/ Honden, stress-verlagend, ideaal voor de gezondheid.

Honden, stress-verlagend, ideaal voor de gezondheid.

Honden houden van mensen,
honden verlagen de stress,
honden verhogen de gezondheid van de mensen. 

Onderzoek heeft aangetoond dat niet alleen mensen maar ook dieren een hoog oxytocine-niveau hebben. Dat wil zeggen dat huisdieren zich waarschijnlijk ook hechten en liefde voelen, net zoals mensen dat doen.

In een asiel in Arkansas hebben onderzoekers eerst bloedstalen genomen van een terriër en een geit die regelmatig met elkaar speelden, elkaar achterna zaten, en schijngevechten hielden. Vóór en na de speelmomenten werd geprikt: de hond vertoonde een stijging van 48 procent van zijn oxytocineniveau, de geit een stijging van liefst 210 procent.
”De enige keer dat ik een dergelijke stijging van de oxytocine bij de mens waargenomen heb, was wanneer iemand zijn geliefde ziet, romantisch is aangetrokken tot iemand, of wanneer een enorme vriendelijkheid ontstaat”, aldus onderzoeker Paul Zak in het Amerikaanse tijdschrift ‘The Atlantic’.

In een tweede experiment werd bloed geprikt bij 100 proefpersonen voor- en nadat ze 15 minuten met een hond of kat gingen spelen. Er bleken grote verschillen te bestaan in de reacties van mensen. Zogenaamde hondenmensen vertoonden de sterkste reactie, kattenmensen de zwakste. Ook de reacties van de dieren verschilden: honden produceerden meer oxytocine dan katten. “Het is goed mogelijk dat je hond en je kat evenveel van jou houden als jij van hen. Ja, je zou het zelfs liefde kunnen noemen”, aldus Zak.

 

BRON: HLN

https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/huisdieren-voelen-echt-liefde-voor-elkaar-en-voor-u~a3fa0423/

 

 

honden
honden

 

Onze beschikbaar pups

Waar moet je op letten wanneer je een hond koopt?
  • koop een jonge hond: tussen 7 en 12 weken
  • koop een gevaccineerde hond 
  • koop een goed ontwormde hond
  • koop een hond bij een professioneel fokker: zo krijg je 2 jaar garantie
  • informeer naar de ouders
  • koop in vertrouwen, indien je geen vertrouwen hebt in fokker, zoek een andere fokker
  • zorg dat er een klik is tussen u en de hond
  • volg je hart
honden