Engelse bulldog, informatie over het ras

Wij verkopen geen Engelse bulldogs meer. Wenst u een gezonde puppy uit eigen kwekerij, bekijk dan onze rassen.

Uiterlijk van de Engelse Bulldog

De Bulldog is een kleine, maar brede en compacte, hond met een dik massief hoofd. De huid op de schedel en voorhoofd zou moeten vallen in dichte plooien. Zijn muil is kort, zijn neus breed en zwart met lange neusvleugels. Zijn bovenlip is pendent en zijn onderkaak ligt in een kruisbeet. De ogen zijn zeer rond, ver van elkaar en zeer donker. De oren zouden smal en dun moeten zijn, gevouwen in de vorm van een roos. De staart is kort.

engelse bulldog

Karakter en temperament van de Engelse Bulldog

Hoewel de verschijning van de Engelse Buldoggen enigszins intimiderend kan zijn, is het de zachtste onder de honden. De Engelse Bulldog wordt beschreven als een zeer hartelijk en betrouwbaar dier, zacht met kinderen. Toch staat hij gekend voor zijn moed en zijn uitstekende capaciteiten als waakhond. De buldoggen zijn honden die menselijke aandacht zoekt. Sommige Engelse Buldoggen kunnen het baasje een beetje overheersen. Zij vereisen dus een eigenaar die de leiding kan nemen en de gedragingen van de hond begrijpt. Een Bulldog die zijn plaats kent, is aardig en betrouwbaar met alle mensen. Dit ras kan uitstekend leven met anderen familiehuisdieren. Wanneer de Buldoggen jong zijn, zijn zij vol van energie, maar vertragen naargelang zij ouder worden.

engelse bulldog pup

Hoogte en gewicht van de Engelse Bulldog

Hoogte: 31-40 cm
Gewicht: 22-25 kg

Levensomstandigheden van de Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog is goed voor het leven op een appartement. Zij zijn zeer inactief binnen en zullen goed doen zonder tuin. Dit ras is een binnenhond.

Beweging van de Engelse Bulldog

Sommige volwassen Buldoggen zullen al spoedig geen beweging meer nemen, terwijl anderen vol van energie blijven. In elk geval zullen alle Buldoggen fitter blijven indien ze regelmatig wat oefening krijgen. Fitte Engelse Buldoggen kunnen zich voor een korte tijd zeer snel bewegen.

engelse bulldog pups

Levensverwachting van de Engelse Bulldog

8 – 10 jaar

Verzorging van de Engelse Bulldog

De fijne, kortharige vacht is gemakkelijk te verzorgen. Met een kam en een borstel met varkenshaar borstelen, en baden slechts wanneer noodzakelijk is. Veeg het gezicht met een vochtige doek elke dag af om de rimpels schoon te maken.

Engelse bulldog informatie

Oorsprong van de Engelse Bulldog

De Bulldog van vandaag heeft een zeer verschillend temperament dan die van zijn voorvaderen. Het ras stamt uit de oude Aziatische Mastiff, maar zijn ontwikkeling vond volledig in Groot-Brittannië plaats. De naam Bulldog, die in oorsprong middeleeuws is, verwijst niet alleen naar de robuuste blik van een kleine stier, die deze hond heeft, maar ook naar de macht waarmee deze honden stieren in arenagevecht aanviel. Deze praktijk werd door wet verboden in de negentiende eeuw.