Beagle – Een trouwe viervoeter

Beagle honden zijn een klein jachthondenras dat populair is als huisdier en als jager. Ze hebben een vriendelijke en nieuwsgierige persoonlijkheid en staan bekend om hun uitstekende reukvermogen, waardoor ze uitstekende jachthonden zijn. Het zijn ook geweldige huisdieren en ze zijn meestal alert en aanhankelijk.

Als u overweegt een beagle te nemen, is het belangrijk op te merken dat ze regelmatig beweging en een goed uitgebalanceerd dieet nodig hebben om gezond te blijven.

Uiterlijk van een Beagle

Beagles zijn een klein tot middelgroot hondenras dat bekend staat om zijn karakteristieke uiterlijk.

Ze hebben meestal een korte driekleurige vacht die wordt gedomineerd door wit en gevarieerde tinten bruin, grote expressieve ogen, en lange flaporen. Beagle honden hebben een stevig gebouwd lichaam, en zijn zwaar voor hun lengte. Ze zijn gespierd en hebben een licht gewelfde schedel, een brede snuit en lange hangende oren. Ze hebben een diepe borst, een rechte rug en een matig lange staart die hoog gedragen wordt.

Hier volgen enkele details over het uiterlijk van een Beagle:

 • Beagles staan meestal tussen 33 en 41 cm op de schouder en wegen tussen 9 en 12 kilo.
 • Ze hebben een brede, licht gewelfde schedel met een vierkante snuit en grote, expressieve ogen die meestal bruin of hazelnootkleurig zijn.
 • Beagle honden staan bekend om hun lange, hangende oren die laag op het hoofd staan en tot aan de neus kunnen reiken.
 • Ze hebben een korte, dichte vacht in verschillende kleuren, waaronder zwart, tan en wit. Ze kunnen ook vlekken, vlekken of spikkels hebben.
 • Ze hebben een compacte, gespierde bouw met een diepe borst, rechte rug en een matig lange staart die hoog wordt gedragen.

Over het geheel genomen is het uiterlijk van de Beagle charmant en onderscheidend, met een schattig gezicht en flaporen die moeilijk te weerstaan zijn.

Verzorging

Beagles zijn een kortharig hondenras dat minimale verzorging nodig heeft. Toch zal regelmatige verzorging helpen om hun vacht gezond en glanzend te houden, en ook om hun algemene hygiëne op peil te houden. Hier zijn enkele verzorgingstips voor uw hond:

 • Borstel de vacht van uw Beagle tijdens de ruiperiode met een borstel met zachte haren of een rubberen handschoen. Zo verwijdert u losse vacht, vuil en afval uit de vacht.
 • Ze hoeven niet vaak in bad en moeten alleen in bad wanneer dat nodig is. Gebruik een milde hondenshampoo en warm water om uw Beagle in bad te doen, en spoel hem grondig af om alle zeep te verwijderen. Zorg ervoor dat u ze na het bad volledig afdroogt om huidirritatie te voorkomen.
 • Knip de nagels van uw Beagle regelmatig om te voorkomen dat ze te lang worden en ongemak veroorzaken. Gebruik een scherpe, voor honden specifieke nagelknipper om de nagels te knippen, en let erop dat u de vingernagel (het roze deel van de nagel waar de bloedvaten zitten) niet knipt.
 • Ze zijn gevoelig voor oorontstekingen, dus het is belangrijk om hun oren regelmatig schoon te maken. Gebruik een vochtig watje of een zachte doek om de binnenkant van de oorklep schoon te vegen, maar zorg ervoor dat u niets in de gehoorgang stopt.

Over het algemeen is de verzorging van uw Beagle een eenvoudig en ongecompliceerd proces dat u kan helpen om hem er op zijn best uit te laten zien.

Karakter

Beagles staan bekend om hun vriendelijke, nieuwsgierige en speelse persoonlijkheden, waardoor ze geweldige metgezellen zijn voor zowel gezinnen als individuen. Hier zijn enkele gemeenschappelijke karaktertrekken van een Beagle:

 • Aanhankelijk: Beagle honden zijn sociale dieren en zijn graag in de buurt van mensen. Ze gedijen op aandacht en genegenheid, en staan bekend om hun trouw en toewijding aan hun baasjes.
 • Speels: Ze zijn actieve en speelse honden die graag rennen, springen en spelen. Ze hebben veel energie, en hebben regelmatig beweging en speeltijd nodig om gezond en gelukkig te blijven.
 • Nieuwsgierig: Deze honden hebben een scherp reukvermogen en staan bekend om hun nieuwsgierigheid en verkennende aard. Ze snuffelen graag rond en onderzoeken hun omgeving, en zijn altijd op zoek naar nieuwe bezienswaardigheden en geuren.
 • Koppig: Beagles kunnen soms koppig zijn, en hebben geduld en doorzettingsvermogen nodig bij de training. Het zijn intelligente honden, maar kunnen gemakkelijk worden afgeleid door hun nieuwsgierigheid en verlangen om hun neus te volgen.
 • Vocaal: Deze honden staan bekend om hun kenmerkende gehuil en geblaf, waarmee ze communiceren met hun baasjes en andere dieren. Ze kunnen blaffen of huilen wanneer ze opgewonden of angstig zijn, of wanneer ze gevaar bespeuren.

