Hoe groot moet een bench zijn voor een Chihuahua?

Als u op zoek bent naar een hond met minder energie en weinig onderhoud, dan is de Chihuahua misschien wel het ras voor u. Minder energie en minder beweging nodig dan sommige andere, meer energieke rassen. De Chihuahua is dan ook een hondenras dat het goed doet in kleinere ruimtes zoals appartementen.

Dat gezegd hebbende, zal je chihuahua echter nog steeds zowel beweging als gedisciplineerde training nodig hebben om een ​​gezonde pup en een prettige leefervaring voor jullie beiden te garanderen. Ze reageren meestal niet zo goed op training als andere rassen kunnen zijn, en je zult merken dat benchtraining een Chihuahua een goede optie is.

Dus welke maat bench voor Chihuahua pups is het beste?

In dit artikel bespreken we overwegingen voor het trainen van een chihuahua in een bench, inclusief de juiste maat, en onderzoeken we verschillende producten die een goede optie kunnen zijn voor uw pup.

Deze bench is ongeveer 50-60 cm lang en 50 cm hoog. Tevens eenvoudig in te klappen en op reis mee te nemen. Dit is het formaat dat u kunt gebruiken van pup tot volwassen chihuahua.

Die maat is geschikt voor o.a: Mal-chi, Dwergteckel, Maltezer, Yorkshire Terrier, Pomeranian, Dwergpoedel,.. enz. En u kunt die bench bovendien bij ons kopen.

Welke maat bench voor Chihuahua-honden?

Kun je een chihuahua in een bench zetten? Is het een effectief middel om een ​​Chihuahua puppy zindelijk te maken?

Het korte antwoord is, ja, het trainen van een chihuahua kan zeer effectief zijn, en als uw puppy de neiging heeft om te kauwen (zoals de meeste puppy’s doen!), Dan kan een bench helpen om hem in bedwang te houden als u een Chihuahua thuis achterlaat.

Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe je je pup op de juiste manier kunt trainen om het succes van je training en de veiligheid van je pup gedurende deze tijd te garanderen.

Een deel van het garanderen van een succesvolle bench-trainingservaring voor uw Chihuahua is ervoor te zorgen dat u de juiste maat bench heeft. Hoewel elke Chihuahua anders is en sommige Chihuahua kruisingen iets groter van formaat kunnen zijn, zijn er voor het grootste deel enkele algemene richtlijnen die voor de meeste honden binnen het ras werken, of ze nu kortharig of langharig zijn.

De meeste chihuahua’s zullen het prima doen met een benchmaat die is:

  • Puppy: 40-50 centimeters lang, +-40 centimeters breed en +-40 cm hoog.
  • Volwassen: 50-60 centimeters lang, +-45 centimeters breed en +-45 cm hoog.
  • Voor mini tot kleine rassen

Als algemene richtlijn moet uw hond comfortabel in zijn bench kunnen staan, met ruimte boven zijn hoofd, volledig rond kunnen draaien en zonder beperkingen kunnen liggen. U wilt uw hond grondig opmeten en de aanbevelingen van de fabrikant volgen met betrekking tot de exacte maat van de bench, afhankelijk van het product en merk dat u kiest.

Deze maten zijn vooral handig voor de tijd dat u uw puppy aan het benutten bent. Als u van plan bent om uw hond in een bench te zetten terwijl u overdag weg bent of terwijl u ’s nachts slaapt als hij al goed zindelijk is, dan is de beste maat voor Chihuahua pups misschien iets groter, zodat u kunt hebben ruimte om een ​​hondenmand of kussen, een waterbak en misschien zelfs een potje toe te voegen als hij langer dan een paar uur in de bench gaat.

Als je op zoek bent naar een goed formaat krat voor een Chihuahua puppy, dan zou een 45 centimeter krat ook voldoende moeten zijn. U kunt een grotere kopen, zoals een 60 centimeter, als u van plan bent hem in de bench te blijven plaatsen tot op volwassen leeftijd en gewoon een scheidingswand gebruikt, die bij veel benches wordt geleverd, om het deel van de bench af te snijden waar u de puppy wilt plaatsen.

Onderstaande video geeft een goed overzicht van het bench proces en overwegingen met betrekking tot de benchmaat voor je Chihuahua.

Onthoud dat de bench een plek moet zijn die uw hond associeert met positieve gevoelens, in plaats van negativiteit of angst. Het dient nooit als straf te worden gebruikt, maar eerder als trainingstool en als middel om uw hond veilig te houden en uw huis te beschermen wanneer u niet thuis bent om hem te begeleiden.

Hondenbench zijn ontworpen om een ​​holachtige ervaring voor uw pup te simuleren, en daarom voelen kleinere ruimtes zich meestal veiliger en lijken ze meer op een hol.

Zindelijkheidstraining

Als je een chihuahua bent, kunnen puppy-pads zelfs geschikt zijn voor in de bench. De meeste honden zullen de ruimte waarin ze ook slapen niet bevuilen, maar als je een bench gebruikt die groot genoeg is, kan de hond een apart gedeelte hebben om te slapen en een ander om naar de badkamer te gaan.

Puppy’s kunnen hun blaas of darmen niet erg lang vasthouden, en Chihuahuas hebben het hier zelfs nog moeilijker dan andere rassen, dus het is belangrijk om uw puppy niet langer dan een half uur tot een paar uur in zijn bench achter te laten. De tijd is afhankelijk van waar hij zich in de zindelijkheidstraining bevindt.

Praat met uw dierenarts om een ​​professionele mening te krijgen over de juiste hoeveelheid tijd om uw chihuahua in de bench te laten.

Hoe lang slapen chihuahua’s ’s nachts?

Als je overweegt om je chihuahua ’s nachts in een bench te zetten, is het belangrijk om rekening te houden met zijn behoeften. Aangezien hij waarschijnlijk ’s morgens vroeg uitgelaten moet worden om naar de badkamer te gaan. Voor puppy’s zal er waarschijnlijk verschillende ongelukjes zijn tijdens de nacht, maar dat kan geen kwaad.

Chihuahua’s zijn een ras dat de neiging heeft om veel te slapen. En dit is niet alleen omdat ze zich vervelen – het is omdat hun kleine lichaampjes echt moeten slapen! Ze kunnen elke dag tussen de 12 en 18 uur slapen, en als ze die hele tijd in de bench zitten, zullen ze zeker gecontroleerd en af ​​en toe uitgelaten moeten worden om naar de badkamer te gaan.

Dat gezegd hebbende, is het niet aan te raden om je chihuahua de hele dag zo lang in een bench te zetten, zelfs niet als je hem vrijlaat voor een pauze. Als je je chihuahua voor een langere periode in een bench moet houden, kun je het beste een iets grotere bench kopen, zodat je een puppy-pad voor hem kunt gebruiken om op het potje te gaan.

Honden voor een langere tijd kratten kan bij sommige honden leiden tot opgekropte energie en zelfs tot agressie, omdat ze niet voldoende gelegenheid hebben om aan lichaamsbeweging te doen en hun energie kwijt te raken. U moet dus uw dierenarts raadplegen om de juiste tijd te bepalen om uw chihuahua elke dag in de bench te zetten.