+3215755942 info@woefkesranch.be

Wat is het karakter van een Chihuahua?

Dat de chihuahua een van de populairste honden is, heeft hij niet enkel aan zijn uberschattige verschijning te danken. Ook zijn karakter weet menig hondenfan te charmeren.

De chihuahua is bijzonder aanhankelijk en hecht zich sterk aan zijn gezin. Hij is niet te verlegen om zijn baasje te overstelpen met uitingen van zijn liefde: likjes, knuffels, urenlang op de schoot kruipen…

Chihuahuabaasjes kunnen het beamen: dit is een hondje dat continu graag bij zijn baasje is. Het feit dat hij in een handtasformaat op de wereld is gezet speelt daarbij fijntjes in zijn voordeel. Helaas worden chihuahua’s daardoor vaak enkel als een modeaccessoire aangeschaft. Jammer, want deze kleine Mexicaan is eigenlijk een pittig hondje met een fel temperament.

Bovendien is de chihuahua een nieuwsgierige rakker die graag de wereld ontdekt. Veel meer dan een handtashondje dus!

Tegenover vreemden is hij in het begin eerder argwanend en wantrouwend, maar eens zijn baasje duidelijk gemaakt heeft dat het wel degelijk om gewenst bezoek gaat, maakt de chihuahua al snel weer nieuwe vrienden.

Ook met andere honden en katten binnen het gezin kan hij vrij gemakkelijk vriendschap sluiten. De kaarten liggen echter anders als het om ontmoetingen met andere dieren op straat gaat. Op zulke momenten kan hij zijn pittige karakter niet langer verborgen houden en maakt hij meteen duidelijk wie er de broek draagt. Onbewust van zijn eigen kleine gestalte gaat hij frontaal in de aanval tegen honden die tot wel vijf keer groter zijn dan hijzelf. Een alert baasje dat zijn losbandige machogedrag tijdig kan afremmen is dus onontbeerlijk. Anders zou zo’n uitspatting wel eens desastreuze gevolgen kunnen hebben.