American bully – Informatie over het ras

Op zoek naar een American Bully? Wij verkopen geen American bully’s meer. U kunt verder lezen voor informatie van het ras.

Beschrijving van de American Bully

De American Bully is een combinatie van een Bulldog en een American Staffordshire Terriër. Afhankelijk van de bloedlijnen kan de combinatie verschillen. Het is geen pure kruising tussen een Engelse Bulldog en een American Staffordshire Terriër, maar een ‘ras’ door jaren heen gefokt op karakter en betrouwbaarheid. Afhankelijk van de afstammeling kan het zelfs zijn dat er Franse Bulldog in de voorouders terug zijn te vinden. Door de combinatie met Bulldog krijgen ze honden een zeer stabiel karakter, dat geschikt is voor zowat alle mensen en niet te vergeten ook kinderen. American Bullys is een perfecte gezinshond, en dient niet gebruikt te worden voor gevechten, ondanks ze de uitstraling hebben van een sterke, forse en gevaarlijke hond..

Karakter en temperament van American Bullys

American Bullys zijn, zoals voorheen gezegd, gefokt op karakter en betrouwbaarheid. Zo hebben ze een sterke persoonlijkheid, maar zeer betrouwbaar naar kinderen toe en zit er geen kwaad in. Uiteraard speelt opvoeding wel een cruciale rol. Maar het felle, opvliegende van een Staffordshire Terriër zal hier veel minder vaak voorkomen. Een American Bullys is een geschikte keuze voor alle gezinnen, ook voor gezinnen met zeer kleine kinderen

Hoogte en gewicht van de American Bully

We delen dit ‘ras’ op in vier verschillende groottes: Micro, Pocket, Standaard en XL. Micro en XL zijn de twee uitzonderingen, het één héél klein en het ander zeer groot. Standaard en Pocket mogen we vergelijken met de omvang van een American Stafford (= Standaard) en een Engelse Bulldog (= Pocket. Reutjes wegen uiteraard steeds meer dan teven, afhankelijk van hun grootte uiteraard. Afhankelijk van de grootte kunnen American Bullys van 10 tot 25 kilogram gaan.

Levensomstandigheden van American Bullys

American Bullys kunnen zowel buiten, binnen als op een appartement leven. Al is het zoals bij elk ras wel aangeraden de hond voldoende vrije ruimte te geven, liefst ook op een stevigere ondergrond zoals gras, met de zon als bron van vitamine. Het is zeker geen hond om lange afstanden mee te wandelen. Daar hij al een kortere snuit heeft dan de American Staffordshire Terriër. American Bully’s zijn speels, maar geen onuitputbare bronnen van energie.

Levensverwachting van American Bullys

10 tot 12 jaar.

Verzorging van American Bullys

American Bullys zijn kortharige honden, en verliest dus, afhankelijk van de periode in het jaar, ook haar. Om zo weinig mogelijk haar verlies te hebben, is het aangeraden af en toe eens te borstelen, en tijdens de ruiperiode toch iedere dag een korte kambeurt te geven. Aangeraden is om dit te doen met een Shedder-borstel, een borstel met korte tandjes die dient om de korte haren te verwijderen tijdens de ruiperiode.

Oorsprong van American Bullys

Zoals eerder kort uitgelegd is de American Bully een gecreëerd ras door een mengeling van verschillende andere rassen. De reden hiervan: Een American Staffordshire Terriër met het karakter van een Engelse Bulldog, ofwel een Engelse Bulldog met de energie van een American Staffordshire Terriër. Het betreft zeker en vast geen pure kruising tussen de twee vorig genoemde rassen, afhankelijk van de stamlijn, verschillen ook de voorouders. Zo zijn er ook types met Franse bulldog als voorouder. Uiteraard komt het idee van de American Bully

American bully pups te koop

Onze andere rassen

Duitse herder

 

duitse herder

Siberische husky

 

siberische husky

Golden retriever

 

golden retriever