+3215755942 info@woefkesranch.be
Groeipijnen bij honden

Groeipijnen bij honden

CALCIUMASCORBAAT (250 G)


Omschrijving
Calciumascorbaat is de gebufferde, niet-zure vorm van vitamine C die door maag en darmen beter wordt verdragen dan ascorbinezuur.

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine en belangrijk voor uw weerstand, beenderen en tanden, huid, bloedvaten, zenuwstelsel en energievoorziening. Vitamine C bevordert de opname van ijzer en beschermt als antioxidant tegen vrije radicalen en verouderingsprocessen.

Een tekort aan vitamine C uit zich in een slechte wondgenezing, een verminderde weerstand en scheurbuik (gewichtsverlies, slapeloosheid, vermoeidheid, tandvleesbloedingen, tandverlies en inwendige bloedingen).

Gewone vitamine C, zoals ascorbinezuur, kan bij een hoge dosering het maag-darmkanaal irriteren. Deze gebufferde vitamine C-samenstelling met calciumascorbaat (zout) zorgt echter voor een vlottere opname. De calcium die daarbij vrijkomt versterkt de werking van dit product.

CALCIUMASCORBAAT van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per 2 000 mg calciumascorbaat (kristallijn 100 % zuiver) poeder
Vitamine C 1 790 mg
Calcium 210 mg

Gebruik 
200 mg of 1 mespuntje poeder (= 179 mg vitamine C) per dag voor de maaltijd oplossen in een beetje water of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt. 
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Lehning Rexorubia Granulaat Doos 350g

Eigenschappen:
Homeopathisch geneesmiddel

Indicaties:
Bij groeistoornissen, verkalking en tijdens de borstvoeding

Samenstelling:
De werkzame bestanddelen zijn: Natrum sulfuricum 3 DH, Silicea 3 DH, Calcarea carbonica 2 DH, Calcarea iodata 4 DH, Calcarea phosphorica 2 DH, Natrum phosphoricum 2 DH, Magnesia phosphorica 2 DH, Ferrum phosphoricum 2 DH, Rubia 2 DH, Juglans regia pulvis 2 DH.
De andere bestanddelen zijn: sacharose, vanilline, lactose.

Nutritionele analyse:

/doos 350g
Natrum sulfuricum 3DH 1,2%
Silicea 3DH 4,0%
Calcarea carbonica 2DH 4,0%
Calcarea iodata 4DH 4,0%
Calcarea phosphorica 2DH 4,0%
Natrum phosphoricum 2DH   2,0%
Magnesia phosphorica 2DH 1,2%
Ferrum phosphoricum 2DH 1,2%
Rubia 2DH 4,0%
Juglans regia pulvis 2DH 4,0%

Honden, stress-verlagend, ideaal voor de gezondheid.

Honden houden van mensen,
honden verlagen de stress,
honden verhogen de gezondheid van de mensen. 

Onderzoek heeft aangetoond dat niet alleen mensen maar ook dieren een hoog oxytocine-niveau hebben. Dat wil zeggen dat huisdieren zich waarschijnlijk ook hechten en liefde voelen, net zoals mensen dat doen.

In een asiel in Arkansas hebben onderzoekers eerst bloedstalen genomen van een terriër en een geit die regelmatig met elkaar speelden, elkaar achterna zaten, en schijngevechten hielden. Vóór en na de speelmomenten werd geprikt: de hond vertoonde een stijging van 48 procent van zijn oxytocineniveau, de geit een stijging van liefst 210 procent.
”De enige keer dat ik een dergelijke stijging van de oxytocine bij de mens waargenomen heb, was wanneer iemand zijn geliefde ziet, romantisch is aangetrokken tot iemand, of wanneer een enorme vriendelijkheid ontstaat”, aldus onderzoeker Paul Zak in het Amerikaanse tijdschrift ‘The Atlantic’.

In een tweede experiment werd bloed geprikt bij 100 proefpersonen voor- en nadat ze 15 minuten met een hond of kat gingen spelen. Er bleken grote verschillen te bestaan in de reacties van mensen. Zogenaamde hondenmensen vertoonden de sterkste reactie, kattenmensen de zwakste. Ook de reacties van de dieren verschilden: honden produceerden meer oxytocine dan katten. “Het is goed mogelijk dat je hond en je kat evenveel van jou houden als jij van hen. Ja, je zou het zelfs liefde kunnen noemen”, aldus Zak.

 

BRON: HLN

https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/huisdieren-voelen-echt-liefde-voor-elkaar-en-voor-u~a3fa0423/

 

 

honden

honden

 

Onze beschikbaar pups

Waar moet je op letten wanneer je een hond koopt?
  • koop een jonge hond: tussen 7 en 12 weken
  • koop een gevaccineerde hond 
  • koop een goed ontwormde hond
  • koop een hond bij een professioneel fokker: zo krijg je 2 jaar garantie
  • informeer naar de ouders
  • koop in vertrouwen, indien je geen vertrouwen hebt in fokker, zoek een andere fokker
  • zorg dat er een klik is tussen u en de hond
  • volg je hart

honden

Groeiproblemen van je hond voorkomen

Vergeleken met andere diersoorten en de mens vertoont het groeiproces bij honden in een  korte tijd enorm veel veranderingen. In het bijzonder bij grote rassen is de groei in de lengte (groei van lange botten) spectaculair. Op de leeftijd van 16 tot 18 maanden hebben deze honden hun uiteindelijke lichaamsomvang (niet hun uiteindelijke gewicht) bereikt.

(more…)