American stafford terrier, rasinformatie

Beschikbare american staffords
American stafford

Beschrijving van de Amerikaanse Stafford

De American Staffordshire Terriër is een zeer gespierde en behendige hond, en is uiterst sterk voor zijn grootte. 
Hij heeft een brede, krachtige hoofd, korte snuit, en zeer sterke kaken. De ogen van de American Staffordshire Terriër zijn rond en zwart. De tanden moeten in een kruisbeet staan. Zijn vacht is dik, kort en glanzend. Alle kleuren zijn toegelaten, maar ze mogen niet voor meer dan 80% wit zijn. De staart eindigt in een punt. De oren staan rechtop. De Amerikaanse Staffordshire Terriër, heeft over het algemeen een grotere beenstructuur, een groter gewicht dan z’n neef: de American Pit Bull Terriër.
American Staffordshire Terriër staat ook bekend om zijn behendigheid.

Lees meer over de standaard van een Amerikaanse Stafford.

Karakter en temperament van de Amerikaanse Stafford

De Amerikaanse Staffordshire Terriër is een gelukkige en zekere hond. Lief en houdend van mensen. Het is een goedaardig, vermakelijk, uiterst loyaal en hartelijk familiehuisdier. Puppies van de Amerikaanse Stafford Terriër bouwen een goede relatie op met kinderen en volwassenen. Deze hond is steeds in de weer het zijn meester te behagen. Het is een uiterst moedige en intelligente waakhond. In de loop van de afgelopen 50 jaar, heeft men door zorgvuldig fokken dit vriendschappelijk ras geproduceerd. De Amerikaanse Staffordshire Terriër is moedig en een blijvende vechter indien geprovoceerd. De Amerikaanse Stafford Terriër zal een vijand aanvallen als hij zich bedreigd of ingesloten voelt.

Dit ras heeft een zeer hoge tolerantie voor pijn.

Socialiseer deze hond van pup af aan om hem te leren omgaan met andere hondenrassen.

Dit ras kan het een inbreker zeer moeilijk maken. De Amerikaanse Stafford Terriër is ideaal als beschermer van uw huis, maar is tezelfdertijd een ideale gezelschapshond. Wanneer behoorlijk opgeleid en gesocialiseerd word de Amerikaanse Stafford een huisgenoot. Dit ras is geschikt voor actieve eigenaars die boven hun hond kunnen staan.

De American Stafford Terriër is een bijzonder vriendelijke hond die in zijn hart steeds een terriër blijft. Een belangrijke karakter trek is zijn vasthoudendheid.

Lees meer over zijn karakter.

Hoogte en gewicht van de Amerikaanse Stafford

Hoogte: Reu: 43-48 cm, Teef: 41-46 cm
Gewicht: 25-30 kg

Levensomstandigheden van de Amerikaanse Stafford

American Staffordshire Terriërs zullen het goed doen in een appartement als ze dagelijks genoeg oefening buitenshuis kunnen krijgen. Ze zijn wel zeer actief binnen en daarom is een tuin aanbevolen.
De American Staffordshire Terriër moet regelmatig oefeningen krijgen. Hou hem toch aan de leiband in een omgeving met vreemde mensen en vermijd gevechten met andere honden.

Levensverwachting van de Amerikaanse Stafford

9 tot 15 jaar

Verzorging van de Amerikaanse Stafford

Het vlotte, korte haar is gemakkelijk te verzorgen. Borstel op regelmatige tijdstippen met een vaste varkenshaarborstel. Af en toe is een bad ook noodzakelijk.

Lees meer over de verzorging.

Voeding

Lees meer over de voeding.

Oorsprong van de Amerikaanse Stafford

In de negentiende eeuw, ontwikkelde zich, in het Engelse gebied van Staffordshire, een kruising onder de Bulldogs en diverse terriërs, een actieve, strijdlustige Staffordshire Bullterriër. Dit ras werd meegenomen naar de Verenigde Staten. Daar werd het ras geliefd door Amerikaanse kwekers die zijn gewicht verhoogden en het een krachtiger hoofd gaven. Ze ontwikkelden zich als een afzonderlijk ras. De American Staffordshire Terriër is groter en zwaarder dan zijn Britse neef, de Staffordshire Bull Terriër. Nadat hondengevechten in de Verenigde Staten in 1900 werden verboden, werden twee rassen van deze honden ontwikkeld, een showras en een vechtras. De showras werd geëtiketteerd als Amerikaanse Staffordshire, terwijl het vechtras de American Pit Bull Terriër werd geëtiketteerd. Deze twee soorten worden nu gezien als afzonderlijke rassen. Vandaag wordt de American Pit Bull Terriër gekweekt met de zelfde zachte kwaliteiten zoals de Amerikaanse Staffordshire Terriër. Allebei zijn ze aangename huisdieren met de juiste soort eigenaar. De American Staffordshire Terriërs werd ingezet als waakhond, bij politiewerk en het trekken van lasten.

Lees meer over de geschiedenis.

Extra info