Berner Sennen, informatie over het ras

Helaas verkopen we dit ras niet meer. Klik hier voor onze beschikbare rassen

berner sennen

Beschrijving van de Berner Sennen

De Berner Sennen is een stevige, zware hond. Hij heeft een mooie weerbestendige tricolor vacht van zwarte met symmetrische noteringen van roest en wit. De Berner Sennen zou een witte bles op de borst moeten hebben, wit op het hoofd en de tenen, en roestnoteringen over elk oog, op de wangen, de borst, onder de staart en op elk been. De vacht is matig lang en lichtjes golvend. Hij heeft middelgrote driehoekige oren. De donkere ogen hebben een zachte uitdrukking en de neus is zwart. De tanden zouden in een schaarbeet moeten samenkomen. Het lichaam van de Berner Sennen is compact met een brede, diepe borst. De staart is lang en dichtbegroeid, laag gedragen in rust (een licht opgeheven staart is toelaatbaar wanneer de hond waakzaam is).

Karakter en temperament van de Berner Sennen

Deze zachte, vrolijke honden houden van kinderen. Zij zijn zeer intelligent, gemakkelijk op te leiden en zijn natuurlijke waakhonden, maar niet overdreven agressief. Een vriend voor het leven. De Berner Sennen zijn zeer loyaal en kunnen problemen hebben bij het aanpassen aan een nieuwe eigenaar nadat zij 18 maanden oud zijn. Zij zijn vrij vriendschappelijk met vreemdelingen, en zijn over het algemeen goed met andere huisdieren en honden. Ze zijn nooit scherp of schuw. De Berner Sennen moet steeds bij de mensen zijn en niet opgesloten worden. Als om het even welke hond, zou de Berner Sennen goed als puppy moeten worden gesocialiseerd. Deze honden zijn gevoelig en zouden zacht moeten worden opgeleid.

Hoogte en gewicht van de Berner Sennen

Hoogte: Reu: 64-70 cm, Teef: 58-66 cm
Gewicht: Reu:38-50 kg, Teef: 36-48 kg

Levensomstandigheden van de Berner Sennen

De Berner Sennen zal het goed doen in een flat als zij voldoende worden uitgelaten. Zij zijn vrij inactief binnen en ze zullen zich het best kunnen uitleven in een grote tuin. Ze verkiezen een land met een koel klimaat omdat de dikke vacht de Berner Sennen in warm weer ongemakkelijk maakt.

Levensverwachting van de Berner Sennen

10 tot 12 jaar.
 

Verzorging van de Berner Sennen

Wekelijkse borstelen van de lange dikke laag is belangrijk, met extra zorg in ruiperiode. Wassen met een shampoo is noodzakelijk.

Oorsprong van de Berner Sennen

Hoewel de nauwkeurige oorsprong van de Berner Sennen onduidelijk is, begon dit ras waarschijnlijk als landbouwbedrijfhond in de Zwitserse bergen. De schilderijen van het eind van de 18de eeuw tonen het type Bernese. Tegen het eind van de 19de eeuw, echter, werden vele buitenlandse honden ingevoerd in Zwitserland en er was een gevaar dat de inheemse rassen worden verloren. Professor Albert Heim, Franz Schertenleib en anderen leidde de inspanning om inheemse Zwitserse rassen te bewaren. De Berner Sennen werd Bernese genoemd naar het Berne kanton van Zwitserland waar het ras wijd gekend is. De Berner Sennen is gebruikt voor het drijven van vee en als landbouwbedrijfbeschermer.

De prijzen van de Berner Sennen pupjes kan u hier terug vinden!