New York waarschuwt voor hondsdolheid

 

Toeristen worden in New York gewaarschuwd voor hondsdolheid nadat twee wasberen in het beroemde Central Park zijn gevonden met de levensgevaarlijke ziekte.

 

Bezoekers van de beroemde toeristische trekpleister Central Park mogen zo min mogelijk in contact komen met wilde dieren, inclusief zwerfkatten en honden. Ook moeten ze uit de buurt blijven van agressieve en andere zieke dieren. 


 

Verder wordt gevraagd op te letten op bijvoorbeeld moeilijk lopende dieren en in dit geval gelijk de parkwachters te bellen. 
Wasberen zijn in de Verenigde Staten de meest voorkomende dragers van hondsdolheid. 

Central Park 
Het Central Park ligt in het hart van Manhattan en is met bijna 25 miljoen bezoekers per jaar, een van de belangrijkste trekpleister van New York. 

De laatste keer dat hondsdolheid in New York bij mensen werd getraceerd, was in 1953. Sindsdien heeft de stad een verplichte inenting voor honden ingevoerd om de ziekte te kunnen bestrijden. 

Hondsdolheid 
Tot nu toe zijn er alleen al dit jaar twintig gevallen van hondsdolheid bij dieren in de stad gemeld. Waarvan vier van deze gevallen in Manhattan leefden. 

De Amerikaanse autoriteiten zijn niet op de hoogte hoe de besmette wasberen hun weg hebben gevonden naar het Central Park. Men denkt dat de dieren door nietsvermoedende mensen in het park zijn afgezet. 

Het kan weken duren voordat een dier symptomen van de ziekte vertoond. 

Hondsdolheid is een virale ziekte en wordt door beten en krabben verspreid. Hondsdolheid is uiterst gevaarlijk voor mensen en leidt onbehandeld doorgaans tot de dood.

 

 

 

Bron: https://www.telegraaf.nl/reiskrant/