met rood, oranje, wit of crème, blauw, bruin of zwart. Of en toe kunt u een witte dwergkees met een andere kleur plekken tegen komen. De overvloedige dubbele vacht van een pomeriaan onderscheidt zich van zijn lichaam en hij heeft een luxueuze plooikraag rond zijn nek en borst. De vacht ziet eruit alsof ze moeilijk te verzorgen is, maar in werkelijkheid is regelmatig poetsen meestal alles wat nodig is.

Ondanks hun kleine formaat, hebben dwergkees honden een luide blaf en zijn uitstekende waakhonden. Ze weten echter soms niet wanneer ze moete stoppen met blaffen. Het is dus een goed idee om ze te trainen om te stoppen met geblaf op bevel.

Pomeriaantjes zijn uitstekende huisdieren voor ouderen en mensen die het druk hebben, omdat ze geen overdreven afhankelijk ras zijn. Ze zijn ook goede bewoners van appartementen of huizen zonder tuin. Vanwege hun kleine formaat worden ze niet aanbevolen voor gezinnen met klein kinderen die hen per ongeluk zouden kunnen verwonden.

Pomeriaantjes zijn over het algemeen goed in het leren van trucjes. Maar je moet consistent en stevig zijn bij het trainen. Zorg er altijd voor dat je dwergkees puppy, u ziet als leider van de roedel. Anders zal elke hond proberen zichzelf als leider te bekronen.

Dwergkeesjes hebben veel energie en gaan graag wandelen. Ze draven mee, trots me hun hoof omhoog, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe bezienswaardigheden en geuren ontdekken.

Steeds meer dwergkeesjes worden getraind in gehoorzaamheid, behendigheid, tracking en flyball. Sommigen zijn ook opgeleid als assistentiehonden. Ze zijn uitstekende therapiehonden en brengen verrukking en comfort voor zieken en ouderen in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Als je een kleine maat hond met persoonlijkheid wilt, dan is een pomeriaan een goede keuze

Highlights

 • Pomeriaans zijn vaak achterdochtig tegenover vreemden en kunnen veel blaffen.
 • Pomeriaan pups kunnen moeilijk zijn om zindelijk te maken. Bench training wordt aanbevolen.
 • Hoge hitte en vochtigheid kunnen ervoor zorgen dat uw pomeriaan oververhit raakt. Ze zijn echte huishonden en mogen niet te lang buiten in de volle zon zijn.
 • Hoewel pomeriaantjes goed zijn met kinderen. Zijn ze vanwege hun kleine formaat geen goede keuze voor zeer jonge en actieve kinderen. Laat je kleine kinderen en je hond nooit zonder toezicht spelen!
 • Omdat ze zo klein zijn kunnen pomeriaanjes als prooi worden gezien door uilen, haviken en andere wilde dieren. Laat ze nooit onbewaakt buiten en wees waakzaam als er roofvogels op uw locatie zijn. Gelukkig zijn er in België niet te veel grote roofdieren.
 • Omdat ze zo klein en aantrekkelijk zijn ze soms het doelwit van ‘dognappers’ of hondendieven. Dit is nog een reden om ze nooit onbewaakt achter te laten.
 • Hoewel ze klein zijn, lijken dwergkeesjes dat niet te beseffen en kunnen ze “grote hond manieren” hebben. Dit kan een ramp zijn als ze denken een grote rottweiler te baas kunnen zijn. Of zelfs wanneer hij denkt dat hij de husky kan achterna springen, en dus veel te hoog van de muur afvalt.
 • Wanneer je pomeriaan oude wordt, kan hij kalen plekken krijgen in zijn prachtige vacht.
 • Koop nooit een puppy bij een onverantwoordelijke fokker. Koop bij Woefkesranch, een betrouwbaar fokker (klik link)

