Ga naar inhoud

Honden

Lijst Broodfokkers bevat onterecht Woefkesranch

Gepubliceerd op

 

In 2013 zet An Lemmens een Lijst van meer dan 100 Broodfokkers op haar facebookpagina. 

Maar, wat is nu juist de betekenis van een broodfokker

Een fokker die ‘geld’ aan de hondjes verdient? Dan is elk hobby-fokker ook een ‘broodfokker’, 
niemand fokt hondjes, om ze dan gratis uit te delen.  In dit opzicht is Woefkesranch uiteraard een  broodfokker!

Of, is een broodfokker, een fokker die fysiek en mentaal zieke hondjes verkoopt, teefjes uitbuit, mishandelt… 
dan is Woefkesranch uiteraard géén broodfokker.

Wij zijn gespecialiseerd in een 10-tal rassen:

Bij de keuze van onze rassen houden we rekening met de gezondheid van het ras, 
we kiezen voor een zo gezond mogelijk ras. 
Klanten verkiezen de laatste jaren gezondheid boven uiterlijk.
Gelijk hebben ze: een hond is onze beste vriend,
die moet zo lang mogelijk leven, met zo weinig mogelijk problemen! 

 

 

 

Facebook An Lemmens

ongeveer 4 jaar geleden

“Ik word echt ellendig van alle mails die ik krijg van mensen die dàchten een gezonde pup te kopen bij een degelijke kweker.

Ten eerste : de asielen zitten VOL met puppy’s van verschillende rassen. Met een beetje opzoekingswerk vind je ook daar jouw favoriete pup.

Ten tweede : je alarmbel moet afgaan als de kweker meer dan 2 rassen fokt, als je zo maar kan binnenwandelen en de dag zelf een pup meekrijgt, als je de ouders niet te zien krijgt, als je online kan bestellen, als er thuis geleverd wordt,…

Ten derde : je REDT GEEN broodfokpup. NOOIT!

Als je pup in een propere plastieken bak zat, of als de kweker heel erg vriendelijk is (het zijn VERKOPERS he!), dan nòg heb je met broodfok te maken. De pups zien er aantrekkelijk en proper uit, maar de ouders zijn gedoemd om heel hun leven in een donker hok tussen hun eigen uitwerpselen te leven. Elke pup die verkocht wordt, is een ouderdier dat nooit daglicht ziet en nooit een vriendelijke aai krijgt.

Broodfok gebeurt niet enkel in Oostbloklanden, maar ook hier in België. Getuige hiervan de foto’s die je via onderstaande link vindt.

Als je een pup in een winkel of bij een broodfokker koopt, ben je verantwoordelijk voor deze gruwel. Geen enkel excuus.”Honden


Beagle Training – Hoe kies je een goede metgezel Beagle!

Gepubliceerd op

Nu je eraan denkt om een ​​Beagle als metgezel te krijgen, kun je in de verleiding komen om eerst een paar puppy’s te bekijken en degene te kiezen met het gedrag dat je wilt. Maar hier is een betere tactiek … probeer een beagle te vinden die je persoonlijkheid verbetert. Zoek naar een huisdier dat op de foto staat van wat je hebt gepland en dat je kunt binden. Leeftijd is niet echt een zorg meestal. Beagles hebben typische kenmerken, maar er zijn uitzonderingen op alle regels. Deze tips kunnen u helpen bij het vinden van een goede partner Beagle.

Onderdanig of dominant?

Zoek een puppy of een volwassene met een persoonlijkheid die past bij uw eigen kenmerken en uw ervaring. Als u ervaring hebt met meer onafhankelijke Beagles, kan een meer dominante, onafhankelijke Beagle voor u werken. Als u echter niet agressief bent of niet gewend bent om met Beagles te werken, is een meer onderdanig dier misschien een betere keuze voor u. Als je naar puppy’s of kleine Beagles kijkt, houd er dan een vast en draai hem om. Een dominante beagle zal je bevechten, in een poging om meteen om te keren. Als het worstelt, probeer het dan te troosten. Als het gemakkelijk regelt, is het onderdaniger. Als het helemaal niet worstelt, maar gewoon ontspant, heb je een zeer onderdanige Beagle.

Een beagle die bij je persoonlijkheid past

Een Beagle die vrij rustig is en weinig verzorging vereist, is beter voor je als je meer legt terug en meer kalmerend zelf. Als je een actief leven hebt, zul je merken dat een meer actieve, hyper Beagle meer jouw stijl is. Als je een groot deel van de tijd weg bent en je Beagle in die tijd een kennel krijgt, wil je er een vinden die een beetje onafhankelijk is en geen last heeft van verlatingsangst.

Je wilt ook dat je gezelschapsbrak intelligent en enthousiast is plezieren. Dit zal je helpen om het te leren wat je wilt en het wil de vaardigheden leren en uitvoeren. Als je je Beagle in het openbaar meeneemt, wil je geen angstbijter of agressieve angst voor vreemden. Natuurlijk komt dit met het effectief socialiseren van de Beagle, maar de scherpere Beagle zal signalen van je oppikken bij het bepalen wie de “slechterik” is en wie een vriend is.

Ontwikkel je eigen taal

Beagles kunnen zijn uitstekende metgezellen met het juiste persoonlijkheidstype voor uw behoeften. Ook, terwijl veel mensen vinden dat alleen puppy’s kunnen worden getraind, is dit onjuist. Veel oudere Beagles worden elke dag gered uit ponden en ze worden vrij gemakkelijk getraind. De sleutel tot het verkrijgen van een goed opgevoede compagnon is er een band mee te hebben. Wanneer u verbonden bent met uw Beagle, zal het inspelen op uw behoeften. Ze zullen willen anticiperen op wat u wilt en zullen zelfs proberen nieuwe manieren te vinden om met u te communiceren. Als je onderscheidt, kunnen jij en je Beagle met je eigen taal komen, waardoor je een geweldige metgezel wordt.

BronOnze rassen, Opvoeding

Tags:

De Chihuahua – Beagle Mix

Gepubliceerd op

De beagle chihuahua-mix, ook wel “Cheagle” genoemd, is een zeer dappere en waardige hond. Net als een Chihuahua gelooft hij dat hij alles aankan en soms gedraagt ​​hij zich alsof hij klaar is om een ​​bulldog neer te halen! Jaloers en beschermend rond zijn geliefden, houdt hij van en vereist veel aandacht. Deze honden zijn over het algemeen geweldige blaffers. De kwaliteit van zijn schors zal afhangen van of hij de Chi’s yap of de Beagle’s bay heeft geërfd. Ze zijn klein en kunnen fragiel zijn zoals de Chi of steviger. Verwacht dat ze liefhebbend, koppig en eigenzinnig zijn. Chihuahuas zijn intolerant voor plagen, dus het zijn geen goede metgezellen voor kinderen; Beagles zijn kalm en veel toleranter. Cheagles kunnen een kenmerk of een mix erven, dus het is veilig om aan te nemen dat ze niet kindvriendelijk zijn totdat het tegendeel is bewezen.

Ze zijn meestal klein, hoewel niet zo klein als de Chi, uiteraard. Verwacht dat de hond zal groeien tot tussen de 9 en 20 pond.

Net als Beagles, Cheagles genieten van dagelijkse wandelingen en lichaamsbeweging en zijn dol op rennen. Hun draagbare formaat maakt ze betrouwbare reisgenoten. Hoop dat je dier de intelligentie van de Chihuahua erven; Beagles zijn ontzettend lief, maar ze hebben jachthersenen, jagen en ruiken allemaal, en denken niet veel na. Als jouw Cheagle het Chi-brein haalt, zal hij of zij veel gemakkelijker te trainen zijn.

Verzorging: Ze hebben je nodig om hun basisbehoeften, stevige discipline en affectie in die volgorde te bieden.

 • Zorg voor een Cheagle als een Chihuahua in termen van hem warm houden. Kies altijd voedsel van goede kwaliteit (lees de etiketten, niet alleen de merknaam of prijs) en zorg voor schoon water. Voer de vaccinaties, de boosters en de controle over vlo en worm uit. Bij kruising worden meestal de genetische zwakheden weggenomen waaraan rashonden lijden. Aangezien beide rassen een hogere dan normale incidentie van glaucoom, epilepsie, tracheale instorting en patellaproblemen hebben, let hier dan op.
 • Train ze zacht, stevig, vroeg en constant. Laat ze geen vervelende gewoonten ontwikkelen; ze zullen het later niet begrijpen als mensen geen tijd met hen willen doorbrengen. Laat hen weten wat u verwacht en blijf de regels handhaven en belonen goed gedrag. Net als een kind, wil een hond veilig zijn in het weten wat er zal gebeuren en wat hij moet doen en niet doen.
 • Ze houden van liefde. Ze graven zich onder de dekens, slapen op je schoot en volgen je door het huis. Krijg dit huisdier niet als je 5 of 6 lange dagen per week buiten huis bent zonder hen. Ze willen gezelschap, aandacht en interactie, en ze zullen manieren vinden om zich te vermaken als niemand anders beschikbaar is om te spelen …

Veel mensen melden dat hun Cheagle de liefdevolle persoonlijkheid en agressieve loyaliteit heeft die de rassen delen. Wees voorzichtig met het toezicht op uw hond wanneer gasten op bezoek komen, vooral kinderen, of bij het introduceren van andere dieren. Zoals elke hond is de Cheagle het gelukkigst wanneer hij of zij veel tijd doorbrengt met zijn of haar mensen.Honden

Tags: , ,

Honden, stress-verlagend, ideaal voor de gezondheid.

Gepubliceerd op

Honden houden van mensen,
honden verlagen de stress,
honden verhogen de gezondheid van de mensen. 

Onderzoek heeft aangetoond dat niet alleen mensen maar ook dieren een hoog oxytocine-niveau hebben. Dat wil zeggen dat huisdieren zich waarschijnlijk ook hechten en liefde voelen, net zoals mensen dat doen.

In een asiel in Arkansas hebben onderzoekers eerst bloedstalen genomen van een terriër en een geit die regelmatig met elkaar speelden, elkaar achterna zaten, en schijngevechten hielden. Vóór en na de speelmomenten werd geprikt: de hond vertoonde een stijging van 48 procent van zijn oxytocineniveau, de geit een stijging van liefst 210 procent.
”De enige keer dat ik een dergelijke stijging van de oxytocine bij de mens waargenomen heb, was wanneer iemand zijn geliefde ziet, romantisch is aangetrokken tot iemand, of wanneer een enorme vriendelijkheid ontstaat”, aldus onderzoeker Paul Zak in het Amerikaanse tijdschrift ‘The Atlantic’.

In een tweede experiment werd bloed geprikt bij 100 proefpersonen voor- en nadat ze 15 minuten met een hond of kat gingen spelen. Er bleken grote verschillen te bestaan in de reacties van mensen. Zogenaamde hondenmensen vertoonden de sterkste reactie, kattenmensen de zwakste. Ook de reacties van de dieren verschilden: honden produceerden meer oxytocine dan katten. “Het is goed mogelijk dat je hond en je kat evenveel van jou houden als jij van hen. Ja, je zou het zelfs liefde kunnen noemen”, aldus Zak.

 

BRON: HLN

https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/huisdieren-voelen-echt-liefde-voor-elkaar-en-voor-u~a3fa0423/

 

 

honden

honden

 

Onze beschikbaar pups

Waar moet je op letten wanneer je een hond koopt?
 • koop een jonge hond: tussen 7 en 12 weken
 • koop een gevaccineerde hond 
 • koop een goed ontwormde hond
 • koop een hond bij een professioneel fokker: zo krijg je 2 jaar garantie
 • informeer naar de ouders
 • koop in vertrouwen, indien je geen vertrouwen hebt in fokker, zoek een andere fokker
 • zorg dat er een klik is tussen u en de hond
 • volg je hart
honden

Honden


Siberische husky trainen voor gebruik van een bench

Gepubliceerd op

Siberische husky pups te koop

 

 

Laat je husky wennen aan de bench

De bench moet nooit gebruikt worden als straf zoals een kooi, gevangenis of time-out. Laat je husky in plaats daarvan op zijn gemak raken met de bench door de deur open te laten. Gebruik altijd een rustige stem en prijs hem wanneer je husky in of in de buurt van de bench is, zodat hij niet bang wordt. Vermijd het om je husky te dwingen de bench in te gaan. lees meerOpvoeding

Tags:

Hoe een Siberische Husky opvoeden?

Gepubliceerd op

Een Siberische husky opvoeden kan op verschillende manieren. Elke hond is anders en daarom kan de ene methode beter werken dan de andere. Dit is één van de methodes om een husky op te voeden. Een andere methode.

Siberische husky pups te koop

 

 

Siberische husky’s zijn een prachtig hondenras, ze zijn onafhankelijk, atletisch en intelligent. Ondanks hun relatief vriendelijke gedrag en aanhankelijke natuur zijn ze niet gemakkelijk te trainen. Omdat Siberische husky’s roedelhonden zijn, zullen ze je leiderschap uitdagen en grenzen uittesten. Als ze niet genoeg beweging krijgen, zullen ze vernielzuchtig worden. Om een onprettige ervaring met een Siberische husky te voorkomen is het belangrijk om hun karakter te begrijpen zodat je ze goed kunt trainen in alle omstandigheden en situaties.

lees meerOpvoeding

Tags:

Groeiproblemen van je hond voorkomen

Gepubliceerd op

Vergeleken met andere diersoorten en de mens vertoont het groeiproces bij honden in een  korte tijd enorm veel veranderingen. In het bijzonder bij grote rassen is de groei in de lengte (groei van lange botten) spectaculair. Op de leeftijd van 16 tot 18 maanden hebben deze honden hun uiteindelijke lichaamsomvang (niet hun uiteindelijke gewicht) bereikt.

lees meerGezondheid


Siberische husky laat pasgeboren baby geen seconde alleen

Gepubliceerd op

Een nieuw lid in de familie zorgt altijd voor heel wat vreugde bij iedereen. En ook de huisdieren zijn blij met een kleintje, dat toont deze husky uit Manchester.

Millie de husky is al jarenlang het trouwe huisdier van een Brits gezin uit Manchester. En laatst werd deze familie uitgebreid door de komst van een jongetje. Millie wijkt geen seconde af van de pasgeboren baby en laat het internet smelten door haar lief gedrag. Husky’s staan ervoor bekend om erg beschermend te zijn, zeker voor hun jongen.

bron: hlnHonden nieuws

Tags: