Wat is de prijs van een Franse bulldog?

Leuk, knuffelig en zo charmant, de Franse Bulldog is snel een van de populairste hondenrassen geworden die er zijn. Het wordt als een duur ras beschouwd, maar vraag het aan elke eigenaar en ze zullen je vertellen dat de prijs het zeker waard is.

We zullen alles bekijken wat in de prijs van een Franse Bulldog valt, van de initiële kosten tot uitgaven zoals dierenartsrekeningen, voedsel, training en meer.

De prijs varieert afhankelijk van raslijnen, locatie, kleur en andere factoren. Gemiddeld kunt u verwachten tussen de € 1250 en € 2500 te betalen. Houd dan nog rekening met de onderhoudskosten van 150 tot 750 euro per jaar.

Tegenwoordig is de Franse Bulldog het 4e populairste hondenras in de Verenigde Staten en overtreft het de afgelopen jaren geliefde rassen zoals de Beagle, Poedel en Yorkie.

Het is nog ver van hun begin in de 19e eeuw in Engeland. Op het hoogtepunt van de industriële revolutie verhuisde een grote groep Franse kantwerksters naar Nottingham, toen een centrum voor kantwerk. Ze brachten hun Toy Bulldogs met zich mee en door de jaren heen werden deze honden gefokt met Pugs en Terriërs om te creëren wat nu bekend staat als de Franse Bulldog.

De hond werd een geliefde metgezel van de kantmakers, en gelukkig voor ons leeft dit prachtige ras vandaag nog.

Franse bulldog prijs

Prijs voor een Franse Bulldog puppy

De prijs varieert afhankelijk van raslijnen, locatie, kleur en andere factoren. Gemiddeld kunt u verwachten tussen de € 1250 tot € 2500 te betalen.

De prijs stijgt nog meer voor honden met een uitzonderlijke fokgeschiedenis. Prijzen voor honden van topkwaliteit met uitstekende raslijnen kunnen variëren van € 2500 – 3500.

Natuurlijk kunt u altijd een Franse Bulldog adopteren voor veel minder. De adoptie van huisdieren varieert meestal van € 350 – € 550 en omvat registraties en vaccinaties. Naast de kostenbesparingen geeft u ook een thuis aan een hond die er echt een nodig heeft.

De kosten van het voeren van een Franse Bulldog

Bij elke hond is het altijd goed om te kijken wat eten je elke maand kost. Eten is namelijk een terugkerende uitgave die u niet precies kunt overslaan.

Gelukkig zal het voeren van een Franse Bulldog de bank niet breken.

Gemiddeld eet de Franse Bulldog tussen 1 1/2 tot 2 1/2 kopjes voedsel per dag, afhankelijk van zijn grootte en activiteitenniveau. Raadpleeg altijd uw dierenarts om te zien wat goed is voor uw individuele hond.

Hondenvoer van hoge kwaliteit – wat altijd wordt aanbevolen! – is meestal ongeveer € 2 – € 3 per kilo. Stel dat u een zak van 15 kilo krijgt voor € 55. Dat zouden ongeveer 120 koppen hondenvoer zijn. Laten we zeggen dat je Franse bulldog twee kopjes per dag eet. Dat betekent dat de zak van 15 kilo 60 dagen voedsel zou bieden. Dus je zou slechts om de twee maanden een zak van 15 kilogram eten voor € 55 moeten kopen.

Maar vergeet de traktaties niet. Een zak met kwaliteitsnacks kost meestal tussen de € 5 en € 10 en duurt enkele maanden voor deze kleine pup.

Hoeveel kosten bij de dierenarts?

Een andere belangrijke factor om op te merken in de prijs: de kosten van dierenartsrekeningen.

De Franse Bulldog is gevoelig voor enkele gezondheidsproblemen waarvan u op de hoogte moet zijn.

Om te beginnen is de Franse Bulldog een Brachycefale hond, wat betekent dat de vorm van hun schedel korter en platter is. Deze schedelvorm geeft deze honden de karakteristieke korte neus en afgeplatte gezicht. Andere Brachycefale honden zijn de Pug, Engelse Bulldog, Boston Terriër, Shih Tzu en Pekinees.

Bij deze aandoening is de grootste zorg de ademhalingsproblemen. Je wilt ervoor zorgen dat je Franse Bulldog uit de hitte blijft en dat je huis voorzien is van airconditioning.

Een andere zorg is hun huid. Hun rimpelige huid is schattig, maar je moet controleren en ervoor zorgen dat de plooien schoon zijn, anders kunnen ze besmet raken. Huidallergieën kunnen ook een probleem zijn.

Soms hebben ze oogaandoeningen zoals kersenoog, juveniele staar of entropion.

Volgens Embrace Pet Insurance zijn de meest voorkomende ernstige problemen voor de Franse Bulldog en de kosten om ze te behandelen:

  • Heupdysplasie: € 1500 – € 6000
  • Entropion: € 300 – € 1500
  • IVDD: € 2500 – € 7000

Laat u echter niet afschrikken door deze informatie. Dit is gewoon iets om op te letten bij het bekijken van de volledige prijs.

Overweeg andere kosten

Om de totale prijs van een Franse Bulldog te berekenen, nemen we een stap terug en kijken we naar al het andere dat in het bezit van honden valt.

Training is belangrijk voor alle honden. Gemiddeld variëren groepslessen van € 50 – € 125 voor 4-8 weken van sessies van een uur. De Franse Bulldog is echter ongelooflijk gehoorzaam, dus training moet een makkie zijn.
U kunt ook een online cursus volgen.

Een ander ding om over na te denken is verzorging. Sinds de Franse Bulldog werpt, hoef je je geen zorgen te maken dat ze naar de kapper moeten. Je moet hun vacht borstelen en regelmatig baden.

De Franse Bulldog heeft ook regelmatige nagelafwerkingen nodig, wat je thuis kunt doen of een afspraak kunt maken voor ongeveer 10 euro per sessie.

Dan zijn er de kosten van benodigdheden voor je hond. Om te beginnen hebben honden een halsband, riem, wat speelgoed, water- en voedselbakken, een borstel en een bed nodig. Om nieuwe hondeneigenaren te helpen, hebben we een boodschappenlijst samengesteld met alles wat je nodig hebt voor je nieuwe viervoeter.

Je eerste verleiding zou kunnen zijn om naar de dierenwinkel te rennen en alles te kopen dat in zicht is voor je nieuwe hond, maar weersta de verleiding. In werkelijkheid heeft uw hond geen halsbanden nodig voor elke speciale gelegenheid, een miljoen nieuwe speeltjes of het chicste hondenbed dat u kunt vinden. Haal eerst de basis en dan kom je er langzaam achter wat je hond leuk vindt en nodig heeft.

Uiteindelijk, als u de initiële prijs plus de lopende kosten kunt betalen, ga er dan voor!

Waarom zou je een Franse bulldog kopen?

De Franse Bulldog is echt een unieke hond. Het rimpelige gezicht, de korte neus, de schattige vleermuisoren en het kleine lichaam zijn moeilijk te weerstaan.

Het beste van alles, de Franse Bulldog heeft een hart van goud. Het ras is aanhankelijk, leuk en vol liefde voor iedereen. Wat kun je nog meer vragen bij een hond?

Een andere prachtige kwaliteit is hun aanpassingsvermogen. Ze zijn gemakkelijk in de omgang, flexibel en kunnen goed opschieten met zowel volwassenen en kinderen als met andere dieren.

En in tegenstelling tot actieve rassen zoals een Labrador Retriever of Australian Shepherd, hoeft u zich geen zorgen te maken over lichaamsbeweging. Met de Franse Bulldog hoef je geen uren te wandelen.

Aan het einde van de dag is de prijs zeker de moeite waard voor deze slimme, speelse kleine charmeur!

https://www.youtube.com/watch?v=K5KIqlISk9Y

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Franse bulldog.

Franse Bulldog – Irma

Hallo

 

Onze Irma is vandaag 1 jaar geworden. 

Ze is een mooi maar het voornaamste, gezond hondje. 

Een lief,speels bulletje. Top

 

Met vriendelijke groeten

Familie Fabry

R5r8b41ynn6s3zkh2fjvyw1nsj8j1qrf85w3gkmfg1x2cr3w1gc yz20ttssw1nt55w1x0yxbw3yq3kd1 yr87n1s4kbj4w1

Franse Bulldog: Bowie

Beste Marleen,

 

Dank jullie wel voor de felicitatie. 

De tijd is snel gegaan. Maar het gaat supergoed met Bowie. Hij is lief, koppig, ondeugend en vooral zijn baasje is zijn allerbeste vriend. Beide kunnen niet zonder elkaar. 

Hebben een puppycursus met hem gevolgd maar moeten echt consequent blijven anders neemt hij een loopje met ons. Maar hij is niet meer uit ons gezin weg te denken. We houden zielsveel van hem.

Groetjes,

Ton en Anneke van Niel

  

 

 

 

R5r8b41ynn6s3zkh2fcrsw3lj6qx1xmghvw1sqbgk1xmgypw1gc 4n3bkm5yw1zmvqf25ffzvw1nvjj01 yr87n1s4kbj4w1

Franse Bulldog – Sjarrel

Beste , 

 

Onze sjarrel stelt het heel goed is wel nog een hele grote sloeber en denkt dat hij nog een baby is 🙂 foto’s in bijlage 

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg6w1x1n l1w sy9w3k3jdv1x0fjvw1gyshf1q1bg1w1n7h9d1q4x7fw3dlknl1 yr87n1s4kbj4w1

Franse Bulldog – Heist-op-den-Berg, België

Franse Bulldog: Oscar

Image 32 1
Oscar bijna 10 maand, echte lieverd ��

Basta – Franse Bulldog

Bonjour Je m’appelle Basta, aujourd’hui c’est mon 11ème anniversaire et à cette occasion je voulais montrer à quel point j’ai grandi
c’était moi quand j’avais 3 mois

Fawnkleurige Franse Bulldog – Bijoux

Hey!

Sorry voor de late reactie!

Hoe leuk dat jullie dit doen voor alle pups ?

Alles gaat hier super goed met ons Bijoux!!

Een schat van een hond,met een geweldig karakter!

Een typische Bulldog ?

Zo blij met onze aankoop ?

Mvg Natasja,Koen,Gilles en Lowie

Bijoux en Filou

Frenky – Franse Bulldog

Hoi Wannes en Marleen,
Hier een paar foto’s van ons bulletje Frenky. Hij is ondertussen alweer 15 weken oud. Alles gaat heel goed met hem. Hij is heel lief, speels, lekker actief maar ook een echte knuffelpup. De dierenarts heeft hem perfect gezond verklaard ? Wij zijn helemaal verliefd op onze knappe Frenky ?
Groetjes,

Dushi – Franse Bulldog

 Het gaat goed met ons.  

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Franse bulldog

Lees meer over de op onze blog.