/ Hoe groot moet een bench zijn voor een Beagle?

Hoe groot moet een bench zijn voor een Beagle?

Een geschikte bench voor een beagle is een gemiddelde formaat bench. Wij verkopen ook benchen en toebehoren voor elk formaat hondenrassen in onze fokkerij, vraag meer uitleg bij de aankoop van uw beagle.

Geschikt voor o.a: Franse Bulldog, King Charles Spaniël, Beagle, Dwergschnauzer, Welsh Springer Spaniël, Pekinees, West Highland White Terriër.

Deze bench is ongeveer 90 tot 100 cm lang en 60 cm hoog. Tevens eenvoudig in te klappen en op reis mee te nemen. Dit is het formaat dat u kunt gebruiken van pup tot volwassen beagle.

Lengte:

De lengte van de bench bepaalt u door de hond van het puntje van de neus tot het puntje van de staart op te meten. Hierbij telt u 15cm op.

Hoogte:

De hoogte van de bench bepaalt u door de hond van de bovenkant van de kop tot de vloer op te meten. Hierbij telt u ook 15 cm op.

Breedte:

De breedte van de bench bepaalt u door 3/4 (drie kwart) te nemen van de hoogte van de hond. Iets breder is altijd prettig, maar niet noodzakelijk.

Voorbeeld van het bepalen van de bench grootte:

Beschrijving: Grootte bench

Als je hond nog groeit, dan kun je een bench op de groei kopen. Tijdens de zindelijkheidstraining mag de bench niet te groot zijn, anders bestaat de kans dat hond de behoefte doet in de bench. De hond ziet het dan niet meer als zijn veilig ‘hol’.

Om dit te voorkomen kun je een gedeelte van de bench afschermen met een bench verdeler zodat de bench de hond voldoende geborgenheid biedt. Een bench verdeler zorgt er tevens voor dat de hond zich sneller op zijn gemak zal voelen in de bench.

Uiteraard kunt u ook overwegen om een kleine bench te nemen als de hond nog jong is en later over te stappen naar de uiteindelijke bench grootte. Tegenwoordig zijn honden benches zo goedkoop, dat dit al snel de moeite waard is.