Karakter en temperament van de Dwergkees

De dwergkees is een levendige kleine hond. Intelligent, enthousiast om iets te leren, zeer loyaal aan zijn baasje en familie. De dwergkees is een prachtige gezelschapshond. Ze zijn hartelijke van aard en maken zich zeer geliefd. Zij zijn waakzaam, nieuwsgierig en actief. Ze zijn graag in de buurt van zijn baasje. Tegenover vreemden nemen ze een afstandelijke houding aan, ze zijn namelijk bijzonder gehecht aan de eigen mensen.
Zij kunnen pietluttige eters zijn.
Als ze van jongs af aan vertrouwd zijn met andere honden en huisdieren kunnen dwergkezen goed met hen opschieten. Dwergkezen staan erom bekend pittig te zijn naar andere honden (met inbegrip van grote honden). Om deze reden is het essentieel dat u uw puppy aan allerlei honden socialiseert. De puppy-klas is hier een goede plaats voor.
Zij houden van spelen en bloeien op in menselijk gezelschap. Zij vormen een zeer hechte band met hun menselijke huisgenoten en houden er niet van om lang alleen gelaten te worden.
Dwergkezen zijn goede waakhonden – zij zijn territoriaal en waakzaam voor alle storingen van hun territorium. De puppy van de dwergkees blaft zeer luid.

Trots en gelukkig zijn zij bij het leren van trucs, maar hebben een vaste hand nodig. De dwergkees moet weten wie de baas is, of hij zal niet luisteren. Als ze met vaste hand opgevoed werden, zijn dwergkezen honden die de regels strikt volgen. Het zijn geestelijk stabiele, betrouwbare, prachtige familiehonden. Wegens zijn grootte, kan het een goede metgezel voor een bejaarde persoon worden.

Enkele feiten

Hoogte: 18-30 cm
Gewicht: 1,5 tot 5 kg
Levensverwachting: 12 tot 15 jaar.
Karakter: levendig, sociaal, nieuwsgierig, slim

Levensomstandigheden van een Dwergkeesje

De dwergkees is geschikt voor het leven op een flat. Zij zijn zeer actief binnen en zullen het ook zonder tuin kunnen stellen. Houd de hond in heet weer stil, zo vermijd je oververhitting. Een dagelijkse wandeling met de dwergkees is aanbevolen. Honden die geen dagelijkse wandeling krijgen kunnen gedragsproblemen vertonen. Zij zullen ook genieten van goed stoeien in een veilig open gebied.

Verzorging van een Dwergkeesje

De zeer lange, dubbele vacht zou vaak moeten worden geborsteld. Hoewel soms tijdrovend, is de vacht vrij gemakkelijk te kammen. De donzige ondervacht wordt eens of tweemaal per jaar afgeworpen. Droge shampoo wanneer noodzakelijk. Maak dagelijks de ogen en de oren schoon en geef de hond een regelmatige tandcontrole.

Oorsprong van de Dwergkees

De Laplandse en IJslandse poolhonden zouden de voorouders van dit hondenras zijn. Keeshonden waren zeer populair in heel Europa. Deze kleine vorm werd oorspronkelijk gefokt in Pommeren (Polen/Duitsland). Door selectie werd dit ras alsmaar kleiner. De Engelse koningin Victoria had een Pomeranian (de Engelse ras benaming) met als naam Marco. Ze had zelfs haar eigen kennel voor het fokken van de dwergkees. Zij stelde haar honden tentoon. Dit maakte het ras in Engeland zeer populair.

De naaste verwanten van de dwergkees zijn de Noorse Elkhound, het Schipperke, de Duitse Spitz, de Samojeed en andere leden van de Spitz of Noordelijke groep honden. Deze groep worden allemaal gekenmerkt door hun wigvormige koppen, oren en dikken harige jassen. De eerste pomeriaantjes wogen 13-14 kilo.

Zelfs in de vroege dagen van het ras waren Pomeriaantjes populair. Opvallende mensen waarvan gezegd werd dat ze honden van het Pomeranian-type hadden, waren theoloog Martin Luther, die een Pom had genaamd Belferlein die hij vaak vermeldde in zijn geschriften; kunstenaar Michelangelo, wiens Pom op een satijnen kussen zat en zag hoe hij het plafond van de Sixtijnse kapel schilderde; natuurkundige Isaac Newton, wiens Pom genaamd Diamond naar verluidt veel van zijn manuscripten heeft gekauwd, en componist Mozart, wiens Pom Pimperl werd genoemd en aan wie hij een aria opdroeg.

In 1761 verhuisde de aantrekkingskracht van Pommeren naar Engeland toen Sophie Charlotte, een 17-jarige prinses van Mecklenburg-Strelitz (een naburige provincie van Pommeren) trouwde met de Engelse prins die koning George III zou worden. Ze bracht een paar meestal witte honden met de namen Phebe en Mercury mee die meer dan 20 kilo wogen, wat toen standaard was. Hoewel ze populair waren in koninklijke kringen, bleef het nieuwe ras het niet bij het publiek.

Dat veranderde allemaal tijdens het bewind van Queen Charlotte’s kleindochter, koningin Victoria. Tijdens haar 64 jaar als de koningin van Engeland, heeft koningin Victoria meer dan 15 verschillende hondenrassen gefokt. In haar latere jaren was ze vooral dol op Pomeranians, die ze voor het eerst zag in 1888 tijdens een reis naar Italië. Ze werd verliefd op een sable en een rode Pom genaamd Marco die slechts 12 pond woog. Tegenwoordig geloven velen dat hij de inspiratie was om kleinere Pomeranians te fokken.

Marco ging verder onder de naam van de koningin in vele hondenshows en won vele onderscheidingen. Victoria kocht ook drie andere Poms op dezelfde reis naar Florence in 1888. Na Marco, Victoria’s volgende meest beroemde Pom was een vrouw genaamd Gina, die ook kampioen werd op hondenshows in Londen. Victoria hield zo veel van haar Poms dat ze vroeg of haar favoriete pom (genaamd Turi) naar haar bed gebracht werd toen ze lag te sterven.

Victoria’s liefde voor de Pomeranians, vooral de kleinere, inspireerde Engelse hondenliefhebbers om nog kleinere Poms te gaan fokken. Van 1900 tot de jaren 1930 hadden Pomeranians vaak het grootste aantal inzendingen op de Crufts-hondenshow, het nationale kampioenschap van Groot-Brittannië. Het was in die tijd dat de ras standaard gestabiliseerd was, met de grootte naar beneden tot het huidige gewicht en de vacht zijn kenmerkende diepe franje ontwikkelde. Ook gedurende deze tijd is er een breder scala aan kleuren beschikbaar gekomen. Vroege Poms waren voornamelijk wit, zwart, chocolade of blauw, maar nadat een oranje hond begon te winnen op hondenshows in de jaren 1920, breidde het kleurengamma zich uit.

De populariteit van de Pom verspreidde zich over de Atlantische Oceaan. In 1888, een Dick Pomeranian genaamd was de eerste Pom ingevoerd in de American Kennel Club (AKC) stud boek. In 1892 werd de eerste Pom opgenomen in een hondenshow in New York. Nadat de AKC het ras in 1900 herkende, groeide Pomeranians al snel in populariteit in de Verenigde Staten. In 1909 werd de American Pomeranian Club aanvaard als clublid van de AKC en aangewezen als de ouderclub voor het ras. Halverwege de eeuw waren Poms een van de meest populaire hondenrassen in Amerika. Vandaag staan ​​ze op de 14e plaats van de 155 rassen en rassen die zijn geregistreerd door de AKC.

De prijzen van onze Dwergkeesjes kan u hier terugvinden!

Beschikbare puppy’s

Speelgoed voor Pomeriaantjes

Elke puppy zal graag spelen, het is dan ook belangrijk dat je je puppy het juiste speelgoed geeft. Hieronder vind u een lijst met speelgoed dat wij aanraden voor een pomeriaan puppy.

Mails van onze dwergkees puppy’s

Hier onder kunt u de laatste 5 mails lezen die wij van onze tevreden klanten gekregen hebben. U kunt ook alle dwergkees mails na lezen

 • Bailey – Dwergkeeshond

  Het bericht Bailey – Dwergkeeshond verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Pomeranian – Billie

   Hallo Marleen, Even deze foto van onze Billie met de kids bij oma, die we tijdje terug bij jullie hebben gekocht. 🥰 Super gelukkig met ons nieuw lid van de familie! Bedankt! Familie Boelens-Vanneste Met Vriendelijke Groeten, Het bericht Pomeranian – Billie verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Pomeranian – maya

  Once  up on a time I picked up a Pomeranian puppy ….. And the rest is history        ⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘ Hieperdepiep … Maya wordt vandaag 1 jaar …🎂 Het bericht Pomeranian – maya verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Jef – Dwergkeeshond

  Hi there, This is Jef 🙂 Het bericht Jef – Dwergkeeshond verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Jill – Dwergkeeshond

  Hallo, Jilleke op wandel! Het gaat de goede richting uit! Jilleke gaat meestal buiten plassen of tijdens de wandeling! Ik zeg meestal, want het gaat met stukjes. Een deel buiten en dan deeltjes binnen! Ik hoop dat dit puppygedrag is! Zij heeft een speeluurtje en komt dan vragen! Het blaffen betert ook! Bijgevoegd foto. Grtjs Het bericht Jill – Dwergkeeshond verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

Relevante Rassen

Mal-chi
Maltezer
Chihuahua

Foto’s & Video’s

Dwergkeesjes en Pomeriaantjes

mini pomeriaantjes
keeshondenparadijs patrick
lulu de pomeranian price
pomeriaan kopen in belgie
dwergkeeshond nest limburg
pup dwergkees honden chihuahua’s en gezelschapshonden
pomeriaan fokkers nederland
shiba inu 7kg
prijs dwergkees pup
prijs dwergkees pup
hond pomperiaan
dwerkees pup west vlaanderen te koop
keeshondjes kleine
pomeranian world
waar haal je een dwergkeesje
echte pomeriaans
fokker pomeranian dog
pomeriaan pups met stamboom te koop
pomchi
dwergkees puppys
pomeranian teacup belgique
pomeranian teacup belgique
pomeranian boo 3 months old
chiots spitz nain poméranien
pomeranian puppy kopen
pomeranian puppy kopen
pomeranian kennel
dwergkeesjes kennel
pomeranian hond te koop
kleine keeshond te koop
pomeriaantjes fokker
pomeriaantjes fokkerij
waar kan ik pomeranian kopen
micro teacup pomeranian
micro teacup dwergkees
pomeranian teddy bear puppy price
kapsalon pomeranian nl
pommeriaan kopen in vlaams brabbant
pomeranian pomeriaan reutje mini bear
wat is de gemiddelde prijs van een pomeraans keeshondje
verschil tussen pomeriaan en dwergkees
keeshndjes fokker be
mooie pomeriaan pups te koop
micro pomeranian for sale
lieve sociale nami zoekt thuis japanse spits
pomeriaan mini pup
pemeriaan kopen
pomeranian prix in luxembourg
pomeriaantje fokker
wat kost een pomeranians
pomeriaan pups langharig
ice white bear face teacup pomeranian de vanzare
keeshonden pups
keeshonden pups
mini keeshond pomeranian
pomeranian mannelijk puppy klaar voor een nieuw huis
pomeranian mannelijk puppy klaar voor een nieuw huis
kleine honden te koop gevraagd
norwich terrier
pomeranianfor kopen
pomeriaan pomeranian dwergkees gezocht
pomeriaan pup bedrijf
dwergkees pomeriaan pups te koop omgeving limburg
dwergkeesje te koop gevraagd
puppy pomriaan
pomeranian breeder
pomeriaan pup kleur wit creme keeshond honden
vrouwelijke pommeren pup te koop
pomeriaan pup kopen voor 150 euro
pomeranian boo bulgaria cena