De Chihuahua – Beagle Mix

De beagle chihuahua-mix, ook wel “Cheagle” genoemd, is een zeer dappere en waardige hond. Net als een Chihuahua gelooft hij dat hij alles aankan en soms gedraagt ​​hij zich alsof hij klaar is om een ​​bulldog neer te halen! Jaloers en beschermend rond zijn geliefden, houdt hij van en vereist veel aandacht. Deze honden zijn over het algemeen geweldige blaffers. De kwaliteit van zijn schors zal afhangen van of hij de Chi’s yap of de Beagle’s bay heeft geërfd. Ze zijn klein en kunnen fragiel zijn zoals de Chi of steviger. Verwacht dat ze liefhebbend, koppig en eigenzinnig zijn. Chihuahuas zijn intolerant voor plagen, dus het zijn geen goede metgezellen voor kinderen; Beagles zijn kalm en veel toleranter. Cheagles kunnen een kenmerk of een mix erven, dus het is veilig om aan te nemen dat ze niet kindvriendelijk zijn totdat het tegendeel is bewezen.

mix chihuahua beagle

Ze zijn meestal klein, hoewel niet zo klein als de Chi, uiteraard. Verwacht dat de hond zal groeien tot tussen de 9 en 20 pond.

Net als Beagles, Cheagles genieten van dagelijkse wandelingen en lichaamsbeweging en zijn dol op rennen. Hun draagbare formaat maakt ze betrouwbare reisgenoten. Hoop dat je dier de intelligentie van de Chihuahua erven; Beagles zijn ontzettend lief, maar ze hebben jachthersenen, jagen en ruiken allemaal, en denken niet veel na. Als jouw Cheagle het Chi-brein haalt, zal hij of zij veel gemakkelijker te trainen zijn.

Verzorging: Ze hebben je nodig om hun basisbehoeften, stevige discipline en affectie in die volgorde te bieden.

  • Zorg voor een Cheagle als een Chihuahua in termen van hem warm houden. Kies altijd voedsel van goede kwaliteit (lees de etiketten, niet alleen de merknaam of prijs) en zorg voor schoon water. Voer de vaccinaties, de boosters en de controle over vlo en worm uit. Bij kruising worden meestal de genetische zwakheden weggenomen waaraan rashonden lijden. Aangezien beide rassen een hogere dan normale incidentie van glaucoom, epilepsie, tracheale instorting en patellaproblemen hebben, let hier dan op.
  • Train ze zacht, stevig, vroeg en constant. Laat ze geen vervelende gewoonten ontwikkelen; ze zullen het later niet begrijpen als mensen geen tijd met hen willen doorbrengen. Laat hen weten wat u verwacht en blijf de regels handhaven en belonen goed gedrag. Net als een kind, wil een hond veilig zijn in het weten wat er zal gebeuren en wat hij moet doen en niet doen.
  • Ze houden van liefde. Ze graven zich onder de dekens, slapen op je schoot en volgen je door het huis. Krijg dit huisdier niet als je 5 of 6 lange dagen per week buiten huis bent zonder hen. Ze willen gezelschap, aandacht en interactie, en ze zullen manieren vinden om zich te vermaken als niemand anders beschikbaar is om te spelen …

Veel mensen melden dat hun Cheagle de liefdevolle persoonlijkheid en agressieve loyaliteit heeft die de rassen delen. Wees voorzichtig met het toezicht op uw hond wanneer gasten op bezoek komen, vooral kinderen, of bij het introduceren van andere dieren. Zoals elke hond is de Cheagle het gelukkigst wanneer hij of zij veel tijd doorbrengt met zijn of haar mensen.