Ga naar inhoud

Honden

Honden, stress-verlagend, ideaal voor de gezondheid.

Gepubliceerd op

Honden houden van mensen,
honden verlagen de stress,
honden verhogen de gezondheid van de mensen. 

Onderzoek heeft aangetoond dat niet alleen mensen maar ook dieren een hoog oxytocine-niveau hebben. Dat wil zeggen dat huisdieren zich waarschijnlijk ook hechten en liefde voelen, net zoals mensen dat doen.

In een asiel in Arkansas hebben onderzoekers eerst bloedstalen genomen van een terriër en een geit die regelmatig met elkaar speelden, elkaar achterna zaten, en schijngevechten hielden. Vóór en na de speelmomenten werd geprikt: de hond vertoonde een stijging van 48 procent van zijn oxytocineniveau, de geit een stijging van liefst 210 procent.
”De enige keer dat ik een dergelijke stijging van de oxytocine bij de mens waargenomen heb, was wanneer iemand zijn geliefde ziet, romantisch is aangetrokken tot iemand, of wanneer een enorme vriendelijkheid ontstaat”, aldus onderzoeker Paul Zak in het Amerikaanse tijdschrift ‘The Atlantic’.

In een tweede experiment werd bloed geprikt bij 100 proefpersonen voor- en nadat ze 15 minuten met een hond of kat gingen spelen. Er bleken grote verschillen te bestaan in de reacties van mensen. Zogenaamde hondenmensen vertoonden de sterkste reactie, kattenmensen de zwakste. Ook de reacties van de dieren verschilden: honden produceerden meer oxytocine dan katten. “Het is goed mogelijk dat je hond en je kat evenveel van jou houden als jij van hen. Ja, je zou het zelfs liefde kunnen noemen”, aldus Zak.

 

BRON: HLN

https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/huisdieren-voelen-echt-liefde-voor-elkaar-en-voor-u~a3fa0423

 

 

honden

honden

 

Onze beschikbaar pups

Waar moet je op letten wanneer je een hond koopt?
  • koop een jonge hond: tussen 7 en 12 weken
  • koop een gevaccineerde hond 
  • koop een goed ontwormde hond
  • koop een hond bij een professioneel fokker: zo krijg je 2 jaar garantie
  • informeer naar de ouders
  • koop in vertrouwen, indien je geen vertrouwen hebt in fokker, zoek een andere fokker
  • zorg dat er een klik is tussen u en de hond
  • volg je hart
honden

hondenHonden


Siberische husky trainen voor gebruik van een bench

Gepubliceerd op

Siberische husky pups te koop

 

 

Laat je husky wennen aan de bench

De bench moet nooit gebruikt worden als straf zoals een kooi, gevangenis of time-out. Laat je husky in plaats daarvan op zijn gemak raken met de bench door de deur open te laten. Gebruik altijd een rustige stem en prijs hem wanneer je husky in of in de buurt van de bench is, zodat hij niet bang wordt. Vermijd het om je husky te dwingen de bench in te gaan. lees meerOpvoeding

Tags:

Hoe een Siberische Husky opvoeden?

Gepubliceerd op

Een Siberische husky opvoeden kan op verschillende manieren. Elke hond is anders en daarom kan de ene methode beter werken dan de andere. Dit is één van de methodes om een husky op te voeden. Een andere methode.

Siberische husky pups te koop

 

 

Siberische husky’s zijn een prachtig hondenras, ze zijn onafhankelijk, atletisch en intelligent. Ondanks hun relatief vriendelijke gedrag en aanhankelijke natuur zijn ze niet gemakkelijk te trainen. Omdat Siberische husky’s roedelhonden zijn, zullen ze je leiderschap uitdagen en grenzen uittesten. Als ze niet genoeg beweging krijgen, zullen ze vernielzuchtig worden. Om een onprettige ervaring met een Siberische husky te voorkomen is het belangrijk om hun karakter te begrijpen zodat je ze goed kunt trainen in alle omstandigheden en situaties.

lees meerOpvoeding

Tags:

Groeiproblemen van je hond voorkomen

Gepubliceerd op

Vergeleken met andere diersoorten en de mens vertoont het groeiproces bij honden in een  korte tijd enorm veel veranderingen. In het bijzonder bij grote rassen is de groei in de lengte (groei van lange botten) spectaculair. Op de leeftijd van 16 tot 18 maanden hebben deze honden hun uiteindelijke lichaamsomvang (niet hun uiteindelijke gewicht) bereikt.

lees meerGezondheid


Siberische husky laat pasgeboren baby geen seconde alleen

Gepubliceerd op

Een nieuw lid in de familie zorgt altijd voor heel wat vreugde bij iedereen. En ook de huisdieren zijn blij met een kleintje, dat toont deze husky uit Manchester.

