Chow Chow – informatie over het ras

Wij verkopen geen Chow Chow meer.
Verkiest u een gezond Belgisch hondje voor een import hondje?

Kies dan een ras in onze fokkerij! Het ras dat het meeste op een Chow Chow lijkt, is een Shiba Inu.

chow chow

Beschrijving van de Chow ChowDe Chow Chow is een hondenras dat behoord tot de Aziatische- en keeshonden van het oertype.
De opmerkelijkste eigenschap van Chow Chow zijn zijn blauw-zwarte tong en tandvleesn. De dichte vacht kan kort- of langharig zijn. De kleuren van de vacht kunnen rood, zwart, crème of blauw zijn, maar altijd éénkleurig. De rode langharige komt het meeste voor. De oren zijn klein en rond. Hij heeft manen alsof het een leeuw is. Zijn hoofd is breed en zijn schedel is vlak. De snuit is breed dichtbij de ogen en versmalt naar z’n zwarte neus. De borst is breed en diep en het niergebied is kort en sterk. De staart is dik behaard en over de rug gedragen. Karakter en temperament van de Chow ChowHet is een rustige, dominante hond, moedig en waaks. Vereist wel een consequente opvoeding, iets wat eigenlijk voor de meeste honden geldt.
Als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn kunnen ze wel met katten en andere huisdieren samen. Met kinderen kunnen ze meestal goed overweg, maar zijn wel wat dominant tegen andere honden. Ze blijven wel vrij onverschillig tot afwijzend tegen vreemden.

Chow Chow is gewoonlijk een goed gemanierde hond. Hij is beschermend naar zijn baasjes toe. Hij is bazig en zeer onafhankelijk. Vaak een éénpersoonshond, zeer loyaal aan zijn familie. Als vreemden de hond willen strelen kan hij agressief worden. Dit zeer dominante ras vereist een dominante eigenaar. De eigenaar van dit ras moet een kalme persoon zijn. Met een dergelijke manager kan de chow chow zich goed ontwikkelen. Verwacht geen grote gehoorzaamheid van hen. Zij zijn koppig geboren en hebben hun eigen mening. De honden zullen zeker iets leren tijdens trainingen omdat het intelligente honden zijn, maar zij moeten het nut van uw bevel inzien. Sommige deskundigen stellen dat de kortharige Chow actiever is en sneller leert dan zijn langharige familielid.

De meeste Chow Chows houden van andere honden maar proberen ze te overheersen. Ze zijn vrij goed met kinderen. Ze moeten van jongs af aan leren omgaan met katten en andere huisdieren. Zij moeten gesocialiseerd worden wanneer ze zeer jong zijn. Zij vereisen een aanpak die hen vanaf het begin opleidt. Hun persoonlijkheid is hoofdzakelijk toe te schrijven aan hun opleiding. In China werd de Chow Chow gebruikt voor het bewaken van dingen en voor het trekken van karren. Zijn vlees werd gegeten en er was een markt voor zijn bont. Deze droevige geschiedenis, plus het gebrek aan één enkele meester heeft de persoonlijkheid van deze uiterst mooie hond bemoeilijkt. Ze lijken soms introverted en onverschillig. De kwekers hebben zeer hard gewerkt om een Chow Chow met een “familie” temperament te kweken. Een welopgevoede en goed gesocialiseerde Chow Chow kan een uitstekende familiehond zijn.

De Chow Chow is zeer snel zindelijk. Het is een fiere hond en houdt zich graag proper. Hoogte en gewicht van de Chow ChowHoogte: 46-56 cm
Gewicht: 20-32 kg Levensomstandigheden van de Chow ChowChow Chow zal het goed doen in een flat als hij voldoende wordt uitgelaten. Hij is binnen vrij inactief en een kleine tuin volstaat. Ze zijn gevoelig voor hitte. Chow Chows moeten regelmatig wat oefening doen daar zij zeer lui kunnen zijn. Levensverwachting van de Chow Chow15 jaar.
 Verzorging van de Chow ChowHet regelmatige borstelen van de lange vacht is belangrijk. Dit ras is een seizoengebonden hond en er is extra zorg is nodig wanneer de hond zijn dichte vacht afwerpt. Een shampoo wanneer noodzakelijk. Oorsprong van de Chow ChowDe Chow Chow’s structuur is zeer gelijkaardig aan dat van de oudste bekende hondenfossiel van verscheidene miljoen jaar geleden.
De Chow Chow is reeds duizenden jaren gekend in China, waar het ras werkte als jager, kartrekker en waakhond werd gezet. Van één keizer wordt gezegd dat hij 2500 Chow Chow paren had.

Over de geschiedenis de Chow Chow werd gebruikt om wolven en fazant te jagen en sleeën te trekken. Zijn bont werd gebruikt voor jassen. Het vlees van deze honden werd beschouwd als een delicatesse in China. De hond wordt nog vandaag gegeten in China. Deze mooie hond werd voor het eerst naar Engeland gebracht door handelaars begin 1800. De naam kwam waarschijnlijk voor uit de Engelse omschrijving “chow-chow,” een term die werd gebruikt om alles te beschrijven wat van het Verre Oosten kwam.