/ / Golden Retriever kopen

Golden Retriever kopen

Interesse om een Golden Retriever aan te schaffen, of heb je een passie voor dit ras?
Lees hier de antwoorden op de 10 meest gestelde vragen ivm deze Rashond met ‘gouden’ karakter.

Golden Retriever Kopen
Golden Retriever Kopen

1- Het gedrag van een Golden Retriever ?

Een Golden Retriever is vast en zeker één van de meest intelligente rashonden. Ze zijn geschikt in verscheidene situaties: geschikt voor elk baasje, het is absoluut geen moeilijk ras om op te voeden.

Een Golden is een zeer sociale hond, een aanhankelijke en loyale vriend.
Hij is zowel een familiehond als een Hulphond.

2- Quel est le caractère du Golden Retriever ?

Zoals eerder vermeld, heeft de Golden Retriever een van de beste karakters. Hij kan zich aanpassen aan elk profiel van baasje, aan iedereen om hem heen, aan verschillende situaties, hij is het perfecte voorbeeld van de beste vriend van de mens.

Bent u een rustig persoon, of eerder een sportief type, de Golden Retriever zal zich aan u aanpassen. Maar wees ervan bewust dat hij, net als alle andere hondenrassen, regelmatig moet bewegen.

Het belangrijkste criterium is dat hij dicht bij zijn meester moet staan, hij moet zoveel mogelijk tijd met hem doorbrengen of met iemand die voor hem wil zorgen. Onafhankelijkheid is geen karaktereigenschap die deel uitmaakt van de Golden Retriever. Integendeel, het hebben van een plaats in uw gezin is belangrijk voor u en voor uw welzijn.

3- Hoe zorg je voor een Golden Retriever ?

Een Golden Retriever kan binnenhuis zeer rustig zijn, maar houdt van een spelletje en een dagelijkse wandeling met zijn baasje.
Het is uiteraard niet belangrijk dat die tuin buiten, eigendom is van zijn baasje, of, dat het het stadspark is!

4- Kan hij samengaan met kinderen ?

Hij is heel goed in staat zich aan te passen aan elk type persoon, aan elk profiel. Het is echt niet moeilijk en in het algemeen waardeert de Golden Retriever het gezelschap van kinderen. Echte speelpartner, een Golden Retriever is een super kinder-vriend. Let op: de kinderen moeten hem uiteraard ook behandelen als een echte vriend.

5- Omgang met andere dieren ?

Een Golden Retriever is een zeer sociale hond, gemakkelijk in omgang met andere dieren. Uiteraard is het aan te bevelen om heb reeds op jonge leeftijd gewoon te maken om met andere dieren te spelen. Jong geleerd is oud gedaan.

6- Welk is het verschil tussen een Golden Retriever mannetje en een Golden Retriever meisje ?

Rekening houdend dat een Golden Retriever een ras is dat gemakkelijk op te leren is, is er geen groot verschil tussen een mannetje en een meisje. De belangrijkste verschillen zijn de algemene genetische eigenschappen zoals bij de meeste hondenrassen. Het mannetje zal meestal groter, sterker en zeker meer haarachtig zijn.

7- Is het moeilijk om een Golden Retriever te houden ?

Vermits de Golden Retriever een gouden karakter heeft, is het een gemakkeijke hond om te houden.

8- De Golden Retriever in de stad:

Stad of op de buiten? Aangezien de Golden Retriever zich gemakkelijk aanpast, leeft hij zowel graag in de stad als op den boerenbuiten. Een eigen tuintje is natuurlijk handiger voor het baasje, zo hoeft hij niet elke dag te gaan wandelen, en kan de hond op een veilige manier buiten spelen.

9- Hoe voer je een Golden Retriever?


De Golden Retriever heeft echter een zwak punt (en ja …) het is een Bourgondiër! Hij eet graag en het is snel te zien. De Golden Retriever kan snel zwaarder worden. Vandaar het belang van het aanbieden van regelmatige en intensieve uitstapjes om de mogelijke komst van extra kilo’s tegen te gaan.

Tot de leeftijd van 3 maanden heeft de Golden Retriever 3 maaltijden per dag nodig. Na die leeftijd moet je het twee keer per dag voeden.
Start de eerste weken met dezelfde voeding dat uw fokker gaf: zo heeft hij minder snel last van zijn darmen.

10- Kan je een Golden Retriever een tijdje alleen laten?

De Golden Retriever is graag in het gezelschap van zijn baasje. Leer hem vanaf de eerste meken om toch eens alleen te blijven. Werk met een bench.