American Bully XL, informatie over het ras

Op zoek naar een American bully XL? Wij zijn erkend Belgisch fokker van american bully’s, type pocket. Wij fokken dus geen XL of XXL American bully

American Bully xl
American bully

Bekijk onze beschikbare puppies of lees meer over de American bully. Net zoals bij bijna alle zaken zijn extremen meestal niet zo goed als de normale vormen. Om die reden fokken wij niet met American bully xl maar houden wij ons meer bezig met het “normale” formaat van de american bully. Dit levert ook minder genetische problemen op en resulteert in gezondere honden, wat bij ons primair is!

Beschrijving van de American Bully

De American Bully is een combinatie van een Bulldog en een American Staffordshire Terriër. Afhankelijk van de bloedlijnen kan de combinatie verschillen. Het is geen pure kruising tussen een Engelse Bulldog en een American Staffordshire Terriër, maar een ‘ras’ door jaren heen gefokt op karakter en betrouwbaarheid. Afhankelijk van de afstammeling kan het zelfs zijn dat er Franse Bulldog in de voorouders terug zijn te vinden. Door de combinatie met Bulldog krijgen ze honden een zeer stabiel karakter, dat geschikt is voor zowat alle mensen en niet te vergeten ook kinderen. American Bullys is een perfecte gezinshond, en dient niet gebruikt te worden voor gevechten, ondanks ze de uitstraling hebben van een sterke, forse en gevaarlijke hond.

Karakter en temperament van de American Bully

American Bully’s zijn, zoals voorheen gezegd, gefokt op karakter en betrouwbaarheid. Zo hebben ze een sterke persoonlijkheid, maar zeer betrouwbaar naar kinderen toe en zit er geen kwaad in. Uiteraard speelt opvoeding wel een cruciale rol. Maar het felle, opvliegende van een Staffordshire Terriër zal hier veel minder vaak voorkomen. Een American Bully is een geschikte keuze voor alle gezinnen, ook voor gezinnen met zeer kleine kinderen

Hoogte en gewicht van de American Bully XL

We delen dit ‘ras’ op in vier verschillende groottes: Micro, Pocket, Standaard en XL. Micro en XL zijn de twee uitzonderingen, het één héél klein en het ander zeer groot. Standaard en Pocket mogen we vergelijken met de omvang van een American Stafford (= Standaard) en een Engelse Bulldog (= Pocket. Reutjes wegen uiteraard steeds meer dan teven, afhankelijk van hun grootte uiteraard. Afhankelijk van de grootte kan een American Bully van 10 tot 25 kilogram gaan.

Levensomstandigheden van de American Bully

American Bullys kunnen zowel buiten, binnen als op een appartement leven. Al is het zoals bij elk ras wel aangeraden de hond voldoende vrije ruimte te geven, liefst ook op een stevigere ondergrond zoals gras, met de zon als bron van vitamine. Het is zeker geen hond om lange afstanden mee te wandelen. Daar hij al een kortere snuit heeft dan de American Staffordshire Terriër. American Bully’s zijn speels, maar geen onuitputbare bronnen van energie.