Deze honden staan er over het algemeen om bekend dat ze goed zijn met kinderen. Het is echter belangrijk te bedenken dat elke hond anders is, en niet alle beagles gedragen zich op dezelfde manier rond kinderen. Sommige beagles zijn misschien beter geschikt voor gezinnen met oudere kinderen die weten hoe ze op de juiste manier met een hond moeten omgaan.

Ze zijn gemoedelijk met een beetje de levendigheid die jonge kinderen met zich meebrengen. Ze zijn liefdevol, vriendelijk en happy-go-lucky, en een vol huis met beweging en plezier is precies wat een Beagle nodig heeft.

Het is belangrijk op te merken dat socialisatie en een goede training noodzakelijk zijn om ervoor te zorgen dat de beagle zich goed gedraagt rond kinderen. Ouders moeten altijd toezicht houden op hun kinderen wanneer ze met honden omgaan om ongelukken te voorkomen.

Het zijn over het algemeen sociale honden die goed overweg kunnen met andere huisdieren. Zoals bij elk ras hangt het echter af van de persoonlijkheid en het temperament van de individuele hond. Het is belangrijk om nieuwe huisdieren langzaam en voorzichtig aan een beagle voor te stellen, zodat ze goed met elkaar kunnen opschieten.

Bovendien is vastgesteld dat sommige hondenrassen beter samengaan met beagles dan andere, waaronder Australian Shepherds, Teckels, Maltezers en Franse Bulldogs. Het wordt ook aanbevolen om bij het kiezen van een nieuw huisdier om aan een beagle voor te stellen, het beste een jonger huisdier van het andere geslacht te kiezen om de kans op conflicten te minimaliseren.

Over het geheel genomen zijn het vriendelijke, speelse en nieuwsgierige honden die geweldige huisdieren zijn voor individuen en gezinnen die bereid zijn ze de aandacht, beweging en training te geven die ze nodig hebben om te gedijen.

Beweging en training

Beagle honden hebben regelmatig beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Volgens verschillende bronnen hebben Beagles minstens een uur beweging per dag nodig, die kan worden opgesplitst in meerdere sessies om hun energieniveau aan te passen.

De beweging moet zowel fysieke als mentale stimulatie omvatten. Fysieke activiteiten zoals stevige wandelingen, joggen en apporteren worden aanbevolen, en cardio-oefeningen moeten kort en wat intensiever zijn, en minstens één keer per week plaatsvinden. Mentale oefeningen zoals geurwerk, gehoorzaamheidstraining en puzzelspelletjes kunnen helpen om de geest van een beagle scherp te houden.

Het tempo van de wandeling moet regelmatig zijn, maar niet buiten adem, en een wandeling van minstens 20-30 minuten wordt aanbevolen. De bewegingsvereisten kunnen variëren afhankelijk van de leeftijd, de gezondheid en het temperament van de beagle.

Beagles zijn intelligente honden, maar ze kunnen koppig en onafhankelijk zijn, wat de training tot een uitdaging kan maken. Echter, met consistentie, geduld en positieve bekrachtiging kunt u een beagle effectief trainen. Hier volgen enkele tips voor het trainen van een beagle:

 1. Begin vroeg met de training: Het is essentieel om met de training van uw beagle te beginnen als ze jong zijn, idealiter tussen 8-12 weken oud. Dit is de beste tijd voor hen om goede gewoonten en gedragingen aan te leren.
 2. Gebruik positieve versterking: Ze reageren goed op positieve versterking, wat betekent dat goed gedrag wordt beloond in plaats van slecht gedrag te bestraffen. Gebruik traktaties, speelgoed en lof om goed gedrag te versterken.
 3. Houd de trainingssessies kort: Beagles hebben een korte aandachtsspanne, dus het is het beste om de trainingssessies kort te houden (10-15 minuten). U kunt meerdere sessies gedurende de dag doen.
 4. Wees geduldig: Ze kunnen koppig zijn, dus het is belangrijk om geduldig en consequent te zijn met de training. Raak niet gefrustreerd als ze het niet meteen snappen.
 5. Focus op socialisatie: Ze zijn sociale honden, en het is essentieel om ze te socialiseren met andere mensen en huisdieren. Dit zal hen helpen goede sociale vaardigheden te ontwikkelen en het risico op agressie naar andere honden te verminderen.
 6. Train uw beagle in een bench: Bench training is een effectieve manier om je beagle zindelijk te maken en ze veilig te houden als je niet thuis bent.
 7. Neem deel aan gehoorzaamheidscursussen: Als je moeite hebt met het trainen van je hond, overweeg dan om hem in te schrijven voor gehoorzaamheidslessen. Dit zal hem helpen basiscommando’s te leren en te socialiseren met andere honden.

Onthoud dat het trainen van een beagle tijd, geduld en consistentie vergt. Met de juiste aanpak kunt u een goed opgevoede en gehoorzame hond krijgen.

Leuke weetjes

 • Beagle honden staan bekend om hun “bay”, een uniek huilend geluid dat ze maken wanneer ze opgewonden zijn of op jacht.
 • Ze zijn berucht om hun liefde voor voedsel en gaan tot het uiterste om een smakelijke traktatie te bemachtigen.
 • Deze honden hebben de neiging om tegen hun baasjes te “praten”, waarbij ze verschillende vocalisaties gebruiken om zich uit te drukken.
 • Ze hebben een natuurlijk instinct om te graven, wat een bron van frustratie kan zijn voor hun baasjes, maar ook leidt tot grappige capriolen.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.