/ / Dwergpincher, informatie over het ras

Dwergpincher, informatie over het ras

Wij verkopen geen Dwergpinchers meer.
Verkiest u een gezond Belgisch hondje voor een import hondje?

Kies dan een ras in onze fokkerij! Het ras dat het meeste op een Dwergpincher lijkt, is een Dwergteckel.

pincher

Beschrijving van de dwergpinscher

De dwergpincher komt oorspronkelijk uit Duitsland, waar dit ras al eeuwenlang bekend is. Hij is veel ouder dan de Dobermann Pincher. Dwergpinchers zijn zeer waakse en intelligente honden en erg trouw aan zijn baas en het gezin waarin hij opgroeid.

De dwergpincher is een compacte, evenwichtige, levendige en energieke hond. Ze hebben een korte, glanzende vacht met kleuren van bruin tot bruinrood, of zwart met tan. De oren mogen niet meer gecoupeert worden en staan rechtop. Dwergpinchers hebben ovale donkere ogen. 

dwergpincher

Karakter en temperament van de dwergpincher

Dwergpinchers zijn heel leuke gezelschapshondjes. Ze zijn verstandig en je leert ze gemakkelijk iets aan, wat ze ook nog graag doen. Deze honden hebben behoefte aan wat beweging, zoals spelen in de tuin. Door hun groot uithoudingsvermogen kunnen dwergpinchers lange wandelingen aan. Dwergpinchers zijn uitstekende waakhonden. Deze trotse, overdreven moedige hond beschermt zijn gezin hoe groot de tegenstander ook is. Het een grote hond in het lichaam van een kleine hond.

Pinchers zijn zeer sociaal met andere huisdieren en kinderen. Het zijn zeer aanhankelijke hondjes. De dwergpincher kan soms wantrouwend naar vreemden zijn, maar hun gedrag hangt volledig af hoe ze als pup grootgebracht zijn.

De dwergpincher kan uiterst goed leren en doet dit zeer graag. Het is in ieders voordeel dat de hond gehoorzaamheidstraining volgt als puppy, alwaar het andere honden en mensen kan ontmoeten. U zal verbaasd zijn hoe snel je dwergpincher u begrijpt en uw bevelen uitvoert.

Accessoires met Dwergpinchers

pincher puppy's

Hoogte en gewicht van de dwergpincherHoogte: Reu: 25-30 cm, Teef: 25-28 cm
Gewicht: Reu: 4-5 kg, Teef:  4 kgLevensomstandigheden van de dwergpincherDe dwergpincher is geschikt voor een appartement. Ze zijn vrij actief binnen en een kleine tuin, of een regelmatige wandeling is aangeraden. Dwergpinchers moeten beschermd worden tegen de koude.Deze honden hebben geen behoefte aan veel beweging, maar geef ze tegelmatig de gelegenheid te lopen en te spelen. Zorg voor een tuin met een een degelijke omheining om te voorkomen dat ze kunnen ontsnappen.

Levensverwachting van de dwergpincher

15 jaar en meer

pincher bruin

Verzorging van de dwergpincher

De vlotte, kortharige, harde vacht van de dwergpincher is gemakkelijk te verzorgen. Kam of borstel met een borstel van vast varkenshaar slechts wanneer noodzakelijk. Ook een bad met shampoo wanneer het echt moet. Het losse haar verwijderen door over de  vacht te gaan met een warme, vochtige handdoek.

Oorsprong van de dwergpincher

De dwergpincher is niet verwant met Doberman Pincher. Het is in feite een ouder ras dan Dobermann. Het lijkt een mini-Dobermann, maar is eigenlijk een afstammeling van de grote gladharige Duitse pincher. Ze werden gefokt in Duitsland. Daar werden de pinchers gebruikt in de jacht op ratten in de stallen. Het Italiaanse bloed van de Windhond kan toegevoegd zijn om een dergelijke uiterst kleine, hoge stappen-hond te verkrijgen. Het woord “Pincher” betekent “terriër” in het Duits. Tot het begin van de 20ste eeuw was deze hond, buiten Duitsland en Scandinavië, weinig bekend. Pas in de de jaren ’50,’60 werden de dwergpinchers een populair ras en onze streken. 

De talenten van de huidige dwergpinchers zijn de gehoorzaamheid en hun behendigheid. Het is een leuke gezelschapshond.

pincher black & tan