Ga naar inhoud

Honden

Silicadogs – Silicium voor honden

Gepubliceerd op

Silicium en gewrichten/botten

Slijtage van de gewrichten wordt veroorzaakt door een degeneratie van het gewrichtskraakbeen. Het evenwicht tussen de opbouw en afbraak van het kraakbeen is verstoord. Dat is een gevolg van een combinatie van beschadiging van de gewrichten en normale slijtage. Soms is de kraakbeenslijtage zo sterk dat ook het bot wordt aangetast. Hoe ouder een mens of dier wordt, hoe groter de kans is op slijtage van de gewrichten. De elasticiteit van het kraakbeen is van wezenlijk belang, want het beschermt de botten tegen de lichte schokjes die telkens door uw bewegingen worden veroorzaakt en het vergemakkelijkt de bewegingen van het ene bot(uiteinde) over het andere. Het ontstaan van artrose kan worden toegeschreven aan veroudering, telkens terugkerend letsel en voeding.

Om kraakbeen voortdurend te vernieuwen is één element van wezenlijk belang: silicium. Hoe ouder de mens en/of dier wordt, hoe moeilijker het wordt om silicium in het lichaam op te nemen en wat daar nog bijkomt is dat in de moderne voeding weinig opneembaar silicium aanwezig is. Silicium is van wezenlijk belang voor het aanmaken van collageenvezels die mede het kraakbeen vormen. Een tekort aan silicium betekent dus ook een tekort aan collageen en dat is nu juist de lijmstof die de moleculen van ons kraakbeen bijeen moet houden.

De opbouw van meer bindweefsel (meer collageen) heeft ten gevolge dat banden, kapsels en pezen sterker worden, alsmede ook het bot sterker wordt (grotere botdichtheid). Tevens is het bindweefselproteïne essentieel voor de flexibiliteit van het bot. lees meerHonden


Belgische honden met Belgisch paspoort

Gepubliceerd op

Belgische honden, Belgisch paspoortElke hond heeft in principe een paspoort nodig. Dit paspoort is gelinkt aan een chip. Het nummer van een paspoort van Belgische honden begint altijd met BE.

Welke gegevens staan er in?

In dit Belgisch paspoort staat onder andere de gegevens van de hond. Deze gegevens zijn de belangrijkste feiten om de hond te kunnen identificeren. Er staat in wat het volledig chipnummer van de hond is. Maar ook het ras, kleur en geslacht van de hond. Controleer ook even de geboorte datum die in paspoort vermeld staan of dat die klopt met de leeftijd van de pup. Naast de gegevens van de hond kun je ook de gegevens van de fokker terug vinden.

Paspoort als bewijs van vaccinaties

Als laatste misschien één van de belangrijkste vermeldingen zijn de vaccinaties, en andere dingen die de dierenarts gegeven heeft. Dus in principe staat elke vaccinatie die de hond gekregen heeft. Gaat u na aankoop naar de dierenarts om een jaarlijkse vaccinatie, heeft de dierenarts dus ook zijn paspoort nodig. Hier vult hij dan de nieuw gegeven vaccinatie in. Zodanig dat u kunt bewijzen dat uw hond volledig gevaccineerd is volgens de wet.

De Belgische organisatie die verantwoordelijk is voor het uitgeven van honden paspoorten is DogIDHonden


Hond adopteren? Wat zijn de voor en nadelen

Gepubliceerd op

U wilt een hond adopteren? Lees dan eerst wat de voor- en nadelen zijn.

Puppies te koop

Nadelen asiel hond adopteren

Een hond in een asiel heeft al een verleden. In de meest gevallen is dat een negatief verleden, want waarom doe je een goede hond weg? Daarom is een asiel hond meestal een slecht opgevoede of agressieve hond. Voor zo een hond moet de baas al een groot hondenexpert zijn, dus zeker niet geschikt voor de beginnende hondenliefhebber!
Daarboven betaal je ook nog een vergoeding voor de hond van 200-300 euro.

Een hond uit het asiel zal meestal volwassen zijn en past zich dus minder aan. Als de hond niet gewoon is van bij kleine kinderen te zitten,  zal het moeilijker zijn om hem aan kinderen te doen wennen. Het risico dat een asielhond je kind verwond is vele malen groter dan bij een jonge puppy die is opgegroeid met kinderen.

Hetzelfde geld voor contact met andere honden. Als de asiel hond niet goed overweg kan met andere honden of huisdieren zal het moeilijk zijn om ze overeen te laten komen.

Als het niet lukt met het opvoeden van de asiel hond dan kan het zijn dat u de hond terug weg moet doen. Dit doen we natuurlijk niet graag en daarom kunt u best een pup kopen

Bovendien kan het zijn dat u een honden specialist moet raadplegen. Wat dan weer enkele honderden euro’s kost om het probleem op te lossen. En u zult ook vele uren moeten trainen, want een fout gedrag afleren is lastiger dan een nieuw goed gedrag leren.

Als u een hondje bij ons koopt krijgt u gratis service na verkoop. Met de service kunt u zolang de hond leeft bellen voor advies. Bij dringende zaken kunt u ons zelf dag en nacht bellen, want het leven van uw pup gaat boven alles. lees meerHonden


8 tips om uw puppy zindelijk te maken

Gepubliceerd op

Een puppy aanschaffen brengt veel plezier en leven in huis. Maar het vraagt ook veel verantwoordelijk. Zonder de juiste training weet de hond niet wat van hem verwacht word. Zo moet de puppy leren om te luisteren naar (basis)commando’s, maar moet je ook de puppy zindelijk maken. Honden kunnen worden zindelijk gemaakt worden op elke leeftijd maar puppy’s leren sneller dan volwassen honden. Dus ook al zal de mens toegeeflijker zijn bij een puppy, is het zeker belangrijk om de pups op tijd zindelijk te maken. Want kleine hondjes, kleine strontjes en grote hondjes, grote strontjes.

puppy zindelijk maken

Foto hierboven: Duitse herder die wilt beginnen zijn grote behoefte te doen

lees meerHonden


Beagle kopen in Belgie, Nederland, Luxemburg, Frankrijk of Duitsland

Gepubliceerd op

Beschikbare beagles pups

Mails van onze klanten met onze beagles

Foto’s en video’s van onze vorige nestjes

 

purchase beagle

Misschien denk je aan het kopen van een Beagle puppy of misschien heb je gewoon en je vraagt ​​zich af of je over of onder betaald bent. In dit gedeelte wordt gepraat over de elementen die in het spel komen over hoe veel een Beagle kost. Beagle kopen is immers een grote verantwoordelijkheid.

lees meerHonden

Tags:

Een hond opvoeden, net zoals een kind opvoeden

Gepubliceerd op

Een hond opvoeden is net zoals een kind opvoeden. Ze moet je zien als hun leider of baas, waarbij ze zich goed thuis voelen. Het is belangrijk dat je hond en kind naar je luistert zonder dat hij zijn vertrouwen in je verliest en hij respect voor je blijft houden. Dit bekom je door op de juiste moment op de juiste manier te belonen en straffen.

lees meerHonden

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Middelgrote honden, welke rassen worden middelgroot

Gepubliceerd op

U zoekt een hond, maar vind een bvb een maltezer te klein, maar u heeft de plaats niet voor een hele grote hond. Dan kunt u best kiezen voor middelgrote honden, zoals een beagle of een shiba inu.

Definitie van middelgrote honden

Onder een middelgrote honden ras verstaan wij een ras dat zwaarder dan 10 kilo word en maximaal 35-40 kilo zwaar. Dit is uiteraard het gewicht van de hond als hij volwassen is. De schofthoogte van een middelgrote hond schommelt tussen 30 en 50 cm.

lees meerHonden

Tags: , , ,

Honden hashtags voor social media

Gepubliceerd op

Volg onze hondjes op Twitter, Facebook, Instagram via deze hashtags

Heeft u een Hondje van Woefkesranch,
én heeft u een Instagram waar u foto’s plaatst? 
gebruik Hashtag #Woefkesranch
zo vinden we snel onze vriendjes terug.
én, misschien vindt u de broertjes en zusjes op deze manier ook snel terug ?

lees meerHonden

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dwergkees hashtags, volg ons op Social Media

Gepubliceerd op

Volg onze Dwergkeesjes op Twitter, Facebook, Instagram via deze dwergkees hashtags

Heeft u een dwergkees van Woefkesranch,
én heeft u een Intagram waar u foto’s plaatst?
Gebruik Hashtag #Woefkesranch
zo vinden we snel onze vriendjes terug.
én, misschien vindt u de broertjes en zusje op deze manier ook snel terug  🙂

lees meerHonden

Tags: ,