Millie de husky is al jarenlang het trouwe huisdier van een Brits gezin uit Manchester. En laatst werd deze familie uitgebreid door de komst van een jongetje. Millie wijkt geen seconde af van de pasgeboren baby en laat het internet smelten door haar lief gedrag. Husky’s staan ervoor bekend om erg beschermend te zijn, zeker voor hun jongen.

bron: hlnHonden nieuws


Silicadogs – Silicium voor honden

Gepubliceerd op

Silicium en gewrichten/botten

Slijtage van de gewrichten wordt veroorzaakt door een degeneratie van het gewrichtskraakbeen. Het evenwicht tussen de opbouw en afbraak van het kraakbeen is verstoord. Dat is een gevolg van een combinatie van beschadiging van de gewrichten en normale slijtage. Soms is de kraakbeenslijtage zo sterk dat ook het bot wordt aangetast. Hoe ouder een mens of dier wordt, hoe groter de kans is op slijtage van de gewrichten. De elasticiteit van het kraakbeen is van wezenlijk belang, want het beschermt de botten tegen de lichte schokjes die telkens door uw bewegingen worden veroorzaakt en het vergemakkelijkt de bewegingen van het ene bot(uiteinde) over het andere. Het ontstaan van artrose kan worden toegeschreven aan veroudering, telkens terugkerend letsel en voeding.

Om kraakbeen voortdurend te vernieuwen is één element van wezenlijk belang: silicium. Hoe ouder de mens en/of dier wordt, hoe moeilijker het wordt om silicium in het lichaam op te nemen en wat daar nog bijkomt is dat in de moderne voeding weinig opneembaar silicium aanwezig is. Silicium is van wezenlijk belang voor het aanmaken van collageenvezels die mede het kraakbeen vormen. Een tekort aan silicium betekent dus ook een tekort aan collageen en dat is nu juist de lijmstof die de moleculen van ons kraakbeen bijeen moet houden.

De opbouw van meer bindweefsel (meer collageen) heeft ten gevolge dat banden, kapsels en pezen sterker worden, alsmede ook het bot sterker wordt (grotere botdichtheid). Tevens is het bindweefselproteïne essentieel voor de flexibiliteit van het bot. lees meerHonden


Belgische honden met Belgisch paspoort

Gepubliceerd op

Belgische honden, Belgisch paspoortElke hond heeft in principe een paspoort nodig. Dit paspoort is gelinkt aan een chip. Het nummer van een paspoort van Belgische honden begint altijd met BE.

Welke gegevens staan er in?

In dit Belgisch paspoort staat onder andere de gegevens van de hond. Deze gegevens zijn de belangrijkste feiten om de hond te kunnen identificeren. Er staat in wat het volledig chipnummer van de hond is. Maar ook het ras, kleur en geslacht van de hond. Controleer ook even de geboorte datum die in paspoort vermeld staan of dat die klopt met de leeftijd van de pup. Naast de gegevens van de hond kun je ook de gegevens van de fokker terug vinden.

Paspoort als bewijs van vaccinaties

Als laatste misschien één van de belangrijkste vermeldingen zijn de vaccinaties, en andere dingen die de dierenarts gegeven heeft. Dus in principe staat elke vaccinatie die de hond gekregen heeft. Gaat u na aankoop naar de dierenarts om een jaarlijkse vaccinatie, heeft de dierenarts dus ook zijn paspoort nodig. Hier vult hij dan de nieuw gegeven vaccinatie in. Zodanig dat u kunt bewijzen dat uw hond volledig gevaccineerd is volgens de wet.

De Belgische organisatie die verantwoordelijk is voor het uitgeven van honden paspoorten is DogIDHonden


Hond adopteren? Wat zijn de voor en nadelen

Gepubliceerd op

U wilt een hond adopteren? Lees dan eerst wat de voor- en nadelen zijn.

Puppies te koop

Nadelen asiel hond adopteren

Een hond in een asiel heeft al een verleden. In de meest gevallen is dat een negatief verleden, want waarom doe je een goede hond weg? Daarom is een asiel hond meestal een slecht opgevoede of agressieve hond. Voor zo een hond moet de baas al een groot hondenexpert zijn, dus zeker niet geschikt voor de beginnende hondenliefhebber!
Daarboven betaal je ook nog een vergoeding voor de hond van 200-300 euro.

Een hond uit het asiel zal meestal volwassen zijn en past zich dus minder aan. Als de hond niet gewoon is van bij kleine kinderen te zitten,  zal het moeilijker zijn om hem aan kinderen te doen wennen. Het risico dat een asielhond je kind verwond is vele malen groter dan bij een jonge puppy die is opgegroeid met kinderen.

Hetzelfde geld voor contact met andere honden. Als de asiel hond niet goed overweg kan met andere honden of huisdieren zal het moeilijk zijn om ze overeen te laten komen.

Als het niet lukt met het opvoeden van de asiel hond dan kan het zijn dat u de hond terug weg moet doen. Dit doen we natuurlijk niet graag en daarom kunt u best een pup kopen

Bovendien kan het zijn dat u een honden specialist moet raadplegen. Wat dan weer enkele honderden euro’s kost om het probleem op te lossen. En u zult ook vele uren moeten trainen, want een fout gedrag afleren is lastiger dan een nieuw goed gedrag leren.

Als u een hondje bij ons koopt krijgt u gratis service na verkoop. Met de service kunt u zolang de hond leeft bellen voor advies. Bij dringende zaken kunt u ons zelf dag en nacht bellen, want het leven van uw pup gaat boven alles. lees meerHonden