Ga naar inhoud

Chihuahua, het kleinste hondenras

De chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld, lees meer info hieronder of bezoek onze beschikbare chihuahuas. Het woord chihuahua word uitgesproken als chiwawa waardoor vele mensen het verkeerd schrijven.

Beschrijving van de Chihuahua

De Chihuahua is een uiterst kleine hond met een appelvormig hoofd en een korte snuit. Ook hebben ze ronde, grote, zeer donkere ogen, soms robijnrood van kleur. Daarnaast het handelsmerk van de Chihuahuas zijn de grote oren die rechtop zouden moeten staan. Ook hebben puppies een zachte vlek of een “molera” op de bovenkant van de schedel. Maar het been sluit gewoonlijk naarmate ze volwassen worden. De staart is gekruld over de rug of aan de kant. Naast de kortharige zijn er ook langharige types. De kleuren omvatten fawn, zand, kastanje, zilver en staalblauw, maar om het even welke kleur wordt goedgekeurd, met inbegrip van zwarte & tan en parti-kleur. De hond is robuuster dan hij lijkt.

Karakter en temperament van de Chihuahua

De Chihuahua is een goede metgezelhond. Moedig, uiterst levendig, trots en ondernemend, geeft en eist affectie. Beweegt zich vlug om te vermijden vertrappeld te worden. Chihuahuas zijn vastberaden, intens loyaal en geraakt zeer gehecht aan hun eigenaars. Ze kunnen zeer jaloers zijn. Zij houden ervan om aan de gezichten van hun baasjes te likken. Ze zijn soms terughoudend voor vreemde mensen, maar niet voor hun baasjes. Wanneer er vreemde mensen aanwezig zijn, volgt de hond elke beweging van zijn eigenaar, om die zo dicht mogelijk te houden.

Sommige Chihuahuas kunnen moeilijk op te leiden zijn. Maar zij zijn intelligent, leren snel en antwoorden goed aan juiste, zachte instructies. Dit ras kan af en toe een bijten naar plagende kinderen. Chihuahua’s hebben scherpe tanden, daar ze te klein zijn om van gevaar te gaan lopen en dus moeten bijten. Dus kleine kinderen uit de buurt houden of zeker hierop attent maken.

Chihuahuas kunnen lawaaierig zijn. Het kan dus nodig zijn hem binnen te houden om de buren te sparen. Socialiseer een Chihuahua pup als hij jong is om agressiviteit naar andere honden evenals naar vreemde mensen te vermijden. Zij hebben de neiging een vrij agressieve hond te worden. Een Chihuahua erkent over het algemeen z’n eigen ras, maar keurt andere rassen af. Nochtans, kan een “zeer” goedgesocialiseerde Chihuahuas met vreemdelingen en andere honden vriendschappelijk zijn.

Hoogte en gewicht van de Chihuahua

De hoogte van een chihuahua begint vanaf 15 cm voor een klein hondje. Sommige hondjes kunnen tot 23 cm groot worden. Hun gewicht zou tussen 1 en 3 kilogram moeten zijn. Men dient rekening te houden dat hoe kleiner de hond blijft, hoe meer kans op afwijkingen.

Hoogte: 15-23 cm
Gewicht: 1-3 kg

Levensomstandigheden van de Chihuahua

Chihuahuas haten de koude en kunnen daardoor rillen. Zij zullen zelfs een warme sweater op koelere dagen waarderen. Zij zijn goede kleine honden voor het flatleven. Hoewel het verleidelijk is deze kleine sierlijke schepsels te dragen, is het aangeraden ze regelmatig te laten wandelen. Hun conditie zal er wel bij varen. Een lichaamsleiband is veiliger dan een nekleiband. Als u bent gaan wandelen en uw chihuahua is nog nat, droog hem dan best af met een handdoek zodat ze minder aan de koude leiden. En denk eraan: het is niet omdat het een kleine hond is dat hij altijd in kleine ruimtes moet verblijven. Een keer uitbundig laten rondlopen zal de hond goed doen.

Levensverwachting van de Chihuahua

Een chihuahua word gemiddeld 15 jaar oud. Al blijft het iets levend, wat uiteraard vroeger kan sterven maar gelukkig ook later.

15 jaar en meer.

Verzorging van de Chihuahua

De vlotte, kortharige vacht zou zacht moeten worden geborsteld en nu en dan afgeveegd met een vochtige doek. De lange vacht zou dagelijks met een zachte varkenshaarborstel moeten worden geborsteld. Baad beide types ongeveer een keer per maand. Zorg ervoor dat ze geen water in de oren krijgen. Controleer regelmatig de oren en houd de nagels in orde.

Oorsprong van de Chihuahua

Over de oorsprong van de Chihuahua is veel discussie. Tot op het einde van de 19de eeuw was dit ras uitsluitend in Mexico te vinden. Daarna kwam het naar de Verenigde Staten van Amerika en later naar de rest van de wereld. Sommige beweren dat hij afstamt van de honden van de Azteken en later door de Spaanse veroveraars naar Europa gebracht. Chihuahua wordt genoemd na de Mexicaanse staat Chihuahua waarvan hij werd meegebracht door reizigers destijds. Dit ras werd als heilig beschouwd door Pre-Columbiaans Indische volkeren.

De prijzen van de Chihuahuas pupjes kan u hier terug vinden!

Beschikbare puppies

 • 5552

  beschikbare puppy

  € 650

  Beschikbaar - Disponible - Available

  Chihuahua

  Herkomst/Origine: Private Belgische Fokker/Elevage Privé Belge

 • 5552

  beschikbare puppy

  € 650

  Beschikbaar - Disponible - Available

  Chihuahua

  Herkomst/Origine: Private Belgische Fokker/Elevage Privé Belge

 • Mini van de Woefkesranch

  beschikbare puppy

  Papa "MINI"

 

 

Foto’s en Video’s

Mails van onze Chihuahua klanten

Hieronder vind u laatste mails van tevreden klanten die bij ons chihuahuas gekocht hebben. U kun ook alle mails over chihuahuas lezen

 • Chihuahua – Flupke

  Weer wat nieuwe beelden van die kleine rakker!!   Grtjs Wendy….   Het bericht Chihuahua – Flupke verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Chihauahua : Verjaardag Flupke

  Beste Marleen & Wannes,   Hartelijk bedankt voor de felicitatie! Flup is geweldig & voelt zich echt de baas van de drie! Echt een ” supermanhondje”.     Groetjes,   Wendy & Flupke Het bericht Chihauahua : Verjaardag Flupke verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • x Chihuhahua : Faith 1 jaar

  Goedemiddag, Het gaat top met Faith. Een paar fotos. Met vriendelijke groeten, Rebecca Met vriendelijke groeten Björn Het bericht x Chihuhahua : Faith 1 jaar verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • chihuahua -Roosje

  Goeiemorgen ,   Hierbij een foto van Roosje . MVG. evy   Het bericht chihuahua -Roosje verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Chihuahua – Pirate

  Pirate komt ook nog van bij jullie!6 jaar geleden ong.   Verstuurd vanaf mijn iPhone Het bericht Chihuahua – Pirate verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

Geef onze chihuahua’s een review

Naam
Email
Score
Description

Relevante Rassen

Mal-chi

Mal-chi

Maltezer

Maltezer

Yorkshire terrier

Yorkshire terrierOnze